Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
587
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows Minidump?
8
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bilgisayar oyun oynarken bazen kapanıyor açınca hata bildirimi gönderiyor ayrıntılarda windows minidump falan diyor. Hiçbirşey anlamadım bilgisayar neden kapanıyor format atsam düzelir mi? Eğer format atmadan da bi çözümü oluyosa sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



M
10 yıl
Yarbay

Minidump hatası donanım bileşenlerinizden her hangi birinde bir sorun olacağına işaret edebilir.

Ya da aşırı ısınma, bilgisayarınızdaki her hangi bir donanımda soruna neden oluyor olabilir.

Oyun açık iken Alt + Tab tuşları ile masaüstüne dönüp, her hangi bir sıcaklık ölçme yazılımı ile İşlemci (Cpu) ve Ekran kartı sıcaklıklarına bir göz atın. Varsa o programda, anakart sıcaklıklığını da kontrol edin.


Eğer sıcaklık değerleri normal ise bu seferde ramleri, işlemciyi, ekran kartını, power supply'yi gözle kontrol etmekte fayda var. Ramler iki tane ise bir tanesini çıkartıp. Bilgisayarda tek ram ile oyunlara girip sorunun devam edip etmediğine bakabilirsin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @81melih54
8
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sıcaklık konusunda hiçbir problemim yok, ram arzalı olabilir diye buldum bikaç yerde böyle bi sorun olabilirmi?




Bu mesajda bahsedilenler: @maxpayne53
8
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu arada ram maalesef tek parça.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maxpayne53
M
10 yıl
Yarbay

O zaman yakın bir arkadaşınızdan size uygun bir ram bulup deneme yapmanızda fayda var.


Aida64 programı ile ramlerinizi bir kontrol etmeniz size bir fikir verecektir az da olsa. Programın gelen arayüzünde sol alt köşede Karşılaştırmalı test seçeneği var.

Bu seçeneğin içinde;

Bellek Okuma

Bellek Yazma

Bellek Kopyalama

Bellek Gecikme Süresi, gibi testler var.

Bu testler normalde diğer donanım sistemlerinde çalışan bellekler ile sizin belleklerinizin arasındaki performans farkını puanlama ile gösterme amaçlıdır ama bu testler sırasında eğer belleklerinizde bir sorun var onu da belirleme de az da olsa yardımı dokunabilir.

Testleri her hangi biri üzerine basıp seçtikten sonra f5 tuşuna basıp başlatabilirsin. Bu testler bitene kadar bilgisayarın donabilir veya aşırı yavaşlayabilir. Bu durum olursa sorun yok. Lakin bilgisayarın uzunca bir süre donar ve test bir türlü bitmez ise ramlerinde sorun olma ihtimali biraz daha kesinleşir.


Şimdilik kolay gelsin. Sonucunu merakla bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 13 Eylül 2015; 17:47:22 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.