Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
16
Cevap
2004
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Harici ekranda 4k 60hz görüntü verebilecek laptop
S
11 yıl (113 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar 4k tv ye laptop bağlayıp 4k 60hz görüntü alabileğim bir makine lazım.Bunu hangi cihaz başarabilir.Oyun oynamak önemli değil sadece 60 hz 4k görüntü vermesi yeterli.

NOT: Tv de HDMI 2.0 var.Display port yok....

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



:
11 yıl (3591 mesaj)
Yüzbaşı

Laptopta HDMI 2.0 şimdilik zor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl (113 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Peki 4k görüntüyü 60 hz olarak laptoptan tv ye aktarmanın bir yolu var mı


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ArHaus
:
11 yıl (3591 mesaj)
Yüzbaşı

Maalesef şu an için yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sedat2934
M
11 yıl (3870 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

Maalesef şu an için yok.

var gibi?
msi o kadar diyor 4k output diye
alırsın bir gt80 980m SLI alırsın bence


Bu mesaja 1 cevap geldi.
:
11 yıl (3591 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mezarci

quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

Maalesef şu an için yok.

var gibi?
msi o kadar diyor 4k output diye
alırsın bir gt80 980m SLI alırsın bence

60hz 4k output ve HDMI 2.0 olacak. O şekilde yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
11 yıl (150 mesaj)
Onbaşı

Merhaba,

ATI/AMD ahbapların iddia ettikleri tarih geçti ama söylediklerine göre Displayport'tan HDMI 2.0 a çevirecek aktif bir çevirici çıkacakmış. Ancak üretici firmalar hala bunu üretemedi. Masaüstü bilgisayarlarda Nvidia GTX 9xx serisi ekran kartlarında HDMI 2.0 desteği var ama ekran kartı üretenler ürün sayfasında HDMI deyip geçiştirdikleri için bilip bilmeden herhangi bir kartı alın 4k@60hz alırsınız diyemiyorum. Laptop cephesinde Displayport (1.4 olması lazım) u olan bir laptop alırsanız bu iddia edilen çevirici ile izleme şansınız olacak ama o da henüz çıkmadı.

Bir alternatif yolu var. O da renk limitleme. 4:4:4 RGB yerine 4:2:0 olduğunda (renk bilgisi çok azalıyor ve bazıları "bu şekil güzel değil" derken bazıları "o kadar da fena değil" diyor ama bu şekilde HDMI 1.4'ten 4k@60hz alınabiliyor. Ama bunun için özel bir driver kullanılması gerekiyor ve bu driver ile alıcağınız notebook'taki ekran kartının uyup uymayacağı sorunu çıkıyor.

Sonuç olarak 4k@60hz için yapabiliceğiniz en sağlam yok Displayport(1.4) olan bir 4K TV ve notebook almanız olacaktır.

Kolay gelsin.



S
11 yıl (113 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

hocam tulpar notebook un gtx 970 ekran kartlı cihaz hakkında firmayı aradım.Bana kendilerinin tv ye bağlayıp 60 hz görüntü alarak kullandıklarını söylediler.Bu ne kadar doğrudur bilmiyorum.

ozicom2 hocam verdiğin bilgi için teşekkür ederim ama o risklere girmeye gerek yok diyorum.Şu an En iyisi dediğiniz çeviricinin çıkmasını beklemek herhalde





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat2934 -- 19 Eylül 2015; 21:44:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozicom2
O
11 yıl (150 mesaj)
Onbaşı

Hangi TV'ye bağlamışlar, hangi kabloyu kullanmışlar, hangi çözünürlükte ve hangi RGB değeri ile bunu yapmışlar merak ettim. Uzun lafın kısası bu 4K olayı baya bir kafa karıştırıcı. 3D bile bundan daha basitti. Belli gözlüğü alıyordun belli ekranı alıyordun ve belli videoları 3D olarak izleyebiliyordun. Ama 4K işinde kablonun, portların ve donanımların özel olması gerekiyor. En azından şu an için bu böyle. Yoksa 4K 60hz görüntü alamıyorsun. Çevirici konusunda AMD 2015'in ikinci yarısında böyle bir çevirici çıkıcağını söylemiş ama bu çeviriciyi üretebilicek firmalardan herhangi bir bilgi yok. Kesin bu çözünürlük ve bu tarama frekansını istiyenler Displayport'u olan bir ekran almak zorunda. Aksi halde böyle bir sonuca ulaşamazlar. 24-28" 4K ekranların fiyatları da 1000USD'den yukarda fiyatlara sahip.
AMD'nin acilen bu konuya el atmasını beklerdim ama çıkardığı yeni serilerde bile böyle bir özellik yok. Halbuki DX12 destekli ucuz ekran kartlarını üretmesi sayesinde baya bir marj yakalamıştı.



P
11 yıl (6146 mesaj)
Yarbay

Monster bakın orda 3tane matrix teknolojisiyle tv ya da monitöre bağlayabilirsin.4K olurum bilmem ama full hd oluyor denedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl (113 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Bu işi başarabilecek cihazları şuradahttp://forum.notebookreview.com/threads/list-of-portables-notebooks-laptops-tablets-with-hdmi-2-0-for-4k-60hz.778329/ paylaşmışlar.Ama cihazların hiçbiri türkiyede satılmıyor.Ben bu işten vazgeçtim onun yerine şuhttp://forum.donanimhaber.com/m_104859591/mpage_14/f_//tm.htm#110519736 konudaki işlemlerle bu isteğime ulaşacağım.Bilginize ve ilginize teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat2934 -- 27 Eylül 2015; 21:29:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl (26512 mesaj)
Yarbay

S
11 yıl (113 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

hocam bu cihaz hdmı 2.0 değil.Bu sebeple 30 hz yenileme hızında görüntü verebilir.Buda pek bi işe yaramaz




Bu mesajda bahsedilenler: @Qantas
E
11 yıl (2884 mesaj)
Yarbay

harici gpular ve Thunderbolt 2. 4k verir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl (2056 mesaj)
Binbaşı

Sn. sedat2934;

4K çözünürlükte 60HZ görüntü almak için aşağıdaki bağlantıdan 6700K işlemcili ürünlerimizi kullanabilirsiniz. HDMİ 2.0 bağlantısı sayesinde işlem gerçekleşmektedir. İstanbul/Kadıköy mağazamızda ürünleri 4K 60 HZ çözünürlükte yada Nvidia Surround teknolojisi ile 5760/1080P çözünürlükte test edebilirsiniz.

http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2831



Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sedat2934
S
11 yıl (113 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

verdiğiniz bilgi çok iyi oldu.Notumu aldım.Maddi drumu ayarladığım zaman ilk işim verdiğiniz linkteki bir cihazı internet üzerinden almak olacak.Size ve ekibinize çok teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MonsterMusteriHizmetleri
M
11 yıl (2056 mesaj)
Binbaşı

Sn. sedat2934;

Ürünlerimiz ile ilgili aklınıza takılan sorular olursa 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızı mesai saatlerimiz içerisinde arayarak arkadaşlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri




Bu mesajda bahsedilenler: @sedat2934
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.