Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
175
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Voltaj dalgalanmasında Kablosuz Modem resetleniyor, acil yardım!
F
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar,
15 boyunca her gün TTNtete ağrıza kaydı yaptıktan sonra geldiğimiz sonuç (kesin olmamakla beraber) internet kopmalarının evdeki voltaj dalgalanmasından dolayı AirTies 5341 modeli olan modemin bir şekilde kendini resetlemesi sonucuna vardık.
Modem resetliyor, sağolsun TTNET yeni internet IP veriyor bu arada o IP chache açılıyor vs derken bağlantının tekrar kurlması 1 dk yi geçiyor. İnternette iş yapıyorsam veya oyun oynuyorsam tabı bu geçen sürede tüm uğraşım boşa gidiyor...
Bu süreçte bir modem değiştik, 2 ker hat kontrolüne geldiler ve değerlerin internet kullanımı için ideal olduğunu söylediler.
Telekom yetkili servsi abisinin dediğine göre bu böylgede 1-2 kişide bu sorunla karşılaşmışlar, evlere voltaj yükseltici takdıkdan sonra sorun ortadan kalkmış.

Şimdi sorun şu ki TEDAŞ ile sonu gelmez bir uğraş içine girmek istemiyorum. Bu işi yükseltici takmadan modemi UPS veya Regülatör iveya başka bir basit yöntem ile çözebilirmiyiz?
Verdiğim linkdeki araçlar iş görür mü? Modeme giden voltaj sabitlenip resetleme sorunu kalkar mı?


UPS
http://bimeks.com.tr/urun/138056/tuncmatik-lite-ii-650va-line-interactive-ups.aspx

Regülatör
http://bimeks.com.tr/urun/142806/tuncmatik-reguline-600-va-roleli-regulator-monofaze.aspx
http://www.vatanbilgisayar.com/scudo-600va-regulator.html

Siz ne tavsiye edersiniz? Lütfen bu işi gerçekten bilen arkadaşlar mesaj atsın. Yeni modeme masraf yaptık, zaten dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz, birde boşuna UPS masrafı yapmayalım?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.