Merhaba arkadaşlar. Şirketimizde sadece ofis programı kullanılacak ve Ubuntu kurmayı düşündüğümüz bir bilgisayarımız var. Bunun dışında Mac Os ve Windows kullanan bilgisayarlarımız da var. Mac Os ve Windows arasında dosya paylaşımını istediğimiz seviyede gerçekleştiremiyoruz bir türlü. Ben bu bilgisayara bağlı bir diski tamamen dosya paylaşımı amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Hem Mac hem de Windows bilgisayarlarımız rahat bir şekilde girip tam yetki ile dosyalara ulaşabilmeliler. Bu konuda yol gösterebilirseniz sevinirim. Bu arada diğer dağıtımları da kurabilirim. Ubuntu şart değil.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Linux kurduktan sonra yazılım yöneticisinden system-config-samba paketini kurarsanız gerekli yapılandırmayı grafik arayüz üzerinden yapabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılar yardımcı olabilir.
Çok teşekkür ederim. Zaten samba kuracaktım ama komutlar içinde boğulmaktan korkuyordum. Bu şekilde çok daha rahat olacak benim için. İlginiz için tekrar teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orod-Dain -- 31 Aralık 2013; 10:32:32 >