Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
4238
Tıklama
1
Öne Çıkarma
GTX675'li Laptoptan Geçiş Önerisi
N
13 yıl (20560 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Samsung NP700G7C laptop kullanıyorum, yakın vakitte Vatan'a iade edeceğim. Bu laptopta GTX675 var, 4000 TL civarına kadar dengi ya da daha iyi ekran kartlı bir laptop önerebilir misiniz? Ekran boyutu önemli değil, küçük olursa monitöre bağlarım.

Bendeki laptop:

http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/high-performance/NP700G7C-S01TR-spec

Şimdiden teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Şubat 2013; 23:53:14 >

Z
13 yıl (4811 mesaj)
Yarbay

NP700G7C konusunda sizebu konuda bir cevap yazmıştım ama konu nedense kapalı. ben de para iadesini aldıktan sonra ciddi şekilde sağa sola bakındım. lenovo Y500 ile Asus G75VX arasında kaldım şu anda Asus G75VX aldım. Ekran kartı GTX 670 MX ve kepler. GTX675M'den daha iyi. Şu anda detaylı testler yapmaya pek fırsatım olmadı çünkü işlerim ciddi yoğun.
NP700G7c'yi de çok severek almıştım. ancak 2 bilgisayar 1 anakart değişmesine rağmen doğru dürüst kullanmak bir türlü nasip olmadı. en son para iadesi işlemleri sırasında aradılar bu bilgisayardaki anakartların sorunlu olduğunu tespit ettik yeni anakartlar geliyor para iadesi yerine anakartınızı değiştirelim dediler ben kabul etmeyince para iadesi işlemi yaptılar. diğer konuda bahsettiğim ankartla ilgili bilgileri bu esnada verdiler. ben de forumda paylaştım ki herkesin bilgisi olsun.

ben sizin neden bu cihazdan soğuduğunuzu merak ediyorum açıkçası. çünkü sizde sorunlu EC de yok bildiğim kadarıyla. Tuş sorununu da bir şekilde halledebilirsiniz. Ama iade etmeye kafanıza takmışsınız. Başka bir sorun mu yaşadınız acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 3 Şubat 2013; 1:12:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
13 yıl (20560 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Yaşamadım, Samsung'un yaklaşımı hoşuma gitmedi, koca markayı da bir ürün için yardımcı olmamayı (aslında başlarına iş almamayı) tercih eden teknik servis sebebiyle karalamayı tercih etmedim. Laptopu beğeniyorum, bunu ana konuda da söylemiştim hatırlarsanız. Ama artık sıkıldım bu satana kadar ilgili olup da sattıktan sonra ilgisizliklerden. Bir de klavye cidden çok sıkıntı, yani normal kullanımda bile bir süre sonra (Tahminimce 6-8 ay sonra) o tuşlar dökülmeye başlar. Özellikle fiziksel baskının alana göre değiştiği büyük tuşlarda (Benim Enter tuşu gibi).

EC sorunu bende olsaydı dahî değişime gitmezdim, bilâkis bana SSD almak için sebep olurdu. SSD'li üst model MSI de kullandım, buna da almayı düşünüyordum ama o kadar da gerek yok diyordum, hızından memnundum. EC olmasaydı beni daha çok teşvik ederdi.

Ben dediğiniz modele bakayım, eğer GTX675'ten daha iyi bir ekran kartı var ise onu alayım. Bu arada konuya ne oldu da öyle oldu bilmiyorum, umarım düzeltilir çünkü çok paylaşımda bulunduk orada.



D
13 yıl (9056 mesaj)
Yarbay

Niye geciyorsunuz? Meraktan sordum.
675 670mx'den daha gucludur ama yine de siz bilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
13 yıl (20560 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Tuş sorunundan kelli sevdiğim laptoptan vazgeçiyorum, benimkisi bireysel bir tepki. Bundan sonra da Samsung ürünleri kullanmayı düşünmüyorum. Türkiye'deki hizmetlerinden, en azından Samsun şehrindeki hizmetlerinden memnun değilim. Facebook'ta da yazdım, biz size ulaşıcaz dediler, ortada yoklar. Belki değişim gerekir, belki parça gerekir deyip uzak duruyorlar müşteriden sanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
13 yıl (4811 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Tuş sorunundan kelli sevdiğim laptoptan vazgeçiyorum, benimkisi bireysel bir tepki. Bundan sonra da Samsung ürünleri kullanmayı düşünmüyorum. Türkiye'deki hizmetlerinden, en azından Samsun şehrindeki hizmetlerinden memnun değilim. Facebook'ta da yazdım, biz size ulaşıcaz dediler, ortada yoklar. Belki değişim gerekir, belki parça gerekir deyip uzak duruyorlar müşteriden sanırım.

gtx 675 m vs. gtx 670mx karşılaştırmasını aşağıda vereceğim linkte görebilirsiniz.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-670MX.82603.0.html

test sonucunda görebileceğiniz gibi gtx675m baya gtx670mx'in gerisinde kalmış. gtx675mx ise doğal olarak daha iyi. karar sizin.

ben daha yazılımlarımı verilerimi asus g75vx'e aktaracak fırsat bulamadığımdan ve win8'den win7 ultimate'e downgrade (win8 gerçekten çok başarısız şu an için ve gereksiz sorunlarla uğraşarak işimden gücümden olmak istemiyorum) yapmam gerektiğinden henüz aletle tam yüz göz olma fırsatı yakalayamadım. ancak samsung'dan daha klas ve kaliteli hissi verdiğini söyleyebilirim. ekran kartı kepler olduğundan ısınma çok az oluyor ve sadece soldaki fanın çok sıcak üflemesi soldakinin nerdeyse çalışmaması durumu bunda yok. açıkçası ilk defa asus kullanıyorum ve şimdiye kadar bana hep bu marka nedense itici gelmiştir. ama üst segment bilgisayarları gerçekten kaliteli malzeme ve işçilikle kendini gösteriyor. bunu almasaydım zaten Dell M6700'e 8bin tl verip alıyordum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
13 yıl (20560 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Abi ben de sen dedin diye araştırdım ve çok beğendim, cidden kaliteli. Ben de sendekinden alıcam, kararımı vermiştim ama konuya yazmayı unutmuşum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.