Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
505
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GTX 580 - Psu cızırtı problemi
P
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar iyi günler öncelikle yaklaşık 2 gün önce Asus 4870 ekran kartımı değiştirdim Yerine GTX 580 aldım. Kurulumunu yaptıktan sonra masaüstünde hiç bir sorun çıkarmıyor ses yada cızırtı bakımından. Fakat Blackops, Heroes of newerth, Portal2 gibi oyunları açtığımda Psu dan cızırtı gelmeye başlıyor. Masaüstüne döndüğümde ise kesiliyor. Acaba sorun psu'nun yetmemesimi yoksa başka bir problemmi merak ediyorum. Ekran kartını yakmaktan korktuğum içinde pc yi açamıyorum acil yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:

Asus p5Q-E anakart
2x2 HyperX DDR2 1000mhz ram
Coolermaster RS-700 80plus 700Watt güç kaynağı
Thermaltake armor kasa
Asus GTX 580



V
13 yıl
Yüzbaşı

psudan yetiyor ama ilginç bi sorun gerçekten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı

Benimde eski anakartımda hard disk işlem yaptığı zamanlarda buna benzer ses çıkarıyordu, bir sorun yaşamadım, "tabi bu sizinde yaşamayacağınız anlamına gelmez" eğer daha önce yoksa psu zarar görmüş olabilir.

Çok can sıkıcı bir durum gerçekten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
13 yıl
Yüzbaşı

Dostum bu psu yetmemezliği değilde malesef psun bi şekilde zarar görmüş seni korkutmak istemem ama bir an önce değiştir aksi taktirde anakartını - ekran kartını vb parçalarını yakabilirsin mümkünse psu nu değiştirene kadar pc açmamanı öneririm..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bende açamıyorum ztn korkudan yaklaşık 2 milyar verdim kasa + ekran kartına yatagın üstünde onlar bana bakıyor ben onlara Peki güç kaynağı olarak öneriniz nedir 1000w dan aşağı birşey almayı düşünmüyorum ileride değiştirmemek için fakat 80+ veya sertifikalarından fazla anlamıyorum birde önereceğiniz psu'lar vatan pc de bulunursa sevinirim şimdiden teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Yarbay

PSU'nun yetmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Orijinal 700 Watt güç üretebilen bir PSU'nun arızası olmadığı takdirde problem çıkarması mümkün değil. Anlattıklarınızdan ben bir sonuca vardım. Bence problem ortada yok, sorunun kaynağı büyük bir ihtimal HD 4870'in TDP değeri 160 Watt'dır. GTX 580'in de ise bu değer 240-250 Watt aralığındadır. Burada bahsetmek istediğim nokta her ne kadar GTX 580'in TDP ( Güç tüketim ) değerleri yüksek olsa da PSU'nun kaldıracak olmasıdır. Sadece 4870'in 580'in yanında hiçbir zorlayıcı etki göstermemesi, PSU'nun fan devri sayısını düşük tutmasıdır. GTX 580'de ise kart daha fazla TDP'ye ihtiyaç duyduğu için havalarında sıcak olması ile birlikte içerisindeki sigortaların ve bileşenler doğal olarak 4870'li bir sistemden daha fazla ısınacaktır. Ve bu da PSU'nun fan devrini arttırması demektir. Daha dB oluşur ve size bu bir sorunmuş gibi de yansıyabilir çünkü daha önce böyle bir sese maruz kalmadığınız için. Oldukça kompleks bir şekilde anlattım. Tane tane okumanızı tavsiye ederim. Sonuçta PSU'da spesifik bir durum oluşmadıkça bir sorun oluşmaz.

Ayrıca bağlantılarınızın hepsini kontrol etmenizi tavsiye ederim. PSU'ya baskı yapacak fan devrini kapatacak ortamlardan kaçının. Gerektiği takdirde fan yaprakları cihaz açılarak temizlenebilirde, mil yatağına bir kaç damla makine yağı ses probleminizi kotarabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi fan devri artıyor olabilir fakat kesinlikle çıkan ses fan sesi değil. Ve dediğim gibi masaüstünde hiç bir sorun yok. Fakat herhangi bir oyunda dediğim cızırtı gelmeye başlıyor oyuna girdiğim saniye. Benim anladığım ekran kartı oyuna girdiğinde daha fazla voltaj istiyor ve fanlar daha hızlı dönmeye başlıyor o saniye cızırtı gelmeye başlıyor güç kaynağından. Bence yetersiz olmasından şüpheliyim çünkü kasamdaki fanlarla birlikte biraz daha fazla voltaj gerektiğinden böyle bir sorun çıkıyor. Şimdi kasamıda değiştirdim Thermaltake gt 100 aldım içinde 4 tane 14 cm'lik fan ve led'ler bulunuyor. Şuan ekran kartımı sistemimi riske atmamak için güç kaynağını kurmadım yeni bir güç kaynağı alana kadarda açmamayı planlıyorum sadece şuan ihtiyacım olan sadece önereceğiniz kaliteli bir güç kaynağı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Yarbay

İsterse 10 tane fan olsun bir fanın en fazla TDP değeri 5 Watt'dır. Bunlar harici bileşenlerdir, güç gereksinimi düşüktür. O PSU'nun kaldırmaması mümkün değildir. Bence sizin yapmanız gereken ( bu işlerle uzun zamandır, ilgilenen biri olarak ) PSU'yu bir bilgisayar tamircisine götürün. Test edilsin, bahsi geçen sorundan bahsedin. Onay geldiği takdirde öyle bir anda da sisteminizin bütün parçalarını yakamaz. PSU'nun içerisinde termostat gibi sigortalar vardır. Bazı şeyleri bilmeniz gerekli, kullanmış olduğunuz Aktif PFC, Yüksek Akım (OCP), Yüksek Gerilim (OVP/UVP), Kısa Devre (SCP ''Short Circuit'' ). Bu korumaların amaçlarıda budur. Herhangi bir olumsuz durumda sistem bileşenlerinin zarar görmesini engeller. Her biri bir sigorta tarafından kontrol edilir. Yani kaliteli bir PSU öyle dediğiniz gibi yakamaz, parçaları. 300 Watt'lık çin malı PSU değildir. Gerçekten orijinalsede tüm korumaları barındırır.

Fikir ve düşünce tabii ki sizin dilerseniz satar, üstüne bilmem kaç lira verip 1000Watt 'lık bir PSU'da alabilirsiniz, ancak kesinlikle gereksiz. Masraf ve tüketimden başka hiçbir işe yaramaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 5 Temmuz 2011; 11:43:37 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.