Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4
Cevap
1681
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ev sinema sistemi için parke altına kablo hazırlığı
E
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Yeni yapılan dairemde parkeler döşenmeden ses sistemi için kablo hazırlığı yapmak istiyorum. Böylece kablo kalabalığı olmadan salonun her yanına uydular yerleştirebileceğim. Yalnız bilmediğim konu, hangi tip kablolardan nereden alabilirim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



S
14 yıl
Binbaşı

Şu anda kabloya gerek yok sadece kablo kanalı döşensin yeter, elektrikçiler bilir onuda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Yüzbaşı

Selam.
Sisteminizde kullanacağınız ses sistemine göre kablo seçmeniz gerekiyor. Kablo konusu çok karışık. Örneğin metresi 3 tl ye de kablo var 300 tl ye de var. Burada işler karışıyor. Kimileri seste değişikliği duyduğunu söyler, kimileri 3 ile 300 arasında sadece psikolojik fark olduğunu söyler.
En iyisi kuracağınız sistemin bütçesine göre kablo seçin. Ben olsam 1.000 liralık sistem için toplamda 80-100 lirayı, 10.000 liralık sistem için mesela 200-300 lirayı surround hoparlörler için yere gömebilirim.
Yani kullanılacak cihazların kapasitesi, kullanım amacı, uzunluk, bütçe, hoparlörlerin karakteristiği gibi bir çok değişken mevcut. Kestirme yol bütçeden ayıracağınız oran olacak.
Benim yarım kalan sistem belki fikir verir:http://resim.donanimhaber.com/m_38091296/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38091296
Beğenilen, kullanılan kablo markalarını bütçenizi, amacınızı detaylı belirtirseniz arkadaşlar yazarlar umarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
14 yıl
Yüzbaşı

arkadaşım parkeler döşenmeden önce altına ızgara dösenmeli ve uygun yerden kablo kanalı yerleştirlmeli şimdi bazı ustalar artık parke döserken alta ızgara dösemiyorlar hem maliyet hemde işten kaçma o zaman kabloyu direk koyman gerek arkadaş

oda riskli olabilir neyse kablo sistemin tabiki ses cihazlarının kalitesi oranında olmalıdır ama gerci kablonun kalitesi baya ön plana çıkarmaktadır o yüzden kişisel tavsiyem kumlu olan kablolardan alman hem koymuş oldugun ortam fazla etkilemeyecektir. hemde daha iyi performans alırsın ki tahminime görede istemin 1000 tl nin üzerinde olmalıdır diye düşünüyorum yoksa parke altına özel kablo kanalı çektirme zahmetine de pek girilmez

http://www.youtube.com/watch?v=EKezM6fPXIk

soundproofing diye aratırsan nasıl oldugu hakkında videolar bulabilirsin arkadaşım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese cevaplar için teşekkürler...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.