Özellikle GTX275 çok güce ihtiyaç duyuyor. O nedenle iyi ve yüksek güçlü bir power alman gerek.
Tavsiye edebileceğim power markaları; TAGAN, Enermax,Thermaltake,High Power. Bu markaların 550- 600W lık powerleri senin için ideal olacaktır. Hangisini seçeceğim dersen ilk olarak TAGAN veya Enermax düşün diyebilirim.
Kaldırmaktan kasıt "çalıştırır mı?" ise evet, çalıştırır. Biz burda "kaldırmaz" dersek, siz gidip o kasayı alıp bağlantılarını yaptıktan sonra bilgisayarı açtığınızda çalıştığını görerek buraya gelip "kaldırıyor işte" dersiniz. Der misiniz? Dersiniz. He işte burda durmak lazım. Bilgisayar parçaları sürekli aynı enerjiyi çekmez. Yüklendiğinizde, parçaları daha fazla çalışmaya zorladığınızda daha yüksek değerlerde enerji çekmeye çalışırlar. Hesap yapıp da bilgisayarınızın 600 watt'lık güç kaynağına ihtiyaç duyduğunu görürseniz, bu bilgisayarı 300 watt'lık bir güç kaynağı da çalıştırır evet. Veya verdiğiniz 150 liralık kasa içindeki güç kaynağı da çalıştırır. Gün gelip de "Bilgisayarım açılmıyor" diye başlık atıp "oyun oynarken aniden kapandı, ne olduğunu anlamadım, sorun nerde acaba" dediğinizde de güç kaynağı hiç aklınıza gelmez. Bilgisayar parçalarına özenip de 1 TB'lık disk alıp, GTX 275 alıp sonra da güç kaynağına verilecek paradan kaçmak akıllıca değil. Bilgisayarımızın kasasına 300 lirayı, güç kaynağına 500 lirayı veriyorsak, bunu gerizekalı olduğumuz için yapmıyoruz. Sonuç olarak "kaldırmaz". Tavsiye edildiği gibi Enermax, Tagan gibi güvenilir güç kaynağı üreticilerinin adam gibi güç kaynaklarından birine ihtiyacınız var.
arkadaşlar ben paradan kaçmıyorum bu sisteme uygun olacak power ı soruyorum bu parçalara 2000 küsür para verdikten sonra 200 veya 300 tl sadece power a verilebileceğinin farkındayım sadece uygun olan bir power hangisi onu öğrenmek istiyorum o kasa yı alıpta sonradan forum a girip yok bu kasala yani power ile çalıştı gibi deme gibi bir düşüncem yok ben sizlerinde fikirini almak istedim yardımınız için tşk ;)
Efendim rica ederim, öyle görünüyor olsa bile sözüm size değildi aslında, sözüm geneleydi...
Aslında bir kısmı da size. Kendi yazdıklarımı tekrar okuduğumda satır aralarında aslında size "bu konu ciddi bir konudur, önem verin" mesajını vermeyi amaçladığımı görüyorum. Seçmiş olduğunuz bileşenler güzel ve pahalı parçalar olduğu için bunları basit bir güç kaynağıyla riske atmanızı istemedim -ki bunu yapan inanın çok kişi var-. Sözlerim kırıcı olduysa kusura bakmayın.
INTEL Q9550
GIGABYTE GA-EP45-DS3R
OCZ Reaper 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5
Zotac GTX 275 896 MB 448Bit GDDR3 16X
WD 1 TB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar Black)
Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F/B Sata Siyah
arkadaşlar sadece kasa ve power u almadım tavsiyelerinizi bekliyorum tşk ederim
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
                        
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.