Yamaha Rx- v465 model bir avr ve harman kardon hkts 11 hoparlör seti almak istiyorum. Bu sistemi şu an blu-ray ile değil bilgisayarım ile kullanmak istiyorum. İlerde blu-ray çalarlar ve diskler ucuzlayınca onları da sisteme dahil edeceğim.
Bilgisayarımda creative x-fi titanium ses kartı ve nvidia hdmi çıkışkı bir ekran kartı kullanacağım fakat aklıma takılan bir konu var. Ekran kartını hdmi çıkışından, ses kartınıda optik çıkıştan anfiye bağlasam filmleri bu şekilde izleyip ses alabilirmiyim. Yoksa bazı yerlerde yazdığı gibi ses kartını dahili spdif çıkışlarından ekran kartına bağlayıp, ekran kartının hdmi çıkışı vasıtasıyla hem sesi hemde görüntüyü tek kablo vasıtasıyla mı amfiye aktarmalıyım. ikinci durum doğru ise creative x- fi titanium yerine titanium fatality pro almam lazım. Çünkü sadece pro'dan ekran kartına dahili spdif bağlantısı yapılıyor. ayrıca iki kart arasında 100 lira fark var. Yardımlar için teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Yamahada multich analog in yok. yamahanın, av3 girişinden spdif mainboard spdif çıkışını, av4 girişinden xfinin spdif çıkışını aux1 dende xfi analog front çıkışını bağlayınız.
filmlerde yamaha da av3 tercih edip filmin ham sesini anakartspdif çıkıştan yamaha ya aktarınız. oyunlarda da xfi dts encoder vasıtasıyla av4 üzerinden xfi den yamahaya spdfi çevresel oyun seslerini aktarınız. müziklerdede xfi analog front çıkışını yamaha ya aux 01 üzerinden aktarınız.
hdmi üzerinden aktarma konusuna hiç girmeyiniz bu daha çok monitorunuzun üzerinde built in hoparlörü kullanmak için mantıklı yoksa ses kartından ekran kartına oradan monitore oradan receivere aktarmak kulağı ters göstermek olur. Ancak 3XXX+ seri ati ekran kartları built in ses codec içerdiklerinden yol bir evrim kısalsada en iyisi doğal olan yoldan gitmek.
keleminabi ilgin için teşekkürler. Anlamadığım husus ise neden ayrıyeten anakartın spdif çıkışını da amfiye bağlıyor ve film, müzik ve oyun içinde ayrı ayrı çıkışlardan yararlanıyoruz. yani x-fi'den tek bir çıkış bu iş için yeterli olmuyor mu? Bir de anladığım kadarıyla, ses ve görüntü amfiye ayrı aktarılsa da görüntü ve ses çıkışlarını istediğimiz kaynaktan seçip verebiliyoruz, doğru mu? teşekkürler..
filmin ham sesini anakart spdif çıkıştan yamaha ya aktarınız.
pciex xfi modelleri bunu yapamıyor. Eski pci creativelerde bu sorun yok. illaki sesi çözüp geri sıkıştırıyor. yani ham sesi değil aşırı işlenmiş(*) sesi aktarıyor. ancak anakarttaki ses codec i de DDL/DTS Connect destekli ise o da yapamayabilir.
quote:
görüntü amfiye
hiç aktarmadım ve anfiyi görüntü köprüsü olarak da kullanmadım sorunuzu bu nedenle cevap verecek netlikte anlayamadım.
(*) ham encode ses, ses kartı içinde önce çözülüyor sonra geri sıkıştırılıyor, ilave yapılan çevrimler her zaman orijinal sesi bozar. eski creative kartlarda passtrougth özelliği vardı bu cipsetten gelen ham sese kart dokunmadan spdif çıkışa veriyordu, ancak ddl/DTS connect desteği gelince bu durum bozuldu.
peki hiç creative ekran kartını kullanmasak ve entegre ses kartından gelen sesi doğrudan optik ile amfi'ye aktarsak, bu durumda amfi sesi çözüp kaliteli sesi verebili mi?
Bilgisayarımda creative x-fi titanium ses kartı ve nvidia hdmi çıkışkı bir ekran kartı kullanacağım fakat aklıma takılan bir konu var.
Ekran kartını hdmi çıkışından, ses kartınıda optik çıkıştan anfiye bağlasam filmleri bu şekilde izleyip ses alabilirmiyim. Yoksa bazı yerlerde yazdığı gibi ses kartını dahili spdif çıkışlarından ekran kartına bağlayıp, ekran kartının hdmi çıkışı vasıtasıyla hem sesi hemde görüntüyü tek kablo vasıtasıyla mı amfiye aktarmalıyım.
ikinci durum doğru ise creative x- fi titanium yerine titanium fatality pro almam lazım. Çünkü sadece pro'dan ekran kartına dahili spdif bağlantısı yapılıyor. ayrıca iki kart arasında 100 lira fark var. Yardımlar için teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.