Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
1024
Tıklama
0
Öne Çıkarma
P5Q-E Fatal1ty Ram Reset problemi- World of Warcraft
P
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Uzunca bir aradan sonra foruma geri döndüm arkadaşlar yeni bir sistemle ama ciddi bir problemim var ve çözüm bulamıyorum


Arkadaşlar ilk önce yeni aldığım sistemimi yazmak istiyorum

İntel C2duo e8500 3.16ghz
Asus p5q-e anakart
Fatal1ty 2x1 ram
Asus eah4870 HDMİ
320 gb SATA Hdd
720 watt Coolermaster PSU
Thermaltake Tsunami kasa

Sorunumu gelince ise garip ve yeri gelince komik sorunlarım var arkadaşlar.

Öncelikle windows çok geç yükleniyor yaklaşık 1 dakika sürüyor yüklenmesi bu sorun benim için önemli değil ama Ben hardcore bir wow oyuncusuyum Wow da yeni raidleri sistemim kaldırmadığı için yeni bir sistem topladım

ama eski bundan kat kat daha kötü bilgisayarımda daha sağlıklı oynuyordum oyunları. Wow da oyun oynarken winampdan şarkı açınca takılmalar yaşıyorum. FPS düşmüyor ama oyun tık-tık ilerliyor. İşin komik tarafı bunu

sadece bazı şarkılarda yapıyor komik gelebilir ama ben gülmüyorum arkadaşlar

2. ve en önemli sorunum ise oyundan alt+tab yapıp masaüstüne inip oyuna geri alt+tab yapınca sıklıkla bilgisayarın reset atması.. Gerçekten ilk başlarda sesimi çıkarmıyordum ama son zamanlarda sinirlerimi zorlar oldu ve

kesin çözüm olmadan oyunu açmak dahi istemiyorum. Msne dönüp oyuna geri alt+tab yapmaya korkar oldum arkadaşlar bu neden oluyor gerçekten şuan bu konuda yardımınıza iht.cım var

3. ve son problemim ise anakartım 1068 mhz i destekliyecek şekilde aldım bölece fatal1ty leri seçerkende bu özelliğini göz önünde bulundurdum biosdan Dram ratio yu auto yapınca CPU-Z programında 678 mhz da çalışıyor

gözüküyor arkadaşlar biosdan bunu manuele getirip 1068 yapınca sistem stabil olmuyor ve kendi kendine reset atıyor yada windows açılmadan kitleniyor arkadaşlar. 800 mhz de ise (şuan kullandığım) sistem stabil ama 800

mhz de çalışsın diye bu ramleri almadığımı biliyorum arkadaşlar..




p.s:Olası sorun soğutma dersiniz diye kasamıda yazdım soğutmadan olmadığını biliyorum.


Şimdiden yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.



H
15 yıl
Çavuş

1. si şu winamp sorununa gelince. windows un disk birleştirmek için içinde entegre bulundurduğu programı kullanarak diskleri birleştir. Bi arada benim eski bilgisayarımın başına gelmiş bi sorun ve bu yöntemle çözüme ulaşmıştım. Eğer gene çözüm bulamazsan HD Tune programı ile Hdd de bad-sector taraması yapmanı tavsiye ederim...
2. sorununa qelirsek Ekran kartı driver sorunu olabilir. Olası ramlerden kaynaklanan bi sorun olabilir.Bu konuda pek bişey söylüyemiyorum.
3. sorununun çözümü ise , Bios a girip ramlerin timinglerine bi göz atmanı tavsiye ederim. Ondan sonra ram voltage ı 2.1 yap belki başka bir değerde çalıştırıyodur sistem.
Eğer çözüme ulaşamazsan
MemTest86 +- v2.10 ile Ramlerini test etmeni öneririm..

Denemeleri yaptıktan sonra sonuçları burada paylaşırsan sevinirim..

1. ve 2. sorunun Windowstan kaynaklanma ihtimalleride var bunlarıda göz önünde bulundur.

Edit : Ekleme ...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhVoLtaqe -- 7 Şubat 2009; 4:09:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

teşekkür ederim cevabın için HD Tune programını birazdan edinicem ve Memtest86 ylada denicem en yakın zamanda sonuçları yazıcam buraya fakat windowsu yeni kurdum ve sorunun bu olucağını pek sanmıyorum.

Harddiskte bad sector olayına gelince bence büyük ihtimal sorun bu. Ama testlere başlıyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Predeator -- 7 Şubat 2009; 4:32:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
15 yıl
Çavuş

HD Tune bad-sector testi senin harddisk ile ortalama 1saat 15 dk civarı sürer haberin olsun.Sonuçları bekliyorum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bir sorun olarakda benim aklıma EPU Six engine geliyor asus un özelliği olan hem enerji hemde kasaya giren karbon diyoksit oranını azaltan çözüm.

Asusun sitesinde EPU daki sistemin stabilitesini sağlayan bir patch var ama indirdikten sonra Six engine not found hatası alıyorum bununlada uğraşacam.

Bu arada Bad Sector çıkmadı harddiskte yarın screenshotuyla koyucam. Memtestide yarın uploadlıyacam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
15 yıl
Çavuş

Tamam inş. bi şekilde sorununa çözüm bulabiliriz. Bende yatıcam şimdi yarın bi ara konuya göz atar gelişmeleri kontrol eder ve yorumlarım.Size ii geceLr.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
15 yıl
Yarbay

OCZ destek forumunda ayarlar mevcut

http://www.akortek.net/viewtopic.php?f=66&t=169

Buradan farklı olarak sadece işlemci çarpanını 8 olarak ayarlaman yeterli olacak. 8x400 = 3.2GHz ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

OCZ destek forumundaki ayarları birebir yaptım fakat windows yüklendikten hemen sonra mavi ekran verip kapatıyor. Voltajları 2.1 e getirdim fakat dediğim gibi windows açılmadı.

Memtesti yapıcam birazdan bootable CD olarak bakalım hata vericekmi..



P
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar HD Tune le testimi yaptım dediğim gibi sorun çıkmadı EPU 6 Engine i kaldırdım denedim aynı sorunla karşılaştım.

Ramleri test etmeyi çok istiyorum ama bir türlü başaramadım. Cdye boot dosya olarak atıyorum memtesti biosdan da Dvd Romumu boot priority olarak gösteriyorum fakat siyah ekranda kalıyor.

Yardım ederseniz sevinirim.

Bir de benim bilgisayarı ilk aldığımda power tuşuna basınca direkman açılırdı PC ama şimdi ilk açılıyor 2-3 saniye ondan sonra kapanıp 2-3 saniye sonra tekrardan açılıyor. Sanki bir daha ateşliyor kendini..

Bunun böyle olmasını istemiyorum. Ve bazen evde bilgisayarı açınca benim odamın sigortası atıyor. Evin sigortaları düşük. Buzdolabını çekip açabiliyorum bazı durumlarda Sorum bu reset problemine neden olabilirmi?

Ve bu açılıştaki sonradan 2-3 saniye kapanıp açılmasını nasıl halledicem..

Gerçeken şuan çok moralim bozuk bu kadar para verdim ve hala alt+tab yapamıyorum oyunlarda..

Sorunun anakarttan olmasından korkuyorum. Çünkü vatan dan alırken satış elemanı kutu açılmış dedi biraz da kutuda eskime belirtileri vardı. Fakat anakartı açıp bakınca tertemiz 0 olduğunu görüp çok istediğim bir anakart

olduğundan dolayı bunu istiyorum demiştim. Bilmiyorum hatamı yaptım. İçinden Asus Q shield çıkmadı 2-3 tane sata kablosu eksik ve hala kafamda bin tane soru var lütfen yardımlarınızı esirgemeyin..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ve şuan farkettiğim bir şey daha ekran kartının ısısına bakmak için ATİ CCC i açtım çekirdek hızının 750 mhz de Kilitli olmasına rağmen current values sekmesinde 500mhz-750 Mhz arası değişiyor bu normalmidir arkadaşlar?..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
15 yıl
Çavuş

quote:

Orjinalden alıntı: Predeator

Ve şuan farkettiğim bir şey daha ekran kartının ısısına bakmak için ATİ CCC i açtım çekirdek hızının 750 mhz de Kilitli olmasına rağmen current values sekmesinde 500mhz-750 Mhz arası değişiyor bu normalmidir arkadaşlar?..

o normal, masaüsütnde iken hem gpu ısınmasın hemde elektrik harcaması düşsün diye intelim bios a entegre ettiği bi değer.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

anladım ama öbür sorunlarım hala çözüm bulmadı ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bilgisayarın herhangi bir hatayla karşılaşınca resetle tickini kaldırdım başlangıç ve sistem sekmesinden şimdi mavi ekran alıyorum arkadaşlar..

O mavi ekranı upload etsem acaba sorunun ne olduğunu bulablrmyz?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.