Epox 8rda3+ kullanıyorum, SATA sil3112 denetçisi var. Windows XP SP3 işletim sistemim. Birkaç aydır Seagate 500MB ST3500320AS kullanıyorum. SATA II destekli harddiski, SATA I anakartta kullandığımın farkındayım. Bir sorunum yoktu. Bugün S.M.A.R.T değerlerine bakmak istedim, hard diskinizin SMART desteği yok cevabı aldım. BIOS'u kontrol ettim, SMART açık. Bilgisayarı kapattım, sorunun ne olabileceğini düşündüm, sonra tahmin ettiğim şeyi denedim, ve sorunu düzeltebildim.
İşte cevap: Bu hafta windows update programını çalıştırıp güncellemelere bakmıştım. Network kartı ve SATA denetçisi (sil 3112) için güncellemeler vardı, boyutları küçük olduğu için kabul edip güncellemeleri yaptırmıştım. Device Manager -> SCSI and Raid controllers -> Silicon Image SiI 3112 SATARAID Controller -> Properties -> Driver -> Roll Back Driver yaparak eski sürücüye dönüş yaptım: 8/27/2004 1.0.0.51 Şimdi SMART desteğim geri geldi. Benzer sorunu olanlara duyurulur.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
160gb ıde samsung hdd smart hatalı ve bilgisayar f1 le açıyor, bilgilerin her uçabileceğinin uyarısını veriyor, bu durumu düzeltecek bir çözüm arıyordum, yazılımla veya küçük bir tamirle düzelirmi yoksa, güzelim hddyi kaldırıp çöpe mi atacaz şaşırdım
160gb ıde samsung hdd smart hatalı ve bilgisayar f1 le açıyor, bilgilerin her uçabileceğinin uyarısını veriyor, bu durumu düzeltecek bir çözüm arıyordum, yazılımla veya küçük bir tamirle düzelirmi yoksa, güzelim hddyi kaldırıp çöpe mi atacaz şaşırdım
wakka aynı hatayı bende alıyorum benim hdd garantisi devam ediyor yarın garatntiye gönderiyorumm baksınlar
Bugün S.M.A.R.T değerlerine bakmak istedim, hard diskinizin SMART desteği yok cevabı aldım. BIOS'u kontrol ettim, SMART açık. Bilgisayarı kapattım, sorunun ne olabileceğini düşündüm, sonra tahmin ettiğim şeyi denedim, ve sorunu düzeltebildim.
İşte cevap: Bu hafta windows update programını çalıştırıp güncellemelere bakmıştım. Network kartı ve SATA denetçisi (sil 3112) için güncellemeler vardı, boyutları küçük olduğu için kabul edip güncellemeleri yaptırmıştım. Device Manager -> SCSI and Raid controllers -> Silicon Image SiI 3112 SATARAID Controller -> Properties -> Driver -> Roll Back Driver yaparak eski sürücüye dönüş yaptım: 8/27/2004 1.0.0.51
Şimdi SMART desteğim geri geldi.
Benzer sorunu olanlara duyurulur.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 7 Kasım 2008; 18:58:14 >