Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
336
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Elektrikten anlayan bakabilir mi?
T
18 yıl
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Resimdeki 6'lı topraklı prize 5 tane elektronik alet takılı.Anahtarı açınca modem hemen devreye giriyor(bilgisayar açılmadan da giriyor fişe takılı olmasa da).


Şimdi, ben anahtarı açarken anahtarın(anahtarı açınca anahtarda yanıyor ampul gibi) altında kıvılcım gibi yeşil bir ışık beliriyor sonra yok oluyor.Sizce bir zararı olur mu yoksa normal midir?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Elven_Archer -- 23 Ağustos 2007; 23:34:58 >

&
18 yıl
Yarbay

Anahtarın altındaki yeşil ışık mekanik anahtarlama yaptığın için oluşan ark dır..yani kısa süreli voltaj atmasıdır kısa dönemde bir zararı olmaz fakat zamanla anahtara zarar verecek ve anahtar mekanik zarar görecek..Bunu önlemenin bir yolu yok sen sadece açıp kapatırken anahtarda ve prizde herhangi bir kazaya yol açacak aksaklıklara dikkat et..(anahtarın ya da prizin bi kısmının kırılması sonucu oluşacak elektrik kaçağı)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.