Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
277
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Router tavsiyesi.
K
4 ay (2467 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar paylaştığım 3 router arasında kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz ?

https://www.asus.com/tr/networking-iot-servers/wifi-7/all-series/asus-rt-be92u/

https://www.tp-link.com/tr/home-networking/wifi-router/archer-be550/

https://www.tp-link.com/tr/home-networking/wifi-router/archer-ge550/


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 ay (11339 mesaj)
Yarbay

qualcom,qualcom,broadcom. bu ge550 yurt içinde yok sanırım. be550 modeli wifi7'de giriş seviyesi, ge olan modeli ise orta seviye görünüyor. ge modelinin fiyatı yurt içinde 24bin mi acaba? bunu yurt dışından alsan 16500'e felan gelir. fiyatı düşük olsaydı, amazon.tr'de wifi6 modeli bir roıuter almanı önerirdim ama fiyatını yüksek tutmuşlar. neredeyse yarı fiyatına üretici kendi eu sitesinde indirimli satıyor. filogic830 openwrt router.

senin verdiğin mevcut seçenekler içerisinde en güçlü olana sen ai'den bakmışsındır ama yine yazalım. qualcomm kapalı sürücünün durumuna sen bir bak ne diyeceğini anlayacaksın. bunu alana kadar wifi6e alacak olmak çok daha iyi. ge550 güçlü cpu'su var ama vpn'deki performansını düşük bulacaksın. yani 24bin fiyatı var ise bu fiyata 3 tane aklımdan geçen router alır, ge550'den de çok daha uzun süre rahatça da kullanırsın.

öneri: listendekileri açıkcası önermiyorum. ge550'i çok ilginç bir router. 500 beygir motor koyup, 150 beygirlik şanzuman kullandırtıyor.

tabi kötü demeyelim. ben kendi kullanım senaryoma göre durumu yazdım. bir başkası için uygun olabilir. ben yanından bile geçmem açıkcası. :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 22 Mayıs 2026; 1:17:1 >

K
4 ay (2467 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Alternatif olarak wifi6e ne önerirsiniz ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 ay (7194 mesaj)
Yarbay

Üçü arasından RT-BE92U ama ihtiyaca göre değişir tabii. Yani 1x 5Gbps WAN ve 5Gbps LAN portu istiyorum diyorsanız GE550 bunu sunuyor. Bir de şöyle bir durum var; ASUS ile TP-Link, Keenetic, vs, gibi markaları karşılaştırmak orta segment'te Mercedes ile Fiat'ı karşılaştırmak gibi. Yurt dışından alacaksanız ASUS'a alternatif NETGEAR'ın da router'ları kalitelidir. Bu sitenin incemelerine de göz atabilirsiniz. RT-BE92U incelerken TP-Link BE-550 ile de ufaktan karşılaştırmış.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 ay (2467 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Kullanım amacı oyunlarda paket daralması yaşamadan ping düşmeden akıcı bir oyun deneyimi yaşamak.
Zira 3 kişi cep telefonundan wifi ya bağlanıp video izlediği zaman oyun oynamak işkence oluyor.

Karşılaştırma konusunda haklısınız, GE550 nin arayüzü oyuncu odaklı, sade ve anlaşılır olduğu için beni cezbetti. Tercih ettiğim arayüz bu. Ve tasarım olarak da bu üç modeli tercih ettim.

Murat Gamsız tanıtımını yapmış ama TR de satışı yok. Biraz daha araştırayım.

https://youtu.be/wsRrE1FS7PA?si=UCKA_TfVzwuRgXH6



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Der Meister.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.