Bu sene tıp fakültesine başlayacağım ama hangi burslara başvurmam gerektiğini bilmiyorum. Çevremdekiler tıp fakültesindeki öğrencilerin iyi miktarda burs aldığını söylüyor. Hem genel başvurabileceğim hem de tıp öğrencilerine yönelik olan burslar hakkında bilgi verir misiniz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Tıp fakültesi öğrencilerine yönelik çok sayıda kurum burs veriyor. Cansağlığı vakfı, lokman hekim sağlık vakfı, sağlık ve sosyal yardım vakfı, tabip odaları vb. Diğer kurumlar için linki ziyaret edebilirsin.
burs almaya hak kazanmak için, özellikle özel burs lar için ihtiyaç sahibi olup tahminimce 2 asgari ücreti geçmeyen bir aile gelirinin olması gerekiyor. normalkde ilk 10 bine giren öğrenciler nazarımda başarılıdır ve isteyen her öğrenci burs için değerlendirilmelidir. ama özel burs veren kurumlar başarı bursu vermeye sıcak bakmıyor. ihtiyaç bursu veriyorlar.
oğlumda bu sene tıp a başladı. kendi ilçemiz doğumluların istanbulda bir topluluğu da her yıl 50-100 öğrenciye burs veriyor. başvuru döneminde arayıp direk sordum. bakın biz ihityaç sahibi değiliz. kendi çapımızda belli bir gelire sahip insanlarız(yanlış anlamayın zengin felanda değiliz ama tek maaşlıda olsak şükür bize yetiyor). biz Başarı bursu arıyoruz, sizin derneğinizde başarı bursu varmı diye. adam kibarca reddetti. sadece ihtiyaç bursu veriyorlarmış.
Adam diyor siz başvurun biz değendirirz. bende yok sağolun dedim. velasılıkelam boşa uğraşmaya gerek yok.
Anladım hocam, teşekkür ederim. Uğraşmaya gerek olmasa da bir ümit önümüze gelene başvuruyoruz hangisi olursa diye çünkü almadan geçinmek hakikaten çok zor
Çevremdekiler tıp fakültesindeki öğrencilerin iyi miktarda burs aldığını söylüyor.
Hem genel başvurabileceğim hem de tıp öğrencilerine yönelik olan burslar hakkında bilgi verir misiniz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >