Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5
Cevap
381
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Asus RT-AX82U Router'ı VDSL alt yapı da Kullanma!!!
L
geçen yıl (7207 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese merhabalar elimde Asus RT-AX82U Router var, birde şu an VDSL altyapı da kullanmakta olduğum DSL çıkışlı Tp-Link VR300 model Modem var.
Eve internet DSL olarak geldiği için Asus Router'da da DSL çıkış olmadığı için kullanamıyorum.
Yapmak istediğim şey internetin kontorlünü Router üzerinden yapmak istiyorum, biraz araştırdım AP modunda ayarlamam gerekiyor ama tam olarak ne yapmam gerekiyor kestiremedim. Çeşitili videolar makaleler var ama bazı ufak tefek detaylar var galiba modemin DHCP kapatmak ne bilim Router'a ip atamak vs. gibi kafa karıştıran şeyler var.
Bunu yapmamda ki amaç Asus Router'ın daha detaylı menüsü olduğu için bir sürü ayar imkanı tanıdığı için elimdeki bu nimeti kullanmak amaç. Tp-Link VR300 çok standart bir modem her ayar bulunmuyor.
Konuya hakim bilen arkadaşlar destek olursa sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen yıl (14878 mesaj)
Yarbay

Vr300 köprü modu seçilecek dsl arayüzünde. Ax82 router modunda pppoe sonlandırma yapılacak.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
geçen yıl (7207 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam çok saol yaa, hiç aklıma gelmedi böyle yapmak, AX82U köprü moduna alıyorum bu sefer özellikleri eksiliyordu yani kısıtılı mod gibi bir şey fazla ayar menüsü kalmıyordu. Hemen deniycem ve büyük ihtimal olacak.
Peki bir şey daha sorucam bi makale buldum linkini paylaşayım bi göz atsanız, zannedersem böyle de oluyor ama VR300'ü köprü yaparsak DHCP vs. uğraşmıyoruz.

https://www.wikihow.com.tr/%C4%B0ki-Y%C3%B6nlendirici-Birbirine-Nas%C4%B1l-Ba%C4%9Flan%C4%B1r



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
K
geçen yıl (14878 mesaj)
Yarbay

Ap Modunda yönetemezsiniz. Sadece yönetilir ve görevi mevcut ağı genişletmek olur. Bu şekilde ana yönetici cihaz ve tüm yük Router da olur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
geçen yıl (14878 mesaj)
Yarbay

Buradaki yöntem de tekrarlayici özelliği olmayan bir routeri tekrarlayici gibi kurmak. Yine özellikleri kullanamazsınız. Dhcp yöneten ana cihaz başka.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lion_Army
L
geçen yıl (7207 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Anladım Hocam olayı ne kavradım sayenizde, bir haftadır uğraşıyorum valla çok makbule geçti, çok Teşekkürler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.