DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
451
Tıklama
1
Öne Çıkarma
i5 1335U sistem yeni olmasına rağmen yok yavaş çalışıyor ve kasıyor
G
2 yıl (11 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Merhaba yaklaşık 1 hafta önce Dell Inspiron 5530 satın aldım. Cihazı aldığım günden beri çok yavaş çalışıyor. Benchmarklarda skorlar normal olmasına rağmen Windows arayüzünde laglı çalışıyor. Windows dışında Fedora ve Ubuntu da denedim. İkisinde de Windows kadar olmasa da yavaştı. Hele Turbo Boost'u kapattığım zaman yavaşlık seviyesi 2 kat daha fazla hissediliyor, işletim sistemi animasyonları resmen kasıyor.
Bilgisayar özelliklerim: i5 1335U. 16 GB DDR5 RAM, 4200 MB okuma - 1800 MB yazma Adata NVMe SSD.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil




G
2 yıl (11 mesaj)
Er
Konu Sahibi

BIOS da güncel. Windows Update üzerinden ve Dell Update üzerinden ne var ne yok güncelledim. 3 4 kere temiz kurulum yaptım fayda etmedi. Daha Windows kurulumu başlarken Windows'un animasyonlu logosu ekrana gelirken bile kasarak geliyor. Ne saçma bir sorun ya. 13.nesil işlemci kullanıyoruz, DDR5 RAM var PC 15 sene önceki low-end PC'ler gibi çalışıyor.



S
2 yıl (706 mesaj)
Yüzbaşı

Grafik kartı sürücüsü/ konfigurasyonu sorunu sanki. dahili ekran kartı ayrılmış bellek ne kadar? boşta ram kullanımı ne kadar?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.