Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
2615
Tıklama
4
Öne Çıkarma
LG Oled TV’lerde Ambilight için Govee Dreamview
O
4 yıl (12 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,
LG C9 kullanıcısıyım, tv’den şok memnunun ancak Philips’in patentlemiş olduğu ambilight özelliğini de çok beğeniyorum. Araştırdığım kadarıyla bu özelliği tv değiştirmeden kullanabilmek için 2 seçenek var.

1-) Philips ve farklı markaların çıkardığı sync box denilen bir modül sahibi olmak. Ancak bu seçenek smart-tv özelliklerini (Netflix,YouTube…) doğrudan tv üzerinden değilde ayrı bir tv-box (Apple tv, mi-box …) üzerinden kullanan kişiler için kullanılabiliyor. Tv-Box’daki görüntü tv ekranına iletilirken aynı zamanda da hdmi splitter ile yeni takılacak sync-box’a da iletiliyor ve bu kutu görüntüyü analiz ederek uygun şekilde renkleri yine kendisine bağlı olan şerit led üzerine yansıtıyor.

Ben ayrı bir TV box kullanmadığım için bu seçenek bana uygun gelmedi.

2-) Diğer seçenek ise Govee Dreamview T1 çözümü olarak bulabildim. Burada ise TV üzerine bir kamera sabitleniyor ve bu kamera TV’de oynatılan görüntüyü LED’leri yöneten bir kutuya aktarıyor ve bu kutu görüntüyü işleyerek anlık olarak bu görüntüye uygun renkleri led üzerinde yakıyor.

Govee Dreamview T1 alıp kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Teşekkürler

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

U
4 yıl (3819 mesaj)
Yarbay

takip



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl (9845 mesaj)
Yarbay

Türkiyeden aradığınız sorunun cevabı çıkmaz. Çözüm Amazondaki yıldız ve kullanıcı yorumlarını okumak. İstediğiniz ürün %78 5 star %4 1 star almış. Verilere bakılacak olursa çok güzel duruyor ve çoğu kişi memlun.

https://www.amazon.com/Govee-Immersion-Lights-Ambient-Backlight/dp/B09B7PY111#customerReviews



S
4 yıl (9845 mesaj)
Yarbay

Ayrıca OLED ekran ışık sevmez. Bias lightning HDR ı algılamayı bir nebze iyileştirdiği için ondada mutlaka D65 simulated 6500K almak gerekiyor. Sadece bu. Bunun haricinde takacağınız bütün led ışıklar OLED e negatif etki yaratır.
https://www.biaslighting.com/products/lx1-bias-lighting-cri-95-6500k-simulated-d65-white-bias-lights


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl (2046 mesaj)
Binbaşı

Bir ara ben de almayı düşündüm hatta baktığım sırada fiyatı 600 TL civarıydı ama almaktan vazgeçtim. Philips ambilight kadar iyi çalıştıklarını düşünmüyorum.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08LYZMCGM



S
4 yıl (1737 mesaj)
Binbaşı

Hocam ekranın arkasında yanan ışık oledi nasıl etkiliyor?




Bu mesajda bahsedilenler: @StreamRolleR
A
4 yıl (559 mesaj)
Yüzbaşı

bu iş için mi light neo kit alacaksınız ..son nokta odur...



J
4 yıl (1429 mesaj)
Binbaşı

Çinli çözümler ucuz lakin materyal kalitesi ışık senkronizasyonu ve uyumlu cihazlar ve yazılımsal sorunlar kimisine göre değmez bir düzeydedir.

Philips Hue pahalı yalnız her yönüyle kaliteli vede sorunsuzdur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 6 Mayıs 2022; 22:34:47 >

K
3 yıl (48 mesaj)
Çavuş

philipsin uzaktan kumandasi cok karisikmis sadece ondan dolayi aldim geri verdim paketini bile acmadim. heryerde soylenirken neden gelistirmiyorlar acaba??? Lg nin kumandasi muhtesem philipsin ambilight muhtesem ikisi bi arada olsaydi keske



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.