Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
542
Tıklama
0
Öne Çıkarma
EVGA 980Ti Classifield Performans Sorunu(Çalışmıyor.)
R
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar 3 gündür çözmeyi başaramadığım bir sorunum var, umarım yardımcı olursunuz. Öncelikle belirtmek isterim sorunum oyunda fps'i düşük alıyorum değil evet belirtisi bu ama sorunum doğrudan ekran kartı ile ilgili.

Sahip olduğum sistem: İntel I5-9600kf, Anakart Gigabyte H310m S2V Rev.1.2 16 GB Ram 850W power 1TB SSD Monitör LG 21'' - BenQ 17'' (Eskiler detaya gerek yok)

Basitce konuyu anlatmam gerekirse yeni bir sistem topladım ve format attım, daha sonra LOL"isimli oyunu kurdum ve biraz oynayayım diye girdim. Oyunda köşede FPS gösteriliyor genelde bakmak ama bir baktım 60FPS. Nasıl yani oldum birde takılma falan olmasın diye en düşük ayarlarda kullanıyorum bu yüzden şaşırdım. Her insanın yapacağı gibi gittim driverları kontrol ettim. Hepsi güncel son sürüm olunca, evga'ın sitesine girdim. OC yapmak ve gpu sıcaklık vs kontrol etmek için hazırladıkları 2 tane program vardı indirdim, kurdum. Bir oyuna daha girdim sorunum düzeldi sandım 400 fpslere kadar gördüm yüksek ayarlarda bile 250-300 arasındaydı. Oyun bitti yeni bir oyuna daha başladım bir baktım yine 60FPS. Eee? Program açık, kapatıp tekrar açtım düzeldi. Bu böyle olmas diye çözüm aramaya başladım programları kaldırdım. Aynı sorunu çözünürlük atarını değiştirerek de düzeltebileceğimi düşündüm geçici bir süre ama olmadı. O kadar bunaldım ki yer seferinde ayarlarla oynamayı yada programı açmayı razı olacak duruma geldim. Fakat farklı bir oyuna girdiğimde bu taktikler işe yaramadı sorun hala aynı ve çözümü yok 60FPS.

Tabi 3 gündür aklıma gelen her şeyi denedim. Bios güncelledim, heralde bir 12 kere format attım, driverları defalarca sildim kurdum, windowsu update ettim, hatta windows 10 pro aldım home kısıtlıyordur belki diye.

Para olsa yenisini alıp, kartı balkona götürüp balyozla parçalayasım var, çekiç yetmez, satıp başkasının günahına da girmek istemem :D Lütfen bir bilen aklına bir fikir gelen yazsın.

https://www.hizliresim.com/p610pkp
https://www.hizliresim.com/jrvnbrg
https://www.hizliresim.com/tfeydrr
https://www.hizliresim.com/e9fnhc3
https://www.hizliresim.com/c5m7pwq
https://www.hizliresim.com/9gcc8v9
https://www.hizliresim.com/embsvdk
https://www.hizliresim.com/mfmykx9

Üzgünüm resimleri yükleyemedim bende linkleri direk yazdım.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RwN -- 27 Ekim 2021; 3:23:4 >

P
4 yıl
Binbaşı

R
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ya ben beceremedim yada olmadı. iki konuyu da okudum anladığım kadarıyla.

Not sununun kartan olmadığını öğrendim farklı ekran kartı taktığımda yine aynı sorun var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RwN -- 27 Ekim 2021; 15:56:50 >


Bu mesajda bahsedilenler: @potti34
R
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sorun çözüldü. Window 10 dan kaynaklıymış xbox ayarlarını kapatınca düzeldi. (Yok artık)

Çözüm yolu Ayarlar>Oyun>Xbox Game Bar (Oyun klipleri kaydetme zart zurt o kapalı olacak.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RwN -- 27 Ekim 2021; 19:49:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yüzbaşı



Geçmiş olsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @RwN
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.