Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
716
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Anakart RAM slotlarından bazıları çalışmıyor
N
4 yıl (641 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Mobo: B450 Tomahawk Max.
CPU: AMD Ryzen 5 3600.
GPU: 1050 Ti.
RAM: HyperX Fury 8*2 Dual kit 3200 MHz CL16.
PSU: XPG Core Reactor.

Merhaba arkadaşlar, bilgisayar kurulumunu bugün tamamladım. Elimde Dual kit RAM mevcut 2*8GB 3200 MHz. Öncellikle RAM'leri aralarında bir boşluk bırakarak doğru slotlara taktım fakat klavye ve Mouse'un ışıkları yanmıyordu, ekrana görüntü gelmiyordu. Tek RAM ile denedim ve çalışmaya başladı. Anakart'ta bulunan bazı slotlara takınca yukarıda belirttiğim durum ortaya çıkıyor. İki RAM'i de çalışan slotlarda ayrı ayrı denedim ve RAM'lerde herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum.

1) bu durumun CPU'dan kaynaklanma ihtimali var mı?
2) anakartı Amazon üzerinden almıştım iade etmeyi düşünüyorum (B450 Tomahawk Max)

Not: Çalışan slotlar ektedir.
< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



N
4 yıl (641 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

GÜncel.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.