Merhaba,işlemci ısınması sorunum var.r5 2600 işlemcim var,boşta 60 derece oyun oynarken 90 derece civarı oluyor,işlemciyi garantiye gönderdim yenisini gönderdiler fakat sorunum çözülmedi,kasada 3 adet önde 2 adet üstte ve bir adet egzoz fanı olarak tam 6 tane fan var hava akışı iyi durumda,sistemin macunları yeni ne yaptıysam olmadı.araştırmalarıma göre anakart voltajı fazla veriyormuş,bu arada ana kartım asus b450m k,yapmak istediğim max voltaj degerini sabitlemek ama bir türlü başaramadım
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Turbo boostu kapatın.Bende de aynı sorun vardı ancak kasadan dolayıydı, kasayı yatay kullandığım için oyunlarda 92 dereceyi gördüğümü hatırlıyorum. Turbo boostu kapatınca oyunlarda 1-2 fps kaybettim ama işlemci 25-30 derece birden soğudu
Aynı anakart işlemciyi kullandım. Öbür sistemdede 2600+b450s2h var boşta 60 derece hiç görmedim . B450mk ile 2600 kullanırken sıvı soğutma vardı o ayrı. B450s2h ile 2600 kullanırken pbo kapattığımda yükte 60 derece oluyordu . N11 de snowman fanlar var 138 lira olandan aldım turbo açtım bu sefer de yükte 60 dereceyi geçmedi.
Asus anakartta turbo boostun nerden kapatıldığını bilmiyorum malesef, bende asrock anakart var onda CPU optionsa girince AMD CBS diye bi sekmenin içerisindeydi turbo boost. Bayağı saklı vaziyetteydi sıcaklık düşürmeyi kafama koymasam muhtemelen ben de bulamazdım.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.