Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
1836
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ultra kısa mesafe projeksiyon mu normal projeksiyon mu ? ( genellikle film )
S
6 yıl (524 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

selamlar.Arkadaşlar uzun zamandır kullandığım ev sinema sistemimi yenilemek istiyorum . Şu an elim de ki projeksiyon bu Viewsonic PJD7822HDL ( TIKLA )

TEKNIK ÖZELLIKLER

Çözünürlük: HD 1080p (1920 x 1080)
Parlaklık ( Ansi Lümen): 3,200
Kontrast ( Dinamik Kontrast Oranı): 15,000:1
Lamba Ömrü (Normal / Eco / DynamicEco): 5,000 / 6,000 / 8,000
Atım Oranı (Geniş ~ Tele): 1.15 ~ 1.5
Optik Zoom: 1.3x
Dijital Zoom: 2.0x
Görüntü Alanı: 30” ~ 300”
Projeksiyon Ofseti: 110% +/- 5%
Renk Desteği: 1.07 Milyar Renk
Köşe Düzeltme: +/- 40° (Dikey)
Fan Gürültü Oranı: 32dB / 27dB
Hoparlör: 2W x 1

Viewsonic bu modeli arşive eklemiş yani artık raftan kalktı ama projeksiyon normal kullanıcılar için fena değil . şu ana bir kez bile bozulmadı . sadece 4 yıl sonra ilk kez lens temizliği için teknik servise gönderdim o kadar . bunun dışında hiç bir sıkıntı çıkmadı . herhangi bir sehpa ya da yer yüzeyinde kullanmadım. sürekli tavanda asılıydı . yaklaşık 5metrelik bir izleme mesafe var odamda ve 150 inçlik görüntü alabiliyorum . ışık parlaklığı fena değil . Ama renk doygunluğu ve canlılığı olarak beni fazla tatmin etmedi . Bu yüzden projeksiyonu mu değiştirmek istiyorum . Şu an hala araştırma içindeyim .Ultra kısa mesafe mi ? normal projeksiyon mu ? şu an ki cihazım biraz gürültülü uzun süre film izleyince sıkıyor sesi . ultra kısa mesafe projeksiyonlar da ses olayı nasıldır kullanan oldu mu hiç ? Şu an iki cihaz arasında kaldım .

1 - Mi Laser Projector150" Mi Laser Projector150"

2 - LG HU80KSW LAZER PROJEKTÖR ULTRAHD(3840X2160) 13.298,95 TL ortalama fiyatı.LG HU80KSW(TIKLA) ek olarak LG HU80KG modeli var hangisi daha iyi hangisi daha sonra çıktı tam bilmiyorum .

kısaca perde seçimi , renk doygunluğu açısından ve HDR kalitesi vs derken bana ortalamanın üzeri bir projeksiyon olsa yeterli . Kısa mesafe projeksiyonları kurma derdin yok istediğin yere taşıyabiliyorsun . Ayrıca bu inputlag da xiomi de 67 ms kadar varmış oyunlar için tavsiye edilmiyor . şu an lg i araştırıyorum menüsü biraz karmaşık diyorlar webos işletim sistemi var ama genel olarak iyi zaten pc den bağlayacağım . webos u pek fazla kullanmam gibi . ayrıca ek olarak ses sistemi ve perde seçimi . Bu projeksiyonlar için nasıl bir perde almalıyım . gri mi siyah mı beyaz mı mat yüzey mi ?

projeksiyon cihazı için : 10.000 TL - 15.000 TL
ses sistemi için : 5000 - 7000 TL ( dolby atmos destekli ve kablosuz uydu hoporlarü pc e bağlanacak şekilde olmalı )
perde için : 2000 - 3000 TL ( motorlu ya da sabit çerçeveli olacak . 100-120-150 inç 16:9 formatlı )

Toplam da 20.000 TL i aşmasam çok iyi olacak . yani projeksiyon da inputlag ve piksel piksel görünmesin ve renkleri canlı olsun yeter . parlaklıkta 3500lümen olmalı en az . Tv al demeyin projeksiyonun keyfi başka . Bu konuyu araştırıp öyle almam lazım . Zamanım var acelem yok uzun uzun tartışabiliriz .

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



V
6 yıl (13810 mesaj)
Yarbay

Hocam konuyu Ev Sineması bölümüne açarsan daha hızlı yardım alırsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl (524 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Hocam konuyu Ev Sineması bölümüne açarsan daha hızlı yardım alırsın.
buraya açtım artık :/



S
6 yıl (524 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

konuyu ev sinema bölümüne taşıyabilirmisiniz



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.