Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1747
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İ5 4690K Overclock Voltaj Değerleri Hakkında Yardım
C
7 yıl (1000 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba sevgili dostlar ;
kullandığım işlemci i5 4690k oc yapılabilen bir model artık elimdeki 1070ti ekran kartıma darboğaz yapmaya başladı. Anakartım asusun z97-a modeli ve kendi overclock özelliği var kartın bende bugün biostan ez tuning yaptım ve otomatikman 4.2ghz çekti işlemciyi yalnız voltaj değerlerini değiştirdi mi ben mi ayarlamam lazım bilmiyorum overclock hiç yapmadım . Kendi turbo boost teknolojisi sayesinde zaten işlemci 3.9 ghz seviyelerinde geziyordu oda nasıl oldu bilmiyorum intelin bir özelliği sanırım o olayda. Şimdi sormak istediğim coretemp programında gördüğüm değerler bunlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

Şöyle bi sıkıntı var yalnız prime95 testi yaptığımda işlemci 1-2 sn içinde 99 derecelere fırlıyor. Ama oyun oynadım yarım saat falan işlemci sıcaklığı 60 dereceyi geçmedi ve 4k oynadım yani yordum sistemi baya güçte çekti sormak istediğim sadece voltaj değerlerinde bir sıkıntı olduğu için mi testte 99 dereceye fırlıyor işlemcim bilen dostlar varsa yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chanser -- 4 Ekim 2019; 23:8:33 >

U
7 yıl (1128 mesaj)
Binbaşı

Anakartlar otomatik hızaşırtmada voltajı yüksek verir. 1.2517 çok fazla en fazla 1.1de 4.1 ghz olur. Hatta belki 1.05. En önemli şeyi soğutucuyu yazmamışsınız. Az mı ısınıyor çok mu ısınıyor nedir tahmin edemeyiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 yıl (1000 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

Anakartlar otomatik hızaşırtmada voltajı yüksek verir. 1.2517 çok fazla en fazla 1.1de 4.1 ghz olur. Hatta belki 1.05. En önemli şeyi soğutucuyu yazmamışsınız. Az mı ısınıyor çok mu ısınıyor nedir tahmin edemeyiz.
Isınmıyor sadece test yaparken ısınıyor gösteriyor cpu bir anda 99 derece oluyor ama hiç bir render'da ya da oyunda 65 derece üstü görmedim ısınmıyor cpu otomatik anakart özelliği ile hız aşırtma yapıyorum voltaj dediğim gibi 1.2517 yazıyor otomatik yaptı yani anlayacağınız.



H
7 yıl (759 mesaj)
Teğmen

Nedeni fazladan voltaj verildiği için Prime95 hiç bir uygulamanın çekmeyeceği kadar güç (Watt) tüketip işlemcinin ısınmasına sebep oluyor. Mesela işlemci sınırı 95 watt'sa overclock yapıldığında Prime95 150 watt asıldığına şahit oldum. Haliyle 90 derece görür.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.