Bu sene hazırlık okuyacağım devlet üniversitesinde kullanacağımız kitaplar Cambridge English serisi seviyeye göre a-b-c diye satın alıyorsunuz satışı okulda yapılıyor a:595 B:550 diye fiyat belirlemişler. Zaten şehir dışında okuyoruz aileye yük oluyoruz bari fotokopi alalım dedik onun fiyatı da 80 TL gubi bir şeye denk geliyor. Ama sevgili okul illa orjinalinin alınması için kitabın içindeki QR kod muhabbetinin kullanılmasını istiyor.ve not ortalamasının yüzde 5 ini QR kod üzerinden verilen ödevler karşılayacakmış. Kısacası öğrenci orijinal pahalı kitaba mecbur bırakılıyor.belki de parası olmayan bir öğrenci fotokopi alıp ödevleri yapamadığı için hazırlıktan kalacak. Bu adaletsiz durumu sizlere belirtmek istedim yapabileceğimiz bir şeyler olabilir mi sizce?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
o iş öyle kaçarı yok. kardeşimde hazırlık okuduğunda 550 tl kitaplara vermiştik, onun ünide oxford kitapları kullanılıyordu. içinden çıkan kodla netten kayıt olup ödev filan yapabiliyordun, hocalar görüyordü vs diye söylemiştielr bizede. ne ödev verildi ne de ortalamaya eklendi, sadece satmak için uyduruyorlar onu. kardeşim hazırlığı geçince, sonraki sene hazırlıktaki öğrencilere 250 tl'den satmaya çalıştım kimse almadı. sonra atıldı kitaplar.
Bu sistem olmasa kimse o kitapları almaz, Türkiyeye getirenler para kazanamaz. Bizde de öyleydi hazırlıkta, ve aynı şekilde ödev yüzde 5. Bölümde iş hayatı ile ilgili İngilizce dersi görüyorum bu dönem gene aynı terane. İncecik hiçbir işime yaramayacak tek bir kitaba 200 lira verdim. Neden? Almazsan %10 ödev için puan alamıyorsun. 90 üzerinden 90 alamayacağıma göre, (sunum proje dersi vs sınavı da yok) en az 1 harf oynuyor.
B:550 diye fiyat belirlemişler.
Zaten şehir dışında okuyoruz aileye yük oluyoruz bari fotokopi alalım dedik onun fiyatı da 80 TL gubi bir şeye denk geliyor.
Ama sevgili okul illa orjinalinin alınması için kitabın içindeki QR kod muhabbetinin kullanılmasını istiyor.ve not ortalamasının yüzde 5 ini QR kod üzerinden verilen ödevler karşılayacakmış.
Kısacası öğrenci orijinal pahalı kitaba mecbur bırakılıyor.belki de parası olmayan bir öğrenci fotokopi alıp ödevleri yapamadığı için hazırlıktan kalacak.
Bu adaletsiz durumu sizlere belirtmek istedim yapabileceğimiz bir şeyler olabilir mi sizce?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalbaqqel2 -- 1 Ekim 2019; 15:36:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >