Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
799
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Laptop Fan Hızı Dengesizliği
A
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar,

Lenovo z570 model bir laptopum var. Laptopun kasasını dikey bir açı ile yada eğimli bir açı ile tutunca fan hızlanıyor ve bir süre sonra bilgisayar kapanabiliyor. Ubuntu günlüklere baktığım zaman kapanma sebebi ısınma olarak görünüyor fakat cihazda herhangi bir ısınma yok veya ısınmaya sebep olacak bir durum söz konusu değil. Fan o şekilde hızlı çalışırken laptopu yatay konuma getirince fan hızı hemen düşüyor normal seyrine geliyor.

Sorunun işletim sisteminden kaynaklandığını sanmıyorum. Bakım amaçlı laptopu komple söküp bütün soketleri kontrol ettim termal macunu yeniledim fanı ve ızgarasını temizledim geri taktım ve sorun hala devam ediyor. Bana duygusal bir durum gibi gelmeye başladı

//EDİT

psensor uygulamasını kurarak neyin ısındığına baktım. Isınan nvdia ekran kartı olarak görünüyor sıcaklığı 95-96 derecelere kadar çıkıyor sistem boşta sayılacak bir durumda iken. Yatay pozisyonda tekrar düşüyor.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderinkaya -- 13 Mayıs 2019; 16:3:19 >

S
6 yıl
Teğmen

Aygıt yöneticisinden nvidia ekran kartıni devre dışı bırak. Tekrar dene.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Binbaşı

Garantisi varsa servise gönderin yoksa, termal macun değişimi ve fan temizliği yapın.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Linux kullanıcısıyım hocam. Ubuntu 18.04.2 kullanıyorum. Ekran kartını devre dışı bırakırsak elbet çalışmadığı için ısınmayacaktır fakat laptopun duruş açısı ile alakasını çözemedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @slim_dante
A
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Garantisi yok hocam 2011 yılında almıştım laptopu :) Fan temizliği macun yenileme ve ızgara temizliğini yaptım. Isınma kontrollerini yaptığımda ısınan çekirdek işlemcide vb bir yerde değil GPU da.




Bu mesajda bahsedilenler: @TheArchaeologist
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.