Kıraathane projesi herkese aptalca geldi. Erdoğan "çay, kek bedava olacak, daha ne olsun" deyince olayın aslı gözlerden kaçmış oldu. Kısa bir araştırma sonrası farkettim ki olay hiç de göründüğü gibi değil, bu projenin dile getirilmesinin nedeni tamamen rant. İzah edeyim.
2016'da Beyoğlu Belediyesi "Keften A Tipi" mesire yerindeki 270 metrekarelik bir sosyal tesisi yasaya aykırı şekilde "Kültür Kenti" adlı bir vakfa veriyor. Sayıştay denetçisi olayı incelerken ortaya ahbap çavuş ilişkisi çıkıyor ve belediye sözleşmeyi fesh etmek zorunda kalıyor.https://t.co/loOvBBLgFN
Kültür Kenti vakfının kurucularının neredeyse tamamı Akp'li. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da vakfın danışma kurulunda yer alıyor. Ayrıca Demircan'ın danışmanı İlyas Ertemur (bu isme dikkat!) vakfın mütevelli kurulunda yer alıyor.https://t.co/sWvlzbtW4x
Vakfin mütevelli heyetinde yer alan Beyoğlu belediye başkanının danışmanı İlyas Ertemur, "Şehir ve Kültür İşleri Tanıtım Tic. Ltd. Şirketi"nin sahibi. Sayıştay incelemesinde şirketin usule aykırı biçimde belediyeden çok sayıda ihale ve hizmet alımı yaptığı tespit ediliyor.
İlyas Ertemur, aynı zamanda "sanatistanbul" ajans başkanlığı yapıyor. Sanatistanbul ajansının referansları birçok bakanlığın yanı sıra, TOKİ ve Diyanet İşleri Başkanlığı dahil birçok kurumla birlikte neredeyse bütün Akp'li belediyeler. Yani hepsiyle iş yapmışlar.
Sanatistanbul ajansının projelerine gelince, - Konuşan Kamelya - Park Kütüphanesi - Cami Bank - Par Kitap Kafe - Muhabbethane - Büyük İkram Çeşmeleri gibi bir çok projeye sahipler. Peki en önemli projeleri ne derseniz, ŞEHİR KIRAATHANESİ.https://t.co/wpmKG97NHP
Erdoğan'ın büyük proje olarak bütün Türkiye'ye pazarlamaya çalıştığı şey aslında kendi rant çarkına bağlı bir ajansın ürünü. Ve bu ürün yani "Şehir Kıraathanesi" Sanatistanbul ajansı tarafından Patent Enstitüsü'ne çoktan onaylatılmış. Onlardan başkası bunu yapamaz!
Mesele göründüğü gibi değilmiş ve meselenin bedava çay ve kekle ilgisi yokmuş. Mesele devletin kasasında kalan son paraların bu proje ile söğüşlenmesiymiş. Muhalefet adayları, bunun üzerine giderse bir vurgunu başlamadan bitirmiş olurlar.
Anlayacağınız milleti kekliyorlar yine!
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Erdoğan "çay, kek bedava olacak, daha ne olsun" deyince olayın aslı gözlerden kaçmış oldu.
Kısa bir araştırma sonrası farkettim ki olay hiç de göründüğü gibi değil, bu projenin dile getirilmesinin nedeni tamamen rant.
İzah edeyim.
2016'da Beyoğlu Belediyesi "Keften A Tipi" mesire yerindeki 270 metrekarelik bir sosyal tesisi yasaya aykırı şekilde "Kültür Kenti" adlı bir vakfa veriyor.
Sayıştay denetçisi olayı incelerken ortaya ahbap çavuş ilişkisi çıkıyor ve belediye sözleşmeyi fesh etmek zorunda kalıyor.https://t.co/loOvBBLgFN
Kültür Kenti vakfının kurucularının neredeyse tamamı Akp'li.
Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da vakfın danışma kurulunda yer alıyor.
Ayrıca Demircan'ın danışmanı İlyas Ertemur (bu isme dikkat!) vakfın mütevelli kurulunda yer alıyor.https://t.co/sWvlzbtW4x
Vakfin mütevelli heyetinde yer alan Beyoğlu belediye başkanının danışmanı İlyas Ertemur, "Şehir ve Kültür İşleri Tanıtım Tic. Ltd. Şirketi"nin sahibi.
Sayıştay incelemesinde şirketin usule aykırı biçimde belediyeden çok sayıda ihale ve hizmet alımı yaptığı tespit ediliyor.
İlyas Ertemur, aynı zamanda "sanatistanbul" ajans başkanlığı yapıyor.
Sanatistanbul ajansının referansları birçok bakanlığın yanı sıra, TOKİ ve Diyanet İşleri Başkanlığı dahil birçok kurumla birlikte neredeyse bütün Akp'li belediyeler.
Yani hepsiyle iş yapmışlar.
Bazıları şunlarhttps://t.co/83wp0js0wb
Sanatistanbul ajansının projelerine gelince,
- Konuşan Kamelya
- Park Kütüphanesi
- Cami Bank
- Par Kitap Kafe
- Muhabbethane
- Büyük İkram Çeşmeleri gibi bir çok projeye sahipler.
Peki en önemli projeleri ne derseniz,
ŞEHİR KIRAATHANESİ.https://t.co/wpmKG97NHP
Erdoğan'ın büyük proje olarak bütün Türkiye'ye pazarlamaya çalıştığı şey aslında kendi rant çarkına bağlı bir ajansın ürünü.
Ve bu ürün yani "Şehir Kıraathanesi" Sanatistanbul ajansı tarafından Patent Enstitüsü'ne çoktan onaylatılmış.
Onlardan başkası bunu yapamaz!
Mesele göründüğü gibi değilmiş ve meselenin bedava çay ve kekle ilgisi yokmuş.
Mesele devletin kasasında kalan son paraların bu proje ile söğüşlenmesiymiş.
Muhalefet adayları, bunun üzerine giderse bir vurgunu başlamadan bitirmiş olurlar.
Anlayacağınız milleti kekliyorlar yine!
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >