Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
576
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Görüntü gidiyor ve ekran çizgili oluyor yardım lütfen
C
9 yıl (267 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

merhaba, bilgisayarı kullanırken bir anda görüntü gidip ekran çizgili hale geliyor. res attıktan sonra düzeliyor ama her zaman değil, çizgili haldeyken kasayı hafif sallayınca bazen görüntü geri geliyor. sorun internette flash oyunlar oynarken, youtube'da ya da diğer sitelerde video izlerken, oyun oynarken yaklaşık 1 saat sonra oluyor. onun haricinde bilgisayarı normal bir şekilde kullanabiliyorum. yeni anakart almıştım bundan sonra böyle bir sorun yaşamaya başladım. ekran kartı ve anakart driverları güncel. ayrıca ekranı 120hz yaptıktan sonra otomatik olarak 60hz'ye geri geliyor. neden böyle olduğunu anlayamadım yardımcı olur musunuz lütfen?

anakartım Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5
ekran kartım AMD Radeon HD 5800 Series

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartcurt12 -- 24 Kasım 2016; 22:46:1 >

M
9 yıl (1681 mesaj)
Binbaşı

5800 legacy hmm acaba yanlış sürücü mü yükledin bende öyle hata yapmıştım
120 hz desteklemiyordum ısınıyor olma ihtimalı yüksek GPU-Z gibi bir şey yükle
bide becerebilirse BIOS güncelle herzaman yararına.



C
9 yıl (267 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

BIOS güncel kontrol ettim. sürücü de doğru ona da baktım. anakartı yeniledikten sonra sorun çıkarmaya başladı önceden sağlamdı 120hz kullanıyordum. ısıya baktım şimdi 40-50 derece arasında değişiyor. ısınıyor olduğunu sanmıyorum çünkü flash oyunlarda bile ekran gidiyor, örneğin haxball oynarken ne kadar ısınabilir ki? ekran kartının yanması ya da bozulması durumunda bilgisayar açılır mı? nasıl test edebilirim ekran kartını.



M
9 yıl (3040 mesaj)
Yarbay

Farklı bir gpu veya farklı bir board ile denemek gerek. Ekran kartı arıza çıkarıyor gibi geldi bana ancak önceden sağlamdı diyorsunuz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.