Merhabalar, öncelikle belirtmeliyim ki bu elektrik işlerinde acemiyim. Deneme amaçlı saatte 500-1000 watt üreten, dizüstü, masaüstü bilgisayarımı, modemimi ve lambamı aynı anda çalıştırabileceğim, 1 rüzgar türbini/güneş paneli, 1 akü, 1 inverter ve 1 şarj kontrol cihazı ile bir sistem kurmak istiyorum. Bununla ilgili birkaç sorum olacak, yeri geldikçe sormaya devam edeceğim.
Güneş Paneli mi Rüzgar Türbini mi ? İnternette birkaç satıcıya baktığımda gördüğüm, rüzgar türbini fiyat/performans olarak güneş panellerinden daha avantajlı. Malum önümüz de kış. Ancak endişem şu; ben bir apartman dairesinde oturuyorum, rüzgar türbinini çatıya yerleştirdiğimde sesi komşuları rahatsız edecek dereceye varır mı ? Etraftaki binalardan bir tanesinin çatısı bizim çatıdan yüksek ve bir cepheyi kısmen kapatıyor, bu performansı çok etkiler mi ? Monte etmek için ekipmanı da ayrı bir masraf oluşturuyor sanırım. Siz hangisini önerirsiniz ?
Bir de, sağlam ve garantili bir sistem kurmam için hangi marka ve model türbin/panel, inverter, akü, şarj kontrol cihazı önerirsiniz ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Güneş Paneli mi Rüzgar Türbini mi ?
İnternette birkaç satıcıya baktığımda gördüğüm, rüzgar türbini fiyat/performans olarak güneş panellerinden daha avantajlı. Malum önümüz de kış. Ancak endişem şu; ben bir apartman dairesinde oturuyorum, rüzgar türbinini çatıya yerleştirdiğimde sesi komşuları rahatsız edecek dereceye varır mı ? Etraftaki binalardan bir tanesinin çatısı bizim çatıdan yüksek ve bir cepheyi kısmen kapatıyor, bu performansı çok etkiler mi ? Monte etmek için ekipmanı da ayrı bir masraf oluşturuyor sanırım. Siz hangisini önerirsiniz ?
Bir de, sağlam ve garantili bir sistem kurmam için hangi marka ve model türbin/panel, inverter, akü, şarj kontrol cihazı önerirsiniz ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.caglar -- 24 Eylül 2016; 18:12:37 >