Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
3739
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Antalya İli Kalıp-Demir İşçiliği Fiyatları 2015
L
11 yıl (167 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar.
Antalya ve civarında bir betonarme inşası için kalıp ve donatı birim fiyatlarını öğrenmek istiyorum.
Yani demem o ki; günümüzde Antalya'da 1 metrekare kalıp işçiliği kaç tl'dir veya hangi miktarlar arasında değişir?
Cevaplarsanız sevinirim..
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



N
11 yıl (1546 mesaj)
Yüzbaşı

m2 hesabı projeye göre değişir bence.

Ama yevmiyeyi sorarsan 100-120 TL civarı istanbulda

adam düz perde duvar kalıbını günde 50 m2 yapar birim fiyat düşer

kolonu çok olan veya kaset kalıp tabliye kalıbı için günde 20 m2 yapar birim fiyat artar gibi düşün.

birde malzemede önemli, adam kara kalıpla günce 20 m2 kalıp yapıyorsa plywood ile 40 m2 kalıp yapar.

proje tek katlıysa fiyat değişir, çok katlıysa adam kalıbı bi kere yapıyor aynı ölçüyü üst katlarda da kullanıyor daha ucuz fiyat veriyor
gibi.

yani yevmiye sorarsan öğrenirsin de m2 maliyet için proje önemlidir
diye düşünüyorum



C
11 yıl (6723 mesaj)
Binbaşı

Malzemeli yaptiracaksaniz isciligin m2 si 40-45 tl ye yaptirabilirsiniz. Malzemesizde 35 tl lere dusebiliyor. Kalfaniza dikkat edin onceden calistigi muteahhitler referans oluyor mu iyi arastirin.

Kalip donati birim fiyat derken ? Kereste m3 fiyati ortalama 550 lere (daha ucuzu da var) bulunabilir ama 2.el daha ucuza alabilirsin. Demir fiyatlari icin tir bazli alimlar onemli (26 ton) ve piyasa her gun degisiyor. nalburdan demirin tonunu 1500 aldiysan ffabrikdan (size payas yakin ) ortalama 1250 lere alabilirsin en son fiyatlara gore 1210-1220 tl lere dusmustur. (nakliye dahil).

Bu konularda bilgi olarak yardim almak isteyenler olursa bildigim kadariyla memnuniyetle yardim etmeye calisirim sonucta bu isin icindeyim. Cekinmeden pm atabilirsiniz. Kat karsiligi dusunenler olursa da pm atabilir. İster bilgi almak icin ister yardimci olmak icin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 4 Aralık 2015; 11:32:08 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lazzmodi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.