V

Binbaşı
27 Mart 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
388 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
4 ay
Tenda Mw3 Hız Sorunu
Arkadaşlar selamlar,

Şuan apartman dairesinde (130m2) Tenda MW3 2'li paket (100mbit TTNET) kullanıyorum.

1. ünite modeme kablo ile bağlı. 2. ünite ise ana üniteye kablosuz bağlı.

1. üniteye bağlı cihazlar kablosuz olarak tam performans alıyorlar. Ama 2. Üniteye bağlı cihazlar kablosuzda 60-75 mbit arasında kalıyorlar. 2. üniteye kablo ile bağlanınca yine tam performans alıyorum. Yani sıkıntı 2. ünitenin kablosuz performansında. 1. ve 2. üniteyi yer değiştirip kurulum yapsam bile aynı.

1. ve 2. Ünite birbirine çok yakın. Aralarında tek oda var. Ki 2. ünite kablo ile tam hız alıyor. Demek ki sinyal ile ilgili sorun yok diye düşünüyorum.

Bu durumu anlatarak garantiye gönderdim ve 2. ünitenin kablosuz kısmında sorun var denilerek sıfır ürün ile değişim yapıldı. Fakat yeni gelende de aynı sorun mevcut. Acaba Tenda mw3'ler bu konuda kronik sıkıntılı mı bilemedim. Ya da mesh sistemlerin doğası gereği ana ünite hariç diğer ünitelerde %30-%40 performans kaybı normal mi bilemedim ve sizlerin görüşünü almak istedim.
V
geçen yıl
Xiaomi Router ve Tenda Mesh Sistem
Arkadaşlar merhabalar,

Şuanda evimde aktif olarak Tenda mw3 mesh sistemi kullanıyorum. Biliyorsunuz ki tenda mw3'ün ethernet portları maksimum 100 mbit destekliyor. Haliyle yüksek hızlara geçmek istersem kablosuz 100 mbit sınırında kalacak. Elimde de Xiaomi Mi Router Gigabit versiyon var. Ethernet portları adı üzerinde gigabit. Acaba tenda mesh sisteme xiaomi'yi de ekleyebilir miyim.

Hatta ana cihaz olarak xiaomi'yi yapıp uyduları tenda mw3 yapabilirsem kablosuzda 100 mbit sınırını aşarım diye düşünüyorum.

Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
V
2 yıl
Corsair Rm750x Start Almıyor
Arkadaşlar merhabalar. 1-2 hafta önce Amazon TR (Germany Satıcı) üzerinden Rmx750 almıştım. Bir kaç gün önce elime ulaştı. Kurulumunu da anca yapabildim ama sistemi bir türlü start aldıramadım. Sorunu video olarak ekliyorum. Kaçırdığım, atladığım, unuttuğum bir nokta varsa belirtirseniz sevinirim. Aksi taktirde sanırım güç kaynağı problemli.

Sistem Özellikleri

Ryzen 1600 (14nm)
16 Gb Gskill 3000 mhz
Xfx 6600
3 adet Hdd + 1 adet Ssd
5 adet fan
















V
3 yıl
[973TL] MSI B450I Gaming Plus (ITX)
Arkadaşlar uzun süredir sepetimdeydi. 1100 lü fiyatlardan bu fiyata düşmüş. Sıcak olabileceğini düşündüm. Mini itx sistem kuracaklar için güzel bir anakart.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07FNMLCTC



AMAZON20 koduyla 20 TL daha indirim sağlayabilirsiniz. Tabi bu kod sadece uygulama üzerinden alımlarda geçerli.
V
3 yıl
Access Point Önerisi
Arkadaşlar merhabalar, bu konuda net bilgim olmadığı ve ilgilendiğim konuyu da öğrenmek için sizlere soruyorum.

İstediğim özellikler;

  • Kabloyla gelen interneti kablosuz dağıtabilsin (2.4 - 5 Ghz)
  • Kablolu gelen interneti kablolu şeklinde devam ettirebilsin (Switch)
  • Kablosuz gelen interneti kablolu verebilsin.
  • Kablosuz gelen interneti kablosuz devam ettirebilsin.

Bu özellikleri kapsayacak uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir access point var mıdır?
V
3 yıl
[973TL] MSI B450I Gaming Plus (ITX)
Arkadaşlar uzun süredir sepetimdeydi. 1200 lü fiyatlardan bu fiyata düşmüş. Sıcak olabileceğini düşündüm. Mini itx sistem kuracaklar için güzel bir anakart.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07FNMLCTC


Edit : Ürün 972 TL olmuş. Hepsiburada da 973 TL.

AMAZON20 koduyla 20 TL indirim sağlayabilirsiniz. Tabi bu kod sadece uygulama üzerinden alımlarda geçerli.
V
3 yıl
Baseus GaN (65W) Şarj Cihazı
Arkadaşlar merhabalar,

Başlıkta yazan cihazı kullanan var mı? Kullananlar görüşlerini yazabilirler mi?

Benim durumum şöyle. Bir adet matebook bilgisayar, 2 adet Samsung C7 telefon(biri eşimin) kullanıyoruz. Bunların hepsi için ayrı ayrı şarj aleti taşımaktansa bu tip bir şarj cihazı ile taşıdığımız şarj cihazlarını teke indirebilir miyiz.

Bir de Baseus Gan ve Gan2 diye modelleri var. Aralarındaki fark nedir bilgisi olanlar yanıtlarsa çok sevinirim.
V
3 yıl
Kablolu ve Kablosuz Hız Farkı
Arkadaşlar merhabalar, evimde ttnetin verdiği AirTies 5650 Modem bulunmakta. Kablolu olarak hattıma verilen hızı (24Mbit) maksimum olarak alabiliyorum. Fakat modemin yanında olsa bile kablosuz olarak bu hızın 10'da birini anca alabiliyorum (yaklaşık 2-3 Mbit bazen bu rakat 1'in altına bile düşebiliyor)

Modemin kablosuz dağıtıcısı artık verimsiz diye düşünüyorum. Çünkü sorun sadece kablosuzda. Modemi değiştirmekten başka deneyebileceğim şeyler var mıdır.

Not: Modem'de herhangi bir ısınma yok.
V
3 yıl
Telefon İnternetini Bilgisayarda Kullanmak
Arkadaşlar enteresan bir şey ile karşılaşıyorum 2-3 gündür. Tarifem "Sınırsız Redli" değil öncelikle onu belirteyim.

Telefonumun internetini usb kablosu ile bilgisayara paylaştırıyorum. Gündüzleri genellikle 20 mbitin altına düşmüyor. Yani bağlantı ve sinyal kalitesi gayet iyi. Hatta "Network Cell İnfo Lite" uygulamasında "RSRP" değerim -75 ile -85 arasında geziyor.

Gelelim enteresanlığa. Valorant oynarken evin internetinden (ttnet) hanım dizi ya da sosyal medyada gezerken haliyle ping artıyor. Ben de pingden etkilenmemek için telefonumun internetini bilgisayara usb kablosu ile paylaştırıyorum. Bir süre gayet iyi şekilde oyun içinde 50-60 ping ile oynuyorum. Tabi telefonda da aynı anda sinyal kalitesini gösteren "Network Cell İnfo Lite" uygulaması da açık. Ortalama -80 ile -77 arasında geziyorken birden bire -105 , -110 seviyelerine çıkıyor ki bu sinyal kalitesi epey azalmış anlamına geliyor. Bunun sonucu olarak da ping epey yükseliyor ve geceleri 40-50 mbite kadar çıkan hızım 3-5 mbite düşüyor.

Şimdi diyeceksiniz ki sinyalde dalgalanma olur, işin enteresanlığıda buradan geliyor. Telefon ile bilgisayarın bağlantısını kestiğimde yani usb kablosunu çıkardığımda 30 sn - 1 dakika içinde sinyal yine eski kaliteli haline dönüyor.

Acaba vodafone bu tür internet haklarını farklı platformda kullanmaları engellemek için bir önlem almış olabilir mi? Ki böyle bir şey olursa "Sınırsız Redli" tarifesinin de pek bir önemi kalmıyor.

Bu konuda fikri olan var mı?
V
4 yıl
Termosifon önerisi
Arkadaşlar merhabalar. Daha önce termosifonlar hakkında bilgim olmadığı için sizlere soruyorum.

Yeni bir eve taşındık ve burada su için hidrofor kullanılıyor ve suyun tazyiki ara ara çok azalıyor. Şohben ile bazen sorun oluyor. Ve sanirim bu sorunu termosifon ile aşabiliriz diye düşünüyorum. Bu konuda bana önerebileceğiniz orta yollu bir termosifon var mıdır.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.