G

Yarbay
26 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
2356 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
geçen ay
Wifi ile bazı içeriklerin görselleri yüklenmiyor
Sol fiber fttb 100/20 kullanıyorum.

Görsellerde göründüğü gibi mail, iptv kapak görselleri gibi içeriklere ait görseller yüklenmiyor.

Mobil internete geçtiğim gibi ya da vpn açtığım gibi sorunsuz yükleniyor içeriğe ait görseller.

Güvenli internet kapalı. Modemin bir ayarı buna sebep oluyor desem ayarlarını değiştirmiyorum uzunca bir süredir. Gerçi dün girip baktım modem ayarlarına bir tuhaflık yok gibi. Sizce ne sebep oluyordur bu duruma.

Modem: Huawei LG8245X6-50

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
G
2 yıl
SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB\u0027den FTTH\u0027ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]
19.12.2023 Güncellemesi


Konudaki bazı forum üyelerine gelen SMS'ler ışığında konu başlığını güncellendi.

Bu başlık altında altyapısının FTTB'den FTTH'ye dönüşümünü isteyen kişiler veya dönüşümü gerçekleşen kişiler deneyimlerini, altyapı değişim süreçlerini yazarsa (lokasyon belirterek) nerelerde işlemler başlıyor görebiliriz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üç gün önce 100Mbps aboneliğimi iptal ettirdim. Malum, 100Mbps fiyatlarına 500Mbps satışı var şuan yeni abonelere.

Fakat benim FTTB altyapı desteklemiyormuş bu hızları. 4-5 müşteri temsilcisi ile görüştüm. Altyapının 500-100Mbps destekler hale getirilmesi konusunda talebimi ilettim ama şu ana kadar olumlu bir geri dönüş almadım. Keyiflerine kalmış durumda. Hiç bir şekilde net bir şey söylemiyorlar.

Acaba benzer durumda kalıp hızlı bir şekilde altyapıyı 500-1000Mbps destekler hale çevirtebilen oldu mu?

Bu başlık altında altyapısı max. 100Mbps destekleyip 500-1000Mbps gibi hızlara geçmek isteyenler toplaşalım. Altyapı değişimi konusunda yardımlaşalım, olası deneyimlerimizi paylaşalım.
G
2 yıl
Beylikdüzü\u0027ne GigaFiber talebi oluşturuyoruz!
Merhaba,

Artık TurkNet sitesi üzerinden "gigafiber istiyorum" kısmına gidip adres bilgilerinizi girerek mahallenize GigaFiber talebi oluşturabiliyorsunuz.


https://turk.net/gigafiber-istiyorum

Ben Beylikdüzü/Barış Mah. tarafındayım ve site üzerinden başvurumu yaptım. Beylikdüzü'nden ne kadar çok başvuru yaparsak o kadar iyi arkadaşlar. En azından büyük bir talep havuzu oluşturursak öncelik sırasında yukarı çıkabilir bölge olarak. Zaten Beylikdüzü bölgesi ağırlıklı site veya 14 katlı binalardan oluşuyor. Bu bölgede bir ISS binaya girdiğinde 60 ile 90 daire arasında haneye ulaşabiliyor. Beylikdüzü'nde oturanlar taleplere abanalım ve linki paylaşalım.

< Resime gitmek için tıklayın >
G
2 yıl
Bu rezaleti herkes görsün. [Statik Ip vs Dinamik Ip] *Şimdide akşamları ping sorunu başladı*
Güncelleme
06.06.2022

şimdide akşam saatlerinde anlık ping artışları başladı. ip bloğum değişmeden önce böyle bir sıkıntım yoktu. ip bloğu değişti genel sıkıntılarım çözüldü derken şimdi akşamları 21:00 - 22:00 gibi anlık ping yükselişleri başladı.
https://forum.donanimhaber.com/bu-rezaleti-herkes-gorsun-statik-ip-vs-dinamik-ip--152679017-3

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güncelleme
03.06.2022

Sıkıntı şimdilik çözüldü;
https://forum.donanimhaber.com/bu-rezaleti-herkes-gorsun-statik-ip-vs-dinamik-ip--152679017-3


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aylardır Overwatch avrupa sunucusunda 155+ ping alıyordum. Genel bir sıkıntı olduğunu düşünerek çok dert etmemiştim ama farklı Sol fiber kullanan kişilerden aldığım geri dönüşlerle sıkıntının kullandığım dinamik ip havuzundaki iplerle alakalı olduğunu anladım. Bu durumu SOL hesabım üzerinden şikayet açarak anlattım. Israrla sıkıntının kendilerinden kaynaklanmadığını dile getirdiler. En son dayanamadım müşteri temsilcilerini aradım bugün, durumu anlattım. Şuan içine bulunduğum dinamik ip havuzundan başka bir dinamik ip havuzuna geçmek istediğimi söyledim. Kendilerinin ip havuzu değiştirme yetkisi olmadığını söyledi. Benim modemi kapatıp açarak yaptığım gibi aynı ip havuzundan farklı bir ip atadı. Tabi ki sıkıntı geçmedi ve statik ip almak istediğimi söyledim. Telefonu kapatmadan statik ip işlemlerini başlatmasını ve hatta kalmasını talep ettim bir değişiklik olacak mı beraber gözlemleyelim diye. İşlemlere başladı ve statik ip atandı. Telefon açıkken hemen oyuna girdim ve statik ip ile aldığım ping 80 civarıydı. 155 ping aldığım oyundan anında 80 pinge düşmüştüm anında.


Statik ip vs dinamik ip oyun içi ping

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Oyunun ip adresine yaptığım ping ve tracert test sonuçlarını da ekliyorum.


Statik IP vs Dinamik IP Tracert sonuçları.


< Resime gitmek için tıklayın >

Statik IP vs Dinamik IP Ping sonuçları.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu kadar kanıtı SOL hesabım üzerinden açtığım şikayette paylaştım. En son şu cevabı alarak konuyu şikayete cevap verilmeyecek şekilde kapattılar.



< Resime gitmek için tıklayın >

İstersen git BTK'ya istersen git tüketici hakem heyetine şikayet et diyorlar. Bunlar müşteriye doymuş. 10 seneden fazladır sol fiberdeyim. Eski SOL fiber müşteri memnuniyeti ile alakası yok artık. Kanıtlarla, belgelerle sağladıkları dinamik ip havuzunun rezalet olduğunu söylüyorum. Kısaca beğenmiyorsan başka kapıya diyorlar.




Ayrıca daha önce de dile getirdim forumda farklı sol konularında. Ben netflix Amerika sunucularına bağlanıyorum dinamik ip'de iken. Bu son görüşmemden sonra yani statik ip aldıktan sonra fast.com üzerinden yeni bir test gerçekleştirdim ve anında avrupa sunucularına bağlandı gene.


Dinamik IP fast.com değerleri.



< Resime gitmek için tıklayın >


Statik IP fast.com değerleri.


< Resime gitmek için tıklayın >




Bunları da anlattım görüştüğüm müşteri temsilcisine. Yapabileceği bir şey olmadığını, dinamik ip ve statik ip arasında bu farkların olabileceğini söyledi.


Bu kadar kanıta rağmen kılını bile kıpırdatmadı SOL. Her şeyin normal olduğunu söylediler. Yukarıda da dedim gene tekrarlayacağım. Superonline artık fazlasıyla doymuş müşteriye belli. İster BTK'ya ister Tüketici Hakem Heyetine başvur bizi ilgilendirmez diyorlar. Müşteri memnuniyeti sıfır. Bu saatten sonra SOL fiber bağlatacaklar iyi düşünsün. Sıkıntısız da kullanabilirsiniz ama kanıtlarla sıkıntı olduğunu dile getirseniz bile ilgi sıfır.
G
3 yıl
Balkonda uçamayan kuş var.
Balkonda uçamayan bir kuş var. Güvercin sanırım ama hiç anlamam kuştan.
Sabit duruyor öylece. Elimize aldık kaçmaya falanda çalışmıyor. Yürümüyor da.
Hafif yağmur başladı diye kartonun içine aldık. Su ve ekmek içi, buğday falan koyduk önüne. onları yemeğe, içmeye de yeltenmiyor.
üzerinde kan, leke vs. hiç bir şey yok. kanatları da normal gözüküyor. yorgun falan olsa uyumaya çalışır diye düşünüyorum ama sürekli gözlerde açık.

anlamadık sıkıntısı ne, yavru gibi duruyor. korktu mu acaba sadece?

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
G
3 yıl
4790K çözülmeyen thermal throttling
Merhaba,


Başlıkta da belirttiğim gibi 5 senedir aktif olarak kullandığım işlemcimde aşırı ısınma sonucu thermal throttling durumu var.


Boşta 45 derecelerde çalışıyor sıkıntı yok ama basit oyunlarda bile 60-70 derecelere çok rahat ulaşıyor. Warzone gibi işlemciyi ciddi zorlayan bir oyuna girdiğimde videoda da görebileceğiniz gibi daha menüde çekirdeklerin saat hızları ciddi anlamda düşüyor. Bazı çekirdekler 100 dereceye geliyor zaten package sıcaklığı 90 altına inmiyor, warzone ve işlemciyi zorlayan diğer oyunlarda da kullandığım sıvı soğutucunun fanları haliyle inanılmaz hızlı çalışıyor. İşlemci sıcaklığı BIOS'da bile 70 derecelerde gözüküyor. Prime95 veya türevi stres testlerine hiç girmiyorum zaten, işlemci ısınmadan dolayı kapanmamak için çekirdek hızını 3.3 ghzlere kadar düşüyor.

4-5 gündür uğraşıyorum neredeyse, delid dışında ev kullanıcısının deneyebildiği çoğu şeyi denedim. Denediklerimi yazacak olurumsam;

*Sıvı soğutucu tamamen söküldü, kontrol edilip tekrar takıldı. Soğutucunun yanlış montajı söz konusu değil
*Farklı markalardan iki kez termal macun uyguladım, sonuç alamadım.
*Sıvı soğutucunun bozulmuş olabileceğini düşünerek işlemcinin stok fanını takıp denedim. Gene aynı sıcaklık değerlerine daha kısa bir sürede ulaşıyor.
*Şuan en güncel BIOS yüklü, eski sürüm BIOS yükledim bir şey değişmedi tekrar en güncel BIOS'a aldım.
*İşlemciden OC beklentim yok lakin videoda gördüğünüz gibi şuan oyunlarda temel hızında (4.0ghz'de) bile çalışamıyor işlemci anında +85,90 dereceleri gördüğü için. Kısaca işlemcide OC yok yaptığım zamanlarda da anakartın OC profilini kullanırım voltaj ayarlarını kurcalamamak için. Oda zaten 4.4ghz'de çalıştırıyor fakat şuan o bile hayal normal saat hızında bile çalışamıyor işlemci aşırı ısınmadan.
*OC olmadığı için voltaj ayarları da BIOS'un default ayarları. AIDA64'de açık videoda, voltaj değerlerine bakabilirsiniz.
*Ramlerde XMP profili açık ayda kapalı olması durumu değiştirmiyor. Şuan ramlerde de OC yok yani XMP vs. kapalı.

Benim atlamış olabileceğim bir şey varsa, PC'ye bağlanıp çözebileceğini düşünen olursa TeamViewer'dan bilgilerimi verebilirim sonuçta akıl akıldan üstündür.

Şu aşamada ben işlemciyi gözden çıkardım. Artık yeni işlemci daha doğrusu yeni işlemci, anakart, ram üçlüsüne bakıyorum. Ama kurtarabilirsek bu durumu en azından 11. nesil intel işlemciler piyasada oturana kadar idare etmek istiyorum. Şuan işlemcinin bu durumu ile oyunlar hayal.


Sistem: 4790K - H80i v2 Soğutucu - Z97 Gaming 3 - 2x8GB DDR3 1600mhz -750W PSU


EDIT: Durumu özetleyen video (kalite seçenekleri zamanla gelir)

Videoyu izlemek için tıklayınız


Yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkürler.
G
3 yıl
CPU Boşta 35-40 derece BIOS\u0027da 70-80
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi.

PC hafif kullanımda, boşta falan 35-40 derecede gayet serin çalışıyor fakat BIOS'a girdiğim an 55-60 dereceden başlayıp inanılmaz hızlı bir şekilde 80 derecelere çıkıyor. Beklesem 90+ sıcaklıklara gidecek. Ne denediysem çözemedim.

Soğutucu corsair h80i v2. Acaba bios da iken pompa çalışmıyor mu ve sıcaklık tavan yapıyor olabilir mi? Gerçi daha önce böyle olmuyordu.

İşlemci 4790K - Anakart MSI Z97 Gaming 3.
G
4 yıl
Kişisel erişim noktası sorunu. [iPhone kablo ile paylaşım]
Merhaba,

iPhone cihazımdan kablo ile interneti PC'ye verebiliyorum fakat bunu yaptığımda telefondan internete giremiyorum hiçbir şekilde.

daha önceki Turkcell hattımda böyle bir sıkıntım yoktu, kablo ile interneti PC ile paylaştığımda sıkıntısız telefondan da internete girebiliyordum. Şimdi kişisel erişim noktasını (kablo ile) açtığım an telefondan internet gidiyor.

aynı senaryoda annemin huawei marka ve turkcell hatlı telefonunu deniyorum aynı PC'de, sıkıntısız hem telefondan hem bilgisayardan internete giriyor cihazlar.
G
4 yıl
Hyper Scape [Ubisoft FTP Battle Royale Game] Türkçe Arayüz.



OFFICIAL GAMEPLAY TRAILER


Videoyu izlemek için tıklayınız



Oyun resmi Türkçe arayüz seçeneği ile çıkmıştır.

https://www.ubisoft.com/en-gb/game/hyper-scape


uPlay uygulaması üzerinden ücretsiz indirip oynayabilirsiniz.
G
4 yıl
Audio Technica vs AirPods (Kabloludan Kablosuza geçiş)
Arkadaşlar merhaba, sırasıyla;

CKS90, CKS99, CKS990iS kullandım. Hepsini ortalama 2,5 - 3 sene falan kullandım ve an itibariyle CKS990iS kulaklığımın sağ tarafından ses gelmemeye başladı.

Diğerleri hep kablo bağlantı yerlerinden koptu. Artık kablosuz bir modele geçmeyi düşünüyorum. Aracım olmadığı için genellikle yürüyen biriyim ve evden çıkarken sürekli kulaklığımı yanıma alırım. Aktif olarak çok fazla kulaklık kullanıyorum. Tek endişem performans konusu. Zaten bu saydığım üç kulaklığa neredeyse bir Airpods parası verdim.

Acaba uzun yıllar Audio Technica kullanan birini memnun eder mi Airpods (özellikle v2). Bahsettiğim kulaklıkları ve Airpods'ı deneyim etmiş biri karşılaştırma yapabilir mi?

Yada sizin bir öneriniz var mı kablosuz kulaklık anlamında.

İphone ve ipod touch kullanıyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.