S

Emekli Yönetici
25 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
79 üye
Görüntülenme (?)
221 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
Bölüme açılan gereksiz tartışma konuları hakkında.
Arkadaşlar bölüm çöplüğe döndü bu gereksiz konularla, özellikle Messi - Ronaldo tartışması üzerinden 5 farklı konuda hep aynı kişiler birbirlerine aynı laflar ile saldırmaktan bıkmıyor anlaşılan, birde en iyi X özellikli, kariyerli, performanslı vs. futbolcular konuları ile görüntü kirliliği oluşuyor, içerikte de yine anlamsız tartışmalar başlıyor, yine aynı şekilde X Futbolcu-Takım çöp, loser gibi konularda aynı şekilde devam ediyor.

Takım konuları içerisinde de rakiplere ağır eleştiriler, abartı şekilde dalga geçenler, sürekli şekilde atıflarda bulunanlar, geyik yaptığını düşünerek şiirler yazıp rakip taraftarları tahrik edenlerde artmaya başladı.

Herkesin görüşü, beğendiği oyuncular, sevdiği takımlar aynı olacak diye bir şey yok ama saygı duyulmalıdır, bin farklı anekdotta sunsanız karşı tarafın fikri değişmeyecektir, o yüzden bu gereksiz tartışmaların, konuların devam etmesi halinde sorumlu olanlara uzun süreli cezalar verilecektir, bilginiz olsun.
S
7 yıl
Carlos Kaiser (24 Yıllık Forvet 9 Takım 0 Gol)
24 yıllık futbol kariyeri boyunca doğru dürüst topa vurmadan kulüp kulüp dolaşan Carlos Henrique Kaiser'in inanılmaz bir öyküsü var.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tam adıyla Carlos Henrique Kaiser, tam 24 yıl boyunca profesyonel futbolculuk yaptı. Yaptı diyorum ama yanlış anlaşılmasın; bu arkadaşın ayağına 24 yıl boyunca doğru dürüst top değmişliği yok.

1980'ler ve 1990'larda Brezilya'nın büyük kulüpleri olan Flamengo, Fluminense, Botafogo ve Vasco da Gama'nın yanı sıra ABD, Fransa ve Meksika'da çeşitli takımlarda forma giydi.

Forma giydiği kulüplerden bazıları Kaiser'in kendilerini dolandırdıklarını kabullenmek istemedikleri için, Kaiser'in kendi takımlarında futbol oynadığını kabul etmiyor. Bazıları ise çekimser kalıyor ancak bazıları mecburen kabul etmek zorunda kalıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Peki bu adam tüm bunları nasıl ve neden yaptı? Hiç oynamadan nasıl kulüp kulüp gezdi?

Rio de Janeiro'nun America takımında bir dönem Kaiser'le birlikte forma giyen Mauricio de Oliveira Anastacio, Kaiser için "tek istediği futbolcuların yaşadığı muhteşem hayatı yaşamaktı ve bunları yaparken de futbolcu olarak anılıp hiçbir sorumluluk almak istemiyordu" diyor. Yani anlayacağınız Kaiser, futbolcu gibi takılmak istemiş ve bu yola onun için girmiş.

nasıl yaptığına gelirsek...

Aslında sıfır yetenek bir adam değil Kaiser. Yeteneği var ve ondaki bu yeteneği ailesi keşfediyor ve onu futbola yönlendiriyor. Ancak Kaiser, futbol oynamak istemiyor. Hayat da onu bir şekilde futbolun içine itiyor. Bu noktada ise kendine acayip bir taktik geliştiriyor: Sakatlık!

Sözleşme imzaladığı her takımın antrenmanında kendini yalandan sakatlıyor Kaiser ve tüm sezonu yata yata geçiriyor. Ancak bu sırada boş durmuyor ve sakatlığı esnasında yönetiminden malzemecisine, oyunculardan taraftara herkesle arasını inanılmaz iyi tutuyor. Şeytan tüyü var anlayacağınız bu adamda. Hal böyle olunca herkes bir gün Kaiser'in iyileşip fırtına estireceğini düşünüyor ama o işler hiç öyle olmuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

sakatlıkla da kalmıyor tabii ki...

Kaiser, zaman zaman "anneannem öldü" diyor idmana ve maçlara gelmiyor.

Gittiği kulüplerde etkili kişilerle arasını iyi tutuyor ve onlara sürekli etkileyici futbol kariyerini anlatarak beklenti oluşturuyor.

Gazetecilere, futbolculara ve kulüp sahiplerine ayrı ayrı bir ton yalan söyleyerek, inanılmaz bir yalan ağı oluşturuyor ve kulübe onu kimin tavsiye ettiğini gün sonunda kimse hatırlayamıyor. O yıllarda internet de olmadığı için Kaiser'in yalanlarını kimse kontrol edemiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Carlos Kaiser, bir gün Rio ekiplerinden Bangu'nun formasını giyerken hocası onun oyuna girmesini istiyor. Tabii ki oyuna girmek istemeyen Kaiser, ısınırken kale arkasındaki rakip takım taraftarıyla kavga çıkarıyor ve oyuna giremeden kırmızı kart görüyor. Maçın ardından çok sinirlenen kulüp başkanı, Kaiser'in yanına soyunma odasına geliyor. Ancak bizim çakal Kaiser, çoktan senaryosunu hazırlamıştır. Başkana "Seni 13 yaşındayken kaybettiğim babama çok benzetiyorum. Kale arkasındakiler sana küfredince dayanamayıp onlara daldım, çok sinirlenmiştim" diyor ve bunu duyan başkan, duygularına hakim olamayıp Kaiser'e sarılıyor. Sonuç mu? Ertesi gün 1 yıllık sözleşme daha...

İşte böyle onlarca hikayeyle 24 yıl futbolculuk yapan bir adam Carlos Kaiser... şu anda ise Rio'da bir spor salonunda eğitmenlik yapıyor. Kim bilir, Hollywood şirketleri kendisiyle ilgili bir film yapmak için sıraya girmişlerdir bile.

< Resime gitmek için tıklayın >

ekşişeyler'den alıntıdır !!!
S
7 yıl
UEFA\u0027dan yeni kupa töreni kararı!
< Resime gitmek için tıklayın >

UEFA, bu sezondan itibaren kulüp ve milli takım organizasyonlarında kupa seremonilerinin tekrar saha içinde yapılmasına karar verdi.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in kararıyla bu sezonki Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finallerinden itibaren kupa törenlerinin tribün yerine saha içinde yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da 24 Mayıs'ta oynanacak Avrupa Ligi finalinde, UEFA Başkanı Ceferin'in kazanan takımın kaptanına kupayı sahada takdim etmesiyle uygulamanın tekrar hayata geçirileceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ceferin, kupa törenlerinin saha içinde yapılmasının tribündeki ve televizyon karşısındaki taraftarlara daha iyi bir görüş açısı sağlayacağını belirterek, "Saha, futbolcuların sahnesi ve başarılarını burada kutlamalılar. Şu an olduğu gibi tribüne çıkarken taraftar müdahalelerine maruz kalmamalılar." ifadelerini kullandı.

Eski UEFA Başkanı Michel Platini, görev süresinde kupa törenlerinin kendi futbolculuk yıllarında olduğu gibi tribünde yapılmasını kararlaştırmıştı.
S
7 yıl
Fenerbahçe Bölümü Yönetici Başvuruları
Herkese Merhabalar,

Donanım Haber Forum Yönetimi olarak Fenerbahçe bölümü bazında bir yönetici açığımız var. Bölümün düzeni, tertibi, üyelerin bölümde rahatça yazıp çizebilmeleri ve spor bölümlerinin kendi arasındaki koordinasyonu amacıyla, Fenerbahçe bölümün içinden gönüllü olarak görev alabilecek yönetici adayları arıyoruz.

Herhangi bir kriter gözetmemekle beraber, uyarı geçmişi çok kabarık olmayan ve Fenerbahçe bölümünü gerçekten seven, bölümü daha iyi noktalara getirebileceğine inanan arkadaşlarla iletişim kurmak isteriz.

Başvurularınızı :

Ad Soyad:
Forumdaki kullanıcı adı ve profil linki :
Yaş :
Meslek / Eğitim :
Günlük online süresi ( Pc ve mobil) :

bilgilerini doldurarak mert@donanimhaber.com adresine gönderirseniz kısa süre içerisinde değerlendirmeye alacağız.

Alakanız için teşekkürler.

DH YÖNETİM
S
7 yıl
Galatasaray Bölümü Yönetici Başvuruları
Herkese Merhabalar,

Donanım Haber Forum Yönetimi olarak Galatasaray bölümü bazında bir yönetici açığımız var. Bölümün düzeni, tertibi, üyelerin bölümde rahatça yazıp çizebilmeleri ve spor bölümlerinin kendi arasındaki koordinasyonu amacıyla, Galatasaray bölümün içinden gönüllü olarak görev alabilecek yönetici adayları arıyoruz.

Herhangi bir kriter gözetmemekle beraber, uyarı geçmişi çok kabarık olmayan ve Galatasaray bölümünü gerçekten seven, bölümü daha iyi noktalara getirebileceğine inanan arkadaşlarla iletişim kurmak isteriz.

Başvurularınızı :

Ad Soyad:
Forumdaki kullanıcı adı ve profil linki :
Yaş :
Meslek / Eğitim :
Günlük online süresi ( Pc ve mobil) :

bilgilerini doldurarak mert@donanimhaber.com adresine gönderirseniz kısa süre içerisinde değerlendirmeye alacağız.

Alakanız için teşekkürler.

DH YÖNETİM
S
8 yıl
Kaçma Birader (4 Mart 2016) | Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman


EMRAH ve MURAT KAMAN KARDEŞLERDEN SİNEMA SÜRPRİZİ!


Ömer Faruk Sorak’ın süpervizörlüğünde çekilen ve Emrah-Murat Kaman kardeşlerin imzasını taşıyan “KAÇMA BİRADER” Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Algı Eke, Cihan Ercan, Nejat Uygur, Alina Boz, Nursel Köse ve Necip Memili’den oluşan güçlü kadrosuyla 4 MART'ta SİNEMALARDA!

Her bir üyesi birbirinden değişik, birbirinden komik Yozgatlı Kolçak Ailesi’nin çok hareketli, bol eğlenceli Taksim macerası “Kaçma Birader”in fragmanı yayınlandı! Endemol Shine Türkiye ve Böcek Film ortaklığında, Ömer Faruk Sorak’ın süpervizörlüğünde çekilen ve Emrah-Murat Kaman kardeşlerin imzasını taşıyan “Kaçma Birader” fragmanında; Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Algı Eke, Cihan Ercan, Nejat Uygur, Alina Boz, Nursel Köse ve Necip Memili’den oluşan güçlü kadrosuyla kahkaha dolu bir filmin sinyallerini veriyor.

Sinema dünyasına yeni bir soluk getirmek için güçlerini birleştiren, dünyanın en büyük medya prodüksiyon şirketi Endemol Shine Türkiye ve ülkemizin en önemli yapım şirketlerinden Böcek Film’in ortaklığının “Dünyanın En Güzel Kokusu” filminden sonraki ikinci projesi “Kaçma Birader”; sinemaya kahkaha, koşturmaca ve sürprizlerle dolu bir macera getirecek.

BENZERSİZ KADRO BU FİLMDE BULUŞTU

Ömer Faruk Sorak’ın süpervizörlüğünde çekilen “Kaçma Birader”in senaryosu; “Kardeş Payı”yla isimlerini duyuran ve dizinin çok sevilen senaristlerinden Emrah ve Murat Kaman kardeşlerin imzasını taşıyor. Emrah Kaman’ın aynı zamanda rol aldığı ve sinemaseverleri kahkahaya boğacak filmin diğer başrollerini Zafer Algöz, Melek Baykal, Algı Eke, Cihan Ercan, Nejat Uygur, Alina Boz, Nursel Köse ve Necip Memili paylaşıyor. “Kaçma Birader”in yönetmenliğini ise Murat Kaman ve Defne Deliormanlı üstleniyor.

Çekimleri Yozgat’ta ve Taksim’de gerçekleşen “Kaçma Birader”, sevdiği kız için Yozgat’tan İstanbul’a kaçan en küçük oğullarının peşinden İstanbul’a gelen, kendine has bir ailenin Taksim hikayesi… “Kaçma Birader” de türkü barlardan “club”lara, fal kafelerden Tarlabaşı’na kadar Taksim’in tüm aktörleri var.

Yapımcılığını Endemol Shine Türkiye ve Böcek Film’in üstlendiği “Kaçma Birader”; 4 Mart 2016’da vizyona girecek.
S
8 yıl
Javier Mascherano\u0027ya 1 yıl hapis!
< Resime gitmek için tıklayın >

Barcelona'nın 31 yaşındaki futbolcusu Javier Mascherano geçen yıl yapılan duruşmada 1,5 Milyon Euro vergi kaçırdığını kabul etmişti, bugün yapılan duruşmada 1 yıl hapis + 815 Bin Euro para cezası aldı.

Mascherano cezanın ertelenmesi veya paraya dönüştürülmesi için başvuru yaptı.




Yüklü para cezası bekliyordum ama hapis nedir ya, inanılmaz şaşırdım.
S
9 yıl
Uluslararası Şampiyonlar Kupası | 21 Tem - 13:00 City vs Roma / 15:00 Bayern vs Inter
ULUSLARARASI ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI #KANALD'DE !

Barcelona, Real Madrid, PSG, M. United, Chelsea gibi dev takımların yer alacağı Uluslararası Şampiyonlar Ligi 11 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında Kanal D'de!




Bu kupa organizasyonu her sene büyüyor, bu sene 3 ayrı kıtada oynanacakmış ama tabiki en büyüğü Amerika'da olacak.

Amerika'da mücadele edecek takımlar: Manchester United, Chelsea, Barcelona, PSG, Benfica, Fiorentina, LA Galaxy, NY Redbulls, San Jose Earthquakes, Club America.

Avusturalya'da - Real Madrid, Manchester City ve Roma.

Çin'de - Real Madrid, Milan ve Inter.

keşke biz iki farklı yer yerine Amerika'dakine katılsaydık.

Amerika'daki turnuvanın maç takvimine buradan bakabilirsiniz ->http://www.internationalchampionscup.com/schedule/territory/na#oX37LMZS2SQ62VFu.97




Maç tarihlerinin tam listesi

< Resime gitmek için tıklayın >
S
9 yıl
Yoksullukla Mücadele Maçı şuan TRT-SPOR\u0027da.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 12. kez düzenlenecek "Yoksullukla Mücadele Maçı" bu akşam Fransa'da oynanacak.

UNDP İyi Niyet Elçileri Brezilyalı Ronaldo, Fransız Zinedine Zidane ve Fildişi Sahilli Didier Drogba'nın oluşturacağı takım ile Fransız kulübü Saint Etienne'in all-star takımı arasındaki Ebola ile mücadeleyi desteklemek amacıyla organize edilen özel maç, TSİ 21.00'de Fransa'nın Saint Etienne kentindeki Geoffroy-Guichard Stadı'nda yapılacak.

Elde edilecek gelirin 3'te 2'si, Ebola salgınından en fazla etkilenen Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'ya, kalan kısmı ise Saint Etienne kulübüne ait ve aynı kent için sosyal yardım projeleri üreten ASSE Coeur-Vert Birliği'ne bağışlanacak.

Ronaldo, Zidane ve Drogba'nın takımında Cafu, Clarence Seedorf, Edwin van der Sar, Eric Abidal, Christian Karembeu, Youri Djorkaeff, Fabien Barthez, Gianluca Zambrotta, Frank de Boer, Ronald de Boer, Jay-Jay Okocha, Louis Saha ve Vladimir Smicer forma giyecek.

Saint Etienne All-Star takımı ise Alex, Laurent Batlles, Brandao, Pascal Feindouno, Jeremie Janot, Bjorn Tore Kvarme, Lubomir Moravcik, Laurent Paganelli, Stephane Pedron, Sebastien Perez, Lionel Potillon, Dominique Rocheteau, Julien Sable, Kurt Zouma ve Efstathios Tavlaridis'ten oluşacak.

UEFA'nın sponsorluğunu üstlendiği TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı dünyaca ünlü eski hakem Pierluigi Collina yönetecek. Dev mücadele TRT Spor ve trtspor.com'dan canlı yayınlanacak.

İlk kez 2003'te Basel'de düzenlenen Yoksullukla Mücadele Maçı, bugüne kadar Madrid, Düsseldorf, Marsilya, Malaga, Fes, Lizbon, Atina, Hamburg, Bern ve Porto Alegre'de gerçekleştirildi.




TV'de yeni gördüm beyler maç şuan oynanıyor, dakika 15.
S
9 yıl
|| DH Dünyadan Futbol Menajerleri ||
Selam Arkadaşlar, bugün sizlere uzun zamandır düşündüğüm, planladığım ve aklıma yeni fikirler geldikçe yavaş yavaş değişime uğrayıp, geliştirdiğim bir oyunu takdim edeceğim.

Bu oyun FM - Fantezi Futbol - OFM tarzı uygulamaların karışımı gibi birşey olacak, tüm menajerlik oyunlarının beğendiğim özelliklerini tek bünyede harmanladım diyebilirim, katılım bol oldukça daha zevkli hale gelecek bir sisteme sahip, öncelik bölüm müdavimlerinin ama yinede oldukça fazla yer var umarım bölüm müdavimlerimizin katılımı çok olur.

Sistemi anlatmaya başlayayım


Oyunda tek lig olmayacak, başlangıç için 3 yada 4 lig olur diye düşünüyorum daha sonra katılıma göre arttırabiliriz, liglerde en az 7 takım ile başlarız 10 ideal diye düşünüyorum ama bunu da katılıma göre zamana bırakırız. Birden fazla ligin amacı oyunda 4 farklı turnuva olmasıdır, bu turnuvalar Lig şampiyonası, Lig kupası, Şampiyonlar Ligi ve DHDF Ligi :) olacak.

Takımlar oyuncularının whoscored.com puanlarına göre sıralanacak, tahmin ettiğiniz gibi;

Lig Şampiyonası = Oyuncuların oynadığı lig maçları.
Lig Kupası = Oyuncuların oynadığı liglerin kupa maçları.
Şampiyonlar Ligi = Oyuncuların oynadığı CL maçları.
DHDF Ligi = Oyuncuların Avrupa ligi maçları.

Sistemden anlaşıldığı üzere Avrupa liglerinde oynayan oyuncuları seçmemiz gerekiyor, Güney Amerika liglerini eklemek isterdim ama maç takvimleri uymuyor maalesef.

Şimdi gelelim takımlara


Her takımda 18 oyuncu olacak 11 saha içi, 7 yedek oyuncu ve kilit nokta herkes istediği her oyuncuyu alamayacak ve aynı oyuncu sadece bir takımda olacak, herkes X oyuncuyu takımına ekleyemeyecek yani, her takım eşit bütçe ile başlayacak ve oyuncuların transfermarkt.com.tr sitesindeki değerlerini baz alacağız, aşağıda bahsedeceğim transfer sisteminden dolayı ve uzun görüşmeler ve tartışmalar sonucu en sonunda zorla ortak karara vardığımız üzere :) herkes 350M Euro bütçe ile başlayacak oyuna. Oyun sezonluk değil sürekli olacağı için takımınızın değeri zamanla artıp, azalabilir.

Transfer sistemi


İşte en can alıcı sistem bu, yukarıda bahsettiğim gibi her oyuncu sadece bir kişinin takımında bulunabilecek ve o kişi seçtiği oyuncuyu en fazla 3 kademeli gizli ihale sistemi ile alacak, her takım kurduğu kadroyu paylaştıktan sonra göreceğiz zaten kimler hangi oyuncuya talip, oyuncuların talip sayısına göre açık arttırmanın kaç kademeden ve her kademeye kaç katılımcının kaldığı belirlenecek, her takım kademe başına bütçesinden 3M€ azalarak oyunculara verdiği parayı birbirlerinden gizli olarak bildirecek ve en son kademe sonunda en çok teklifi veren oyuncuyu kadrosuna katacak, diğer teklif verenler kademe parası dışında bütçeleri azalmayacak, başlangıç fiyatı oyuncunun %75 değeri olacak.

Bunu örnek vererek açıklamak daha kolay sanırım, Ronaldo’yu ele alıyoruz şuanki değeri 120 M€, diyelim ki 12 kişi talip olmuş, bu 12 kişi başlangıç fiyatı (120 M€’nun %75’i) 90M€’dan ihaleye başlayacak;

İlk Kademe 12 kişi - İkinci kademe 12/2 = 6 kişi - Üçüncü kademe 6/2 = 3 kişi, ikinci kademedeki 6 ve son kademedeki 3 kişi tabiki en çok fiyatı veren kişiler olacak, bir sonraki kademenin açılış fiyatı verilen en yüksek teklif olacak, en yüksek teklifi veren kişi ve verdiği fiyat açıklanacak bu şekilde diğer takımlar bir sonraki kademeye katılıp katılmayacağına karar vererek ihaleyi biran önce bitirmeye çalışacağız.

Bu transfer sistemi ile takımların kurulumu tahmin ettiğiniz üzere biraz uzun sürecek, hem bu süreyi kısaltmak hemde adil bir sistem olması sebebiyle bu sistemde birçok kişi görev alacak.

Liglerin işleyişi

Lig şampiyonası


Burada çok fazla birşey açıklamaya gerek yok zaten yukarıda söylediğim üzere oyuncuların lig maçlarında aldıkları whoscored.com puanları toplanarak sıralama oluşturulacak, şuan sezon ortasında olduğumuz için bu sezon kısa sürecek.

Lig Kupası


Bu sezon lig kupası aktif olmayacak, gelecek sezon liglerde bulunan her takım kendi liginin kupa mücadelesine katılabilecek, kupa turnuvası önce grup aşaması sonra eleme usulü devam edecek, grup ve final öncesi maçlar rövanşlı, final ise tek maç olacak. Gruplardaki takım sayısı Liglerdeki takım sayısına göre belirlenecek, ligde 10 takım varsa 5’er takımdan 2 grup oluşturulacak, grupları ilk 3’te bitiren takımlar üst turu katılacak, bu sistemde üst tur 2 aşama olur.

Örnek;

Gruptan Çıkanlara A1, A2, A3 ve B1, B2, B3 diyelim böylece Yarı Final dizilimi A1 vs B2 - A2 vs B3 - A3 vs B1 şeklinde olacak.

Diyelimki yarıda tur atlayanlar;

A1 - 100 puan ile kazandı.
B3 - 98 puan ile kazandı.
B1 - 99 puan ile kazandı.

Final Maçı A1 ve B1 arasında oynanır.

Ligde 12 Takım varsa 3’er takımdan 4 grup olur ve ilk 2’ler tur atlayarak 3 aşama ile Finale ulaşılır.

Şampiyonlar ve DHDF Ligi


Bu sezonluk bu kupalara katılacak takımlar biraz şans ile belirlenecek :) İlk maçlar sonucunda oluşan durumda lig takımlarının üst yarısı Şampiyonlar ligine alt yarısı DHDF ligine eklenecek, ve yine bu sezonluk eleme aşamasından başlayacağız, elemeler rövanşlı final ise tek maç olacak yine bu sezonluk katılım sayısına göre eleme aşamaları belirlenecek.

Sonraki sezonlarda ise en az 4 grup ve gruplarda 4’er takım olacak şekilde ligleri üst sıralarda bitren takımlar Şampiyonlar ligine onların altındaki takımlar ise DHDF ligine eklenecek, ligleri alt sıralarda bitiren takımlar bu sezonun aksine bu turnuvalara katılamayacak.

Oyun içi transfer


Oyunda transfer sezonu olmayacak istenilen her zaman transfer yapılabilecek, ilerleyen zamanı düşünerek ligde istediği sonuçları alamayan kişilerin veya oyunu bırakmak isteyen kişilerin yakın olduğu kişilere kıyak yapmasını engellemek içinde bir sistem düşündüm, takımda istemediğiniz oyuncularınızı Transfer Listesi’ne ekletiyorsunuz ve talip olan diğer takımlar aynı transfer sistemi ile oyuncuya talip oluyor, Özel Teklif sistemi ise aradığım adam listede yok benim ilgilendiğim adam X takımında diyen kişi, takım menajeri ile iletişime geçer X oyuncuna bu fiyatı veriyorum diyerek teklifini sunar eğer takım menajeri teklifi kabul ederse transfer gerçekleşir. Şimdi kıyak geçme olayını engellemek için geçerli olan sistem Transfer Listesine eklenen oyuncunun açılış fiyatı piyasa değerinin %75’i, Özel teklifte verilecek fiyat ise oyuncuya ödenen değerin en az %85’i olmak zorunda.

Eğer takımınızdaki bir oyuncudan memnun değilseniz ve boşta olan bir oyuncuyu almak isterseniz, memnun olmadığınız oyuncuya ödediğiniz ücreti geri alarak oyuncuyu bırakıp, istediğiniz boştaki oyuncunun %150 değerini ödeyerek alabilirsiniz, eğer bırakma sebebiniz oyuncunun sakatlanması ise(en az 1 ay oynayamayacak halde olması şartı ile) yeni alacağınız oyuncunun tam değerini ödemeniz gerekiyor.


Oyun sürekliliğin koruma


Oyunun sürekli olacağını yukarıda belirtmiştim, yani ilk başta kurduğunuz takım gelecek sezonda ondan sonraki sezonda sizin olacak bu yüzden çok transfer heveslisi olmanızı pek tavsiye etmem, Oyuna devam etmek istemeyen, bırakmak isteyen arkadaşların bu durumu bildirmesi çok iyi olur böylece takıma yeni menajer ekleyebiliriz, oyunu bıraktığını bildirmeyen menajerler eğer geçerli bir sebebi olmadan 4 hafta pasif kalırsa otomatik olarak takım üzerindeki hakkını kaybeder ve takım açığa çıkar ve yeni katılacak olan bir başka arkadaş takımı devralabilir.

Takım dizilimleri


Takımlarınızı sahada 1 kaleci, en az 3 savunma ve en az 1, en fazla 3 forvet olacak şekilde düzenlemelisiniz. Futbolcuların mevkileri transfermarkt.com.tr sitesi baz alınacak, 3'lü defans kullanacaksanız 3 defansında stoper olması lazım, 4'lü defansta 2 bek, 2 stoper kullanmalısınız, orta saha oyuncularıda formasyonunuza uygun seçmelisiniz mesela tüm oyuncuları kanatlardan seçemezsiniz aynı şekilde forvet dizilişiniz 3'lü forvet ise 2'si kanat forvet olması lazım.

Takım belirlenmesi ve yedeklerin işleyişi


Takımınızın son halini takımınızda bulunan oyunculardan en erken maçı olan oyuncunun maç saatinden 1 saat önce belirtmeniz lazım, yedek oyuncular ilk 11'e koyduğunuz oyunculardan herhangi biri maçta hiç oynamaz yada sakatlık sebebiyle çıkarsa devreye girer, onun dışında hiçbir şekilde değişiklik kabul edilemez.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.