W

Yüzbaşı
20 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
205 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
W
4 yıl
.....
silinebilir
W
4 yıl
...
...
W
4 yıl
Edit: Kodiaq, 3008, 5008 Seçimi hk.(Güncellendi)
Konunun üzerine son durumu güncellemek istiyorum.

Xtrail, Koleos, Kodiaq, 5008 sonradan C5A yı da incelediğim araçlardan en son Kodiaq, 3008 ve 5008 de karar kıldım.

5008 in en az Allure Elegance donanımı biraz bütçemi aşşa da 2. el boş bir Kodiaq ya da Active 3008 e 170-180 vermek yerine biraz daha zorlayıp ilk hedef olarak 5008 alarak uzun bir süre (sonraki aracın elektrik ya da hybrid geçişi olmasını planladım) araç almayacağım. Bu noktada Kodiaq son seçimim, uygun fiyatlı bir 3008 ikinci tercihim olacak.

İlk olarak 30 bin civarında 2017-18 5008 peşindeyim. Araç araştıran herkese kolaylıklar dilerim.

Yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Seçim sebebim:

Özgün tasarımı, iç malzeme kalitesi, donanımı, vitesi, yakıtı, genişliği, 7 koltuk olma imkanı, özellikle arkadaki yolcuların rahat etmesi benim için önemliydi. Fikirler değişik olabilir ancak 5008 in benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayacağını düşünüyorum.

————————————————————————————————

Merhabalar, daha önceden bir konu açmıştım ama kaydetmemişim bulamadım.

Son faiz hedefimin de gelmesiyle artık araç değişikliği için girişimlere başladım.

Passat 1.4 BMT TSI DSG 87 bin kmde aracım var. 2 yıldır kullanıyorum ve herhangi bir masraf sıkıntı çıkarmadı. Ancak artık yerden biraz daha yüksek, çocuğun bindirip indirmesi ve 4 yetişkin kişinin rahat seyahat edebilmesi için özellikle arka kısmı daha geniş bir arayıştayım.
W
5 yıl
Muğla’yı Bilenlerden Bilgi Ricası
Merhabalar, geleceğe yönelik (5 sene içerisinde) sürekli kullanım amaçlı 200-250 bin lira civarında Muğla’dan ev almayı düşünüyorum.

Alınacak evde 5 sene kadar yazın bazı zamanlarında ve ara dönemlerde gidilip kalınacak. Duruma göre yazın dönemsel kiraya da vermeyi de deneyebilirim.

Bütçeme göre Muğla’nın hangi bölge, ilçesine bakmalıyım? İlanlarda evleri görebiliyorum ancak çevreye pek hakim değilim. Gelişim, yatırım ve özellikle çocuk büyütmek açısından özellikle Muğla’da nelere nerelere dikkat etmeliyim?

Eylül gibi gidip 1-2 gün belirleyeceğim yerlerdeki evleri dolaşmayı düşünüyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
W
5 yıl
Geleceğe Yönelik Yatırım Amaçlı Daire Tavsiyesi (Muğla)
Merhabalar, geleceğe yönelik kullanım amaçlı 200-250 bin lira civarında Muğla’dan ev almayı düşünüyorum. Yazın bazı zamanlarında ve ara dönemlerde gidilip kalınacak. Duruma göre yazın dönemsel kiraya da verilebilir. Hangi bölge, ilçeye bakmak gerekir. Daha önce gidip gezdim ama gelişim ve yatırım açısından özellikle Muğla’da nelere dikkat etmeliyim?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
W
5 yıl
Passat Sonrası Crossover/SUV Arayışı Tavsiyeleriniz
Merhabalar, yaklaşık 1.5 yıl önce aldığım Passat 1.4 TSI BMT DSG 80bin KM’deki aracımı bir fırsat denk geldiğinde özellikle arka tarafı daha geniş muhtemelen Crossover/SUV tarzında bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum.

150 bin civarında otomatik benzin/dizel seçeneklere baktığımda Kadjar, Xtrail, 3008, X3, Tucson, yeni Tiguan, Q5 gibi araçlar denk geldi. Yakıt konusu çok sorun değil hafta içi 20-25 KM ortalama ayda yaklaşık 750 KM civarı yapıyorum. Otomatik viteste vites konusuna çok takılmıyorum.

Bebek+4 kişi olarak özellikle arka tarafta rahat edilebilecek hangi araçları önerirsiniz? Tecrübeleriniz varsa çok sevinirim.

Selamlar.
W
6 yıl
Passat 1.4 TSI DSG Servis ve Bakim Önerisi
Merhabalar, arac arayisindaydim ve butceme uygun bir 2013 model Passat denk geldi. Kaporasini verdim. Yarin bir aksilik olmazsa alacagim.

Aracin 60 bin bakimi gelmis durumda, daha once hic wv servisine gitmedim. Istanbulda onereceginiz servis var mi? Bununla birlikte bakim veya dikkat etmemi onereceginiz seyler var mi?
W
6 yıl
80-90 Bin Arası Araç Değiştirme Tavsiyesi/Değiştirmeli miyim?
Merhabalar;

2012 yılından beri kullandığım otomatik Aveo aracımı, ailenin genişleyeceğinden dolayı (hafta içi 2 kişi hafta sonu 5 kişilik kullanım) son iki aydır değiştirmeyi büyütmeyi düşünüyorum.
Bunun yanında bebek olacağından Aveo'nun bagajının biraz küçük kalacağından endişe ediyorum.

Bütçem; Aveo+40-45 bin TL kredi şeklinde olacak. Benzinli 6-7 litre yakan araçlar, LPG ya da dizel arasında çok net fikir ayrılığım yok ancak otomatik bir araç arıyorum.

İncelediğim bazı araçlar da şunlar:

Mondeo 1.5 Ecoboost
Passat TSI 1.4 ya da 1.6 TDI
Toledo ve Rapid 1.4 TDI
308, C4 eat 6 1.2 vti ya da 1.6 dizel
Megane Sedan 1.2 tce ya da dizel
508 eat6 2015 ve üzeri
Cerato dizel otomatik
A3 sedan TSI ya da TDI vb.

Yaşım 28, akademisyenim, spor bir araçtan ziyade aile aracı almayı düşünüyorum. Alacağım aracı eğer D segmenti olursa 4-5 yıl, 308 gibi daha uygun C segmenti olursa 2-3 yıl arasında kullanmayı hedefliyorum.

Normalde yaza kadar bekleyecektim ancak ikinci elde bile her yeni ilan öncekilerden 2-3 bin TL daha yüksek çıkmaya başladı. 6-8 ay sonra faizlerin artması ve araç fiyatlarının da artması bir yerde araç almayı planladığım için iki taraflı zarar yazacak düşüncesindeyim.

Mondeo'yu çok inceledim, canlı olarak da denemek istiyorum ve merak ediyorum. DSG'den ve diğer tüm yarı otomatiklere karşı daha mesafeliyim. Pejo'nun yeni vitesi çok övülüyor ancak ülkemizdeki Pejo algısı çok kötü. Bu arada satış kaygım da yok.

1-2 ay içinde araç almak konusunda kararlıyım, listedeki araçlarla ilgili düşüncelerinizi ve varsa farklı tavsiyelerinizi de bekliyorum.
W
7 yıl
Mercedes 2009 w204 c220 cdi Otomatik Nasil Bilirsiniz? (Satın Almalı Mıyım?)
Merhabalar, sedan bir arac arayisindayim. Yas 27 ancak arac aile ve is amaciyla kullanilacak. Ilk sahibindan kazasiz boyasiz ve herhangi bir sorun yasanmamis bir w204 kasa 2009 model cdi c220 denk geldi. 170 bin KM de Avangarde versiyon. Araca bindim gercekten cok temiz ve diri vites gecislerinde motorda hicbir sey yok. Fiyat 85-90 arası olacak gibi.

Bu aracin bakim, kullanim, yakit vb. konularda tecrubesi bilgisi olan arkadaslarin fikrine ihtiyacim var.

Normalde Megane Octavia tarzinda yuksek model dusuk KM dizel arac arayisindaydim.
W
7 yıl
Araç Alımı İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
Sayın forumdaşlar merhabalar. Hali hazırda 1.4 LTZ otomatik Aveo kullanıyorum. İhtiyaçlarımızı şuan için karşılıyor ancak 2-3 aya 5 kişinin (4 yetişkin ve 1 bebek) rahatça seyahat edebileceği geniş bagajlı, konforlu bir aile arabası arayışındayım.

80-85 bin TL yi en üst bütçe olarak belirledim. Dizel otomatik sedan, SW ve MPV tarzı araçlar önceliğim olarak görünüyor ancak önerilere açığım. Alacağım aracı en az 3 yıl kullanmayı hedefliyorum ve satılır satılmaz endişem yok. Zaman zaman sitelerden bakındığım üzere 2010 yılı ve üzeri şu marka modellere rastlıyorum.

Megane 3 SW dizel
Megane 4 Sedan dizel
Megane 4 Sedan benzin
BMW 3.20d
Audi A3 ve A4 Sedan dizel
Passat Sedan dizel
Ceed SW dizel
Leon SW dizel
C4 Grand Picasso dizel
Insignia dizel Sedan ve SW
Altea XL dizel

Bu araçlarda deneyimleri olanların fikirlerine ve daha farklı önerilere açığım. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.