S

Teğmen
14 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
32 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
8 yıl
Optik ses çıkışı ---\u003e aux girişi yardımmmmm :/
Selamlar herkese öncelikle, şimdi ben tv aldım yalnız bu merette sadece optik ses çıkışı var. Benimde hali hazırda kullandığım philips 2+1 im de aux ses girişi mevcut. Bu tvden sesi bu cihaza vermemin bi yolu varmıdır. Forumda konulara baktım yalnız kafa karıştı
S
11 yıl
\"insert original disc\" uyarısı yardım!!!
Merhaba, bilgisayarıma bi eğitim programı yükledim. cd siz kullanmak için alcohol 120 ile kalıbını oluşturup kurulumunu yaptım. ancak kurulumdan sonra çalıştırınca " please insert the original disc instead of backup" uyarısıyla karşılaşıyorum. programı cd siz kullanma konusunda yardım edebilecek arkadaşlar varsa sevinirim...
S
14 yıl
WIRELESS MODEM Mİ YETERSİZ?
merhaba arkadaşlar. 5 katlıbinada oturuyoruz. zemin katta ofisimiz var 5. kattada biz oturuyoruz.şimdi; ofiste exper&ttnet ten alınma wireless modemi kurduk. kendi evimizde de dizüstüyle girelim nete dedik. ağı görmedi bilgisayar. yazaneye inip modemin yanında denediğimizde gördü ve nete girdi.( eşek değilya oradanda görsün artık )
şimdi anladığım modem yetersiz kalıyor. sorum şu; modemi değiştirsem evden nete girebilirmiyim. ve bana hangi modemi tavsiye edersiniz bi kere alacağız sorun yaşamak ta istemiyoruz.
S
15 yıl
DVD YAZMA İLE İLGİLİ???
arkadaşlar 100-120 arası dvd yazmam gerekiyor. kardeşimin bilgisayaına dvd yazıcı aldım(samsung-sata-20x ti galiba) taktım bilgisayara bi tane yazdıralım dedim tam 1 saatte yazdı. (1 adet dvd =1 saat :D) şok oldum. dizüstümde yazarken bile tam dolu dvd yi 15 dk falan yazıyorum. neyse yazarken baktım bilgisayar fazlasıyla kasıldı. her şey çok ağır çalışmaya başladı. evereset ten ram kullanımına baktım ram de 25 mb boş yer kalmış. bilgisayarın ram i 512 mb kullanılan 450 mb falan(ekran kartından kalan) DİYECEĞİM BİLGİSAYARA 1 GB RAM İLAVE ETSEM NORMAL YAZARMI.
bi diğer sorum da kaç tane dvd yazabilirim bu yazıcıyla. peş peşe yazayımmı yoksa aralarda bekleyeyimmi.
S
16 yıl
30 BİLGİSAYARLI AĞDA SORUN - WIN 2003 ENTERPRISE SERVER- YANLIŞ OLDU SİLİNEBİLİR
beyler okul labaratuarina (30 bilg var) server-client tarzi ag sistemi kurdum. ana bilgisayara win enterprise 2003 server i yükledim. dns ve active directory i kurdum. gayet güzel çalisiyorlar. dhcp server ida kurup diger bilgisayarlarin otomatik ip almalarini sagladim. simdi sorunlarima gelelim;

SORU-1)30 bilgisayardan 3 tanesi baska ip adresi aliyor. okulda baska dhcp server var galiba ondan aliyorllar ip leri. bende tcp/ip özeliklerinden dns serveri kendi server imin ip adresini verdim . bunu bütün istemcilere yaptim ip çakismalari oldu. istedigim 30 bilgisayarin sadece benim server imin dagittigi ip araligindaki adresleri almalarini istiyorum. baska serverlarinkini almasinlar?????

SORU-2)sifre meselesi var. her istemciye bi sifre atamam gerek. tamam atayalim da illada karisik bi sey istiyor. okulda her oturan böle uzun karisik sifre giremezki. basacak tusa açilacak. simdilik uzun bi sifre ayarladim ama bi türlü degistiremedim. kis asifreyi nasil ayarlayabilirim. Hatta mümkünse istemci bilgisayar sifresiz açilabilirmi.

SORU-3)active directory de olusturdugum kullanicilari birer bilgisayara atamak istiyorum. söle anlatiyim; 1 nolu terminal bilgisayarini sadece user1 açsin, 2 nolu terminali user2 açabilsin istiyorum. böle bi durum varmi???

SORU-4)son bi sorumda bu istemcilere zaten çogu programlsari kuramiyorlar ancak firefoz gibi bazi programlar kurulabiliyor. bunuda ayarlayabilirmiyim. yani hiçbir program kurulmasin istiyorum.
S
16 yıl
KABLOLU AĞDAN WIRELESS YAYINI????
arkadaşlar internete normal koblolu ağdan giriyorum. 3 kişi kullanıyoruz. bende dizüstü var ve benim cep bilgisayarıyla dizüstü arasında wireless ağ oluştursam internete girebilirmiyim. eğer böyle bi imkanım varsa nasıl yapabilirim bi yardımcı olabilirmisiniz.
S
16 yıl
acer 5105- HDD Yİ KOMPLE FORMATLADIM NASIL ESKİ HALİNE GETİREBİLİRİM
arkadaşlar ben acer 5105 modelinden 2 tane aldım. bilirsiniz bilgisayar ilk geldiğinde hdd 4 parçaya ayrılmış oluyor. 7gb lik kısımda vista ve driverlar 400-500 mb lık kısımda servis gibi bişey kalanıda 70 er gb a bölmüş adamlar. ben vista kullanamadığım için birini komple xp cdsiyle formatladım ve xp ye geçtim. diğerinde vista yüklü vaziyette duruyor. ancak şimdi benim xp yüklü olanı tekrar eski haline getirmek istiyorum. ne yapabilirim. acaba diyorum diğer bilgisayardan hdd yi komple kopyalama gibişey yapılabilirmi. yapılacak başka şey varmı veya nasıl eski haline getirebilirim. bilgisayar 2 tane unutmayın veya servise versem hallederlermi????
S
16 yıl
FLASHTA BUTONLARI İSTEDİĞİM SAHNE VEYA FRAMELERE YÖNLENDİREMİYORUM
arkadaşlar flashta web sayfası gibi bi arayüz hazırlıyorum. butonları oluşturdum. iki türlü bağlantı oluşturmayı denedim. şöyle anlatayım:

+ilk olarak iki tane sahne oluşturdum butonumun birisi anasayfa diğeri galeri idi. sahnelerin birisi ana sayfa diğeride galeri sayfası. anasayfa butonuna actionscript olarak on (realese) { gotoAndPlay("scene1","1");} scriptini ekledeim. galeriyede aynı scriptin scene1 yerine scene 2 yi yazdım. en son keyframelere stopu ekledim...

test ederken anasayfa botonuna tıklıyorum anasayfa açılıyor. ancak 2. kez tıkladığımda bu sefer galeriyi açıyor. her tıkladığımda bu sırayı takip ediyor. aynısı galeri tuşunu tıkladığımda da geçerli. bi anasayfayı bi galeriyi açıyor.

+düşündüm 2 tane sahne yapmadan katmanlar oluşturarak yapayım dedişm. anasayfaya bi katman ,galeriye bi katman oluşturdum. anasayfadaki animasyonun bittiği yere stopu ekledim. botonlara sahneyi katmadan direk framelerin numaralarını verdim.yine aynısı. butonlara her tıkladığımda bi anasayfayı bi galeriyi açıyor. daha acemiyim kafa durdu. bi yardımcı olursanız sevinirim.
S
16 yıl
---VİDEO DÜZENLEME YAZILIMI İSMİ LAZIM----(VİDEOMU HAZIRLADIM)
arkadaşlar videoyla ilgili bir çalışmam var. ben size ne yapmak istediğimi anlatayım

-ben bi arkadaşı arkaplanı beyaz olacak şakilde videoya alacağım. sonra onun sadece vücudunu kesip arkaplanına başka bir mekanın resmini yerleştireceğim.
yani eleman sanki koskoca gök delenin önündeymiş gibi bişeyler anlatacak.
-normal bir videonun sol üst köşesine yine bir kutu içinde başka video eklemek istiyorum. yani video içinde video oynatmak istiyorum.

bu işlemleri hangi program veya programlar ile yapabilirim bilen arkadaşlar varsa sevinirim.
S
16 yıl
YARDIM--- FLASH TA AÇILIR MENU NASIL????
arkadaşlar rica etsem bilen birileri bana flash ile açılır menünün nasıl yapıldığını biraz başlangıç seviyesinde anlatabilirmi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.