P

Yüzbaşı
03 Mayıs 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
364 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
3 yıl
Muazzam laptop,muazzam fiyat. Acer Predator Triton 300 2070-16-1TB
https://www.hepsiburada.com/acer-predator-triton-300-pt315-52-intel-core-i7-10750h-16gb-1tb-ssd-rtx2070-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nh-q7aey-001-p-HBV000019C5IO?magaza=Hepsiburada


Acer Predator Triton 300 arkadaş muazzam fiyattan şuan satışta.

Yurtdışında fiyatı 1500 dolar,en yakın rakibi olan MSI GS66,Asus Rog Zephyrus G15,Omen 15,Legion 7 vs. fiyatları belli. Globalde hepsinin fiyatları birbiri ile aynı diyebiliriz. Ama ülkemizde gereksiz marka fanatikliği yüzünden MSI ve Rog Scar'ın fiyatları ne alemde herkes biliyor. Bu premium laptop bu fiyata birdaha asla gelmeyecek. Yarın doların uçacağı gerçeği de işin içinde almak için bir sebep. Alanlara şimdiden hayırlı olsun.
P
3 yıl
ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI
Merhaba arkadaşlar. DonanımHaber'de böyle bir konu yoktu,bende açmak istedim. Yaşadığımız sorunları ve tecrübelerimizi birlikte paylaşalım diye.

Ben Rog Zephyrus G14 G401II denilen Ryzen 5 4600hs-1650ti-16-512-60hz olan modelini kullanıyorum.

3 günlük kullanım için size tecrübelerimi ve gördüğüm eksikleri anlatayım.

Kutu öncelikle mükemmel, gerek sunum gerek kalite anlamında gördüğüm en iyi kutu idi.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Tasarıma gelicek olursak alt kapak haricinde ki her noktada magnezyum+alüminyum alaşım kullanılmış. Esneme oranı çok çok az. Touchpad sallanmiyor. İşçilik şuanlik iyi duruyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
512gb Micron ssd ve 8 lehimli+8gb 3200mhz Samsung ram kullanılıyor.

76wh dev pil bulunuyor 14 inç kasada. Gaming laptop furyasında 35w işlemci+50 küsur w ekran kartlı ve 14 inç laptopta 76wh pil demek çok iyi değerler demektir. Armory Create'den sessiz mod+pil modu+ işlemciyi 1.7ghz'a sabitleyerek tamı tamına 11 saat pil ömrünü gördüm :) Ryzen 5 4600hs zaten çok güçlü bir işlemci,normal kullanımda 1.7ghz çok fazlasıyla yeterli olacaktır.

Fan olayına gelelim. Armory Create'den prize takılı iken fanları manuel olarak ayarlayabilir ve kapatabilirsiniz belli bir dereceye kadar. Ama pilde iken manuel ayarlama yok ve sabit 2400-2500rpm de çalışıyor fanlarimız. Zira fanlar kapatılsa idi 12 saat pil ömrünü de görürdüm belki. Fanlarimız manuel olarak 7800rpm'e çıkıyor ( çok deli değer, hiç açmayın çünkü böyle bir ses yok). Ben turboboost'u kapatarak işlemciyi base hızında 3 ghz'de çalıştiriyorum ve bu şekilde otomatik fan ayarında performans modunda cpu fani 4500-5000 rpm civarlarında çalışıyor ve en azından fan sesi diğer odaya gitmiyor. Bu şekilde sıcaklık değerleri fortnite'da 1 saatlik oyun sonrasında cpu 74 derece maksimum,gpu 76 derece maksimum oldu.

Fiziksel olarak 7 bağımsız ısı borusu ve 4 hava çıkışı dersiniz ve sanarsiniz ki iyi bir soğutma bizi bekliyor. Ama unutmayın ki 14 inç,1.6 kg ve ipince bir laptop sizinle. Asla soğuk bir laptop beklemeyin. İşlemciyi 4 ghz de sabit tutmak için fanları 7800 rpm de çalıştırırsınız tamam harika ama sesten 10 dakika duramazsiniz kulaklik yok ise. Aynı şekilde evdekiler uyuyamaz. 7800rpm+küçük fan ve küçük alan yüzünden sesi daha net hissediyorsunuz ve normal gaming laptopa göre daha sesli fanlarımız.

Kullanılan panele bayıldım. Ve ilk defa bir laptopta sıfır ışık sızması gördüm. IPS panelde ışık sızması genelde azda olsa çokta olsa olurdu ama benim laptopta cidden en ufak sızma yok. Ama bu başka alanlarda olmayacak diye bir şey yok. IPS panelde ışık sızması olmaması demek çok zordur.

Panel özellikleri 300 nit 100srgb 60hz pantone onaylı,gerek renk gamutu gerek parlaklık olarak söylediğim gibi çok iyi. Ben hz olayına takılmadigim için sorun etmedim(144hz 3ms 300nit 100srgb li Nitro 5'im vardı).
Kullanılan panel ektedir.(Panel IPS panel,tft dediğine bakmayın tüm panellere böyle demiş site)
< Resime gitmek için tıklayın >
Hoparlör performansına gelelim.

2.85w x 2 0.7w x 2 toplam 4 hoparlör var. Performansı harika,laptop titriyor bastan.
Asus sitesinden driver kurmayın zira hoparlörü bozuk sanıp kafayı yiyebilirsiniz. Driver hatası yüzünden kalpten gidiyordum valla, driveri sildikten sonra cızırdama sorunu ortadan kalktı.

Evet son olarak bir sorundan bahsedicem. Laptopun sağ fanin ve işlemcinin olduğu kısımdan cızırdama sesi var. Coil whine diyeceğim ama turboboost açık kapalı 1 ghz e bile sabitleseniz cızırdama aynı oranla geliyor. Fanları kapatsaniz açsanız gene cızırdama var. Şuanlik korkulacak bişi yok çünkü cızırdama sesini o sağ fanin olduğu yere kafanızı yatırıp koymazsaniz gelmiyor ses. Tek korkum ileride bu sesin artması. CW gibi durmuyor,fan kapalı olduğu halde geliyor yani fandanda gelmiyor galiba. Prizden çıkarıyorum gene geliyor yani güç beslemede değil. Tam anlayamadım ama cw olma olasılığı daha fazla. Aynı modeli kullanan arkadaşlarda da aynı ses var mi? Kulağını dediğim yere dayayip bakabilirlerse çok memnun olurum.

Başka eksik ise fanlar 2500rpm de çalışırken hafif kasaya hissettiriyor. Bunu çok ince olmasına,bu denli küçük laptopa bu kadar güçlü fan koymalarını bağlıyorum.
Diyeceklerim bu kadardı, elimden geldiğince amatörce inceledim. Sormak istediğiniz soruları cevaplarım memnuniyetle arkadaşlar.
P
3 yıl
TAKSİTMARKET SERİES S,X UYGUN FİYAT?
TAKSİT MARKET HAKKINDA

N11 ve Hepsiburada'da mağazaları var. Fibabank AŞ tarafından kurulduklarını söylüyorlar. Kendi sitelerinde daha ucuz olması da komisyon meselesi. İndex'den geliyor ürünler,microsoft tr garantili imiş. Bunları söylediler. Maslak'da ofisleri varmış. Gene güvenip güvenmemek size kalmış. N11 mağazalarında 6 yorum var. Fiyatları uygun tutmak amaçlı pazarlamaya çok bütçe ayıramadıklarını,Cimri ve Google ADS ile çalıştıklarını söylediler.
Güncel SERİES S fiyatı 3500,Series X fiyatı 6100 TL. Güvenip güvenmemek size kalmış tekrar belirteyim arkadaşlar. E Ticaret sektörü ne olursa olsun tehlikeli.

Güven sağlamak amaçlı bana bugün SERİES S alan bir müşterinin yorumunu attılar siteden.
< Resime gitmek için tıklayın >


BU KONUŞMALARIN HEPSİ TAKSİTMARKET MESSENGER ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞMİŞTİR. ÜZERİME BİR YÜKÜMLÜLÜK ALMIYORUM YUKARIDA DA DEDİĞİM GİBİ GÜVENİP GÜVENMEMEK SİZE KALMIŞ.
P
3 yıl
2021 ASUS TUF SERİSİ LAPTOPLAR
2021 Tuf serisi laptoplar Asus tarafından resmi olarak açıklandı. Göze çarpan ilk detaylardan biri R7 5800H-3070 kombinasyonu oldu. AMD'nin daha üst seviye donanımlarda bizlerle olması bir çok kişinin hoşuna gidecek. Zira 4000 serisi Ryzen'lerde bu durumu görememiştik,en yüksek seviye ekran kartının 2060 olduğunu görmüştük. Bu durum da R7 4800h ve R9 4900h gibi piyasanın en güçlü 2 mobil işlemcisini çöpe atmak gibiydi.

2.olarak gözümüze çarpan soğutma oldu. Bildiğimiz gibi 2020 TUF laptoplar AMD tarafında piyasanın DELL G5SE'den sonra ki en kötü soğutmaya sahip laptop ünvanını taşıyordu,hatta Asus bios güncellemesi yayınlayıp işlemcilerin turbo boost özelliğini kapatmak gibi üzücü bir hamle bile yaptı. Bu duruma sebep olanlar kötü mühendislik tasarımı idi. R5 4600h ve i5 10300h laptoplarda ki cpu tarafına tek bakır borusu ve alt ve yan hava kanallarını kapalı olması nedeniyle tabiri caizse yanıyordu. Asus mühendislerini değiştirmiş olmalı ki gene tamamen alt hava kanallarını açmasada fan taraflarının kanallarını %50 civarı açmış gibi gözüküyor. Zira 1660ti,2060 kombinasyonlu laptoplarda cpu tarafına 2 bakır borusu giderken 2021 serisinde bu 3 e çıkarılmış. 5600H,11300H işlemcilerde de umarım 2020 de ki gibi tek boru koymak gibi komik bir hataya düşmezler. Şuan durumlar Asus hatalarını biraz anlamış gibi gözüküyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Haricinde tasarımlarda ufak bir değişiklik var. Başka gözüme çarpan bir şey olmadı. Daha detaylı görseller için https://www.asus.com/Laptops/For-Gaming/TUF-Gaming/2021-ASUS-TUF-Gaming-A15//
P
4 yıl
200 TL\u0027ye kadar tws kulaklık önerisi
2 gün önce kendi eşşekliğim yüzünden Bluedio Air 2'yi kırdım 2 yandanda. Şuan ses anlamında bir sorun yok ama kulağa oturmuyor baş üstü olmasına rağmen. 200 TL'ye kadar 57mm lik bir performans beklemiyorum ama en azından yanına yaklaşıcak yüksek ses,yeterli bas ve temiz tiz veren bir tws var mıdır? Bütün kulaklık incelemelerini izledim. GT1XR.Plus,Pro,T15,t19,Lenovo lp1 vs. Karar veremedim :/ Önerilerinizi bekliyorum.
P
4 yıl
Yüksek HZ\u0027in negatif etkileri.
Hep pozitif etkilerini konuşuyoruz ama yüksek HZ'in negatif yönleri nedir? Türkiye şartlarında bir şeyin uzun ömürlü olması daha mantıklı geliyor bu ekonomide. Bilgisi olan aydınlatabilir mi?
P
6 yıl
ramlerde cl uyuşmazlığı
Arkadaşlar ddr4 2133mhz cl15 ram var ben buna 4gb ddr4 2133mhz cl10 ram alicam sizce bir sorun çıkarır mı uyum konusunda filan ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.