H

Yarbay
03 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
97 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
12 yıl
39km\u0027den Atladı\u0026REDBULL-NASA Organizasyonu[ANAKONU]
Red Bull ve NASA'nin ortak organizasyonuyla daha önce 21 bin 800 metre yükseklikten paraşütle atlayan Felix Baumgartner,bu sefer 39 bin metreden atlayacak.

Serbest düşüşte 587 km hız yapan sporcu, yeni denemesinde serbest düşüşte ses hızını geçen ilk insan olmayı planlıyor. Atlayışı bütün dünya canlı olarak izleyecek.

Avusturyalı 43 yaşındaki paraşüt sporcusu Felix Baumgartner, geçen Mart ayında 50 metre uzunluğunda bir helyum balonunun taşıdığı kapsülle yerden 21 bin 800 metre yükseklikten atlayarak saatte 587 km hıza ulaştı. Baumgartner, bu atlayışla sıvıların, kanın buharlaştığı ve insan hayatının tehlikeye girdiği, sıcaklığın sıfırın altında 60 santigrat dereceye yaklaştığı, 19 bin metre civarlarındaki Armstrong Sınırı’nı geçmişti. Atlayıştan sonra Baumgartner, ellerini kımıldatamadığını ve soğukla mücadele etmenin çok zor olduğunu belirterek, "Hala çok heyecanlıyım, olup bitenleri kelimelerle anlatamam. Bir süre geçtikten sonra paraşütü açmak istediğimde, daha 15 bin metre yükseklikte olduğumu fark ettim" demişti.

Hedefini arttıran Baumgartner, Red Bull ve NASA'nin ortak organizasyonuyla düzenlenen "Red Bull Stratos" projesinde, , bir uzay kapsülüyle 39 bin metre yüksekliğe çıkmayı planlıyor. Hava şartları uygun olduğu taktirde öğleden sonra (yerel saate göre) gerçekleştirilecek denemede stratosfer katmanında kapsülün içinden çıkıp kendini boşluğa bırakacak. Baumgartner, bu atlayışla, daha önce Amerikan ordusundan emekli Albay Joseph Kittinger'in çıktığı 31 bin metrelik rekoru kırmayı ve serbest düşüşte ses hızını geçen ilk insan olmayı hedefliyor. 21 bin 800 metre yükseklikten yaptığı atlayışta 3 dakika 33 saniyede New Mexico çölüne iniş yapan sporcu Baumgartner'ın 36 bin metreyi 15 dakikada inmesi bekleniyor. Baumgartner'ın New Mexico çölüne inmesi planlanıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
----------
quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

quote:

Baumgartner’in sponsoru Red Bull tarafından “Stratosfer” olarak adlandırılan alçak yörüngede gerçekleştirilecek serbest düşüş, Avusturyalı’nın giyeceği astronot giysisine benzeyen tulum sayesinde mümkün olacak. NASA ve ABD Savunma Bakanlığı için yüksek basında dayanıklı giysiler üreten David Clark Company, Baumgartner’in giysisi için dört yıl çalıştı.

Popular Science, Baumgartner’in giyeceği giysinin detaylarını sundu. İşte 37 bin
metreden atlamayı mümkün kılan süper tulum ve aksesuarları:

Tulum: Dört katmana sahip. Dış katman, yüksek ısıya ve ateşe dayanıklı, aynı zamanda ısı dağıtıcı görevini gören Nomex materyalinden yapılma. Nomex’in altında, birbirine geçmiş bir katman içinde gazla dolu idrar torbası yer alıyor. İç katman, nefes alınmasını kolaylaştıran bir boşluk. Baskı altında kaldığında, bu katman sertleşiyor. Tulumun dikey olarak sabitlenmiş olması, Baumgartner’in düşüşünü başı aşağıda, ayakları yukarıda (delta pozisyonu) vaziyette yapmasına yardımcı olacak, ekseninde olası bir dönüş riskini engelleyecek.

Basınç sistemi: Basıncın azalmasıyla ortaya çıkma riski bulunan oksijen yetmezliği veya doku yaralanmasının önüne geçmek için, Baumgartner 3.5 psi iç basınç sağlayan kostumüyle saf oksijen tüketecek. Düştükçe, sıvısız barometre vanası ve bir çift diyafram, tulumun iç basıncını düzenleyecej. Baumgartner 37 kilometreden 10 kilometreye indiğinde, kostümdeki basınç azalacak ve Avusturyalıya daha fazla hareket imkanı sağlayacak.

Göğüs takımı: Tulumun en teknolojik noktası göğüs kısmı. Burada, ses iletici ve alıcısı; 120 açılık görüş açısıyla yüksek çözünürlüklü kamera; bir hızlanma ölçer, eğim ve açıyı ölçen donanım; çift lityum –iyon batarya bulunuyor. Bataryalardan biri buzlanma önleyici sisteme, diğeri kostumün kendisine enerji veriyor.

G-meter: Baumgartner’in atlayışı stratosferde başlayacak. Bu katmanda, hava yoğunluğu ve sürtünmenin az olması, cisimlerin kendi eksenlerinde dönerek düşmesine neden oluyor. Ancak çok sert dönüşler, yüksek G-kuvveti nedeniyle Baumgartner’in bilincini kaybetmesine (G-loc), hatta ölümüne neden olabilir. Baumgartner, bir önlem olarak bileğine G-kuvvet ölçer takacak. Eğer altı saniyelik bir süre boyunca 3.5 veya daha üzer G kuvveti ölçülürse, dönüşlerini düzenlemesi için tasarlanan bir metrelik hava freni paraşütünü açacak.


Yüz kalkanı: Baumgartner, helyum dolu balonun taşıdığı kapsülünden çıktığında, hava sıcaklığı -23 derece olacak. 21 bin ile 18 bin kilometre irtifaya indiğinde ise atmosferin üst katmanları Güneş ışınlarını yansıtmaya başlayacak ve sıcaklı -56 dereceye kadar düşecek. Nefesinin kaskı içinde kristalleşmesini önlemek için (bu durum görüşünü sıfıra indirebilir), mühendisler plastik bileşimli kaskın içine 110 tane süper ince ısıtıcı kablo yerleştirdi.

Paraşüt sistemi: Korkusuz Avusturyalı üç paraşüt taşıyacak. Bunlardan biri hava freni, bir ana paraşüt ve bir de yedek paraşüt olacak. Ana ve yedek paraşütler, havada dengelemeyi daha iyi sağlamaları için normal boyutların 2.5 katı daha geniş tasarlandı. Paraşütleri açmak için, Baumgartner ikisi sarı, diğer ikisi kırmızı dört açma çubuğu tutacağı kullanacak. Tutacaklar, tulumda göğsün sağ kısmında ve kalçanın üzerinde yer alıyor. Baumgartner, dalış posizyonunda zorlanmadan ana ve yedek paraşütü açabileceği gibi, ters dönmesi halinde sol işaret parmağı ile de paraşütleri açabilecek.



< Resime gitmek için tıklayın >

KAÇIRANLAR İÇİN 28 dk lık kısmı;
http://www.youtube.com/watch?v=xJyrEDpEuII

Felix Baumgartner ses hızını motorlu bir araç kullanmadan geçen ilk insan,833.9mph (1,342km/h).
'Uzay atlayışı' YouTube'da canlı izlenme rekoru,
En yüksek insanlı balon yolculuğu,
En yüksek atlayış rekorlarını da kırmış oldu.

Serbest düşüş rekorunu ise 18 saniye ile kaçırdı.

Felix Baumgartner, daha önce 4 dakika 36 saniye olan serbest düşüş rekorunu kıramadı.
1960 yılında 31 bin metreden saatte 988 kilometre hızla atlayan Joe Kittinger tarafından kırılmıştı.


belgesel için çalışma başlatıldığıda duyuruldu.
Felixin atladığı an;
< Resime gitmek için tıklayın >
H
12 yıl
Akşam akşam neşeniz yerine gelsin buyrun(kamera şakası)
Videoyu izlemek için tıklayınız
Sonuna kadar izleyin benim çok hoşuma gitti kaslarım ağrıdı hatta.. izlemeyen varsa kaçırmasın derim.
Hatta bundan gifler swfler bile çıkabilir,iyi seyirler.
H
13 yıl
Sadri alışık, James bond olursa :)
H
13 yıl
Ahmet Şerif İzgören-Avucumda ki kelebek(ODTÜ seminer)
Merhabalar,sizlere bugün bir arkadaşım tavsiyesi üzerine izlediğim Ahmet şerif izgören'in seminerinin youtube linkini vereceğim.
İzlemenizi tavsiye ediyorum 10 dakikalık 7 part toplam hayatla ilgili,başarıyla,gelecekle,hedeflerle farklı bir bakış açısıyla ve daha bir çok şey ile ilgili aydınlatıcı ve güzel bir seminer.

Şunuda belirtmekde fayda var,kesinlikle zaman kaybı olan bir video değildir. ve seminerin sonunda konuşmasını bitirdiğinde herkezin kendine bir pay çıkaracağını düşündüğüm ve kesin olarak emin olduğum bir video yu paylaşıyorum.
İlk 10 dakikayı izleyin zaten gerisini açıp izleyeceksiniz.
Ayrıca seminer ODTÜ'de yapılıyor.
İyi seyirler.

http://www.youtube.com/watch?v=w8DMr97k-4Q
edit:link yenilendi.
H
13 yıl
ESKİ TİP TELEFONLAR YENİDEN SİZLERLE(TTNET KAMPANYASI)
Türk Telekom'un yeni kampanyası eski tip nostaljik telefon sevenleri sevindirecek.

Türk Telekom, Alcatel’in büyük ilgi gören klasik görünümlü dijital tekolojiye sahip Retro model telefonunu RahaTT kampanyası kapsamında çok avantajlı koşullarda sunuyor.

Üç farklı renkte yepyeni Alcatel Retro’lara ayda 3 TL’ye, 24 ay taksitle, piyasa değerinin çok altında, toplam 72 TL’ye sahip olmak mümkün.


< Resime gitmek için tıklayın >


30 Haziran 2011 tarihine kadar devam edecek, stoklarla sınırlı olan kampanyadan yararlanmak için Türk Telekom müşterisi olmak ve 24 ay taahhüt vermek yeterli. Başvurular, kampanyadan yararlanacak Türk Telekom müşterisi tarafından yurt çapındaki Türk Telekom ofis ve bayilerinden yapılabilir.

Alcatel Retro kampanyasından son iki fatura döneminde Türk Telekom müşterisi olan ve Türk Telekom’un halen devam eden dect telefon kampanyasına dahil olmayan müşterileri yararlanabilecek.

http://cnetturkiye.com/haberler/tuketici-elektronigi/133-tuketici-elektronigi/5090-nostaljik-telefonlar-yeniden
H
14 yıl
PC KENDİ KENDİNE KAPANIYOR NE YAPILABİLİR?
Arkadaş başlıkda yazdığım gibi pc kendi kendine kapanıyor,kısaca olayı anlatayım.
Masaüstü bilgisayarıma arkadaşımdan aldığım 512 ramlari takmak istedim herneyse takdıkdan sonra pc yi yeniden başlattım ve 5-10 saniye içinde kendi kendine

kapanmaya başladı daha öncede aynı sorunları yaşamıştım bir şekilde format vs çözmüştüm fakat sormak istediğim bu sorunla karşılaşmamın sebebi ne olabilir?
yani genel olarak bu sorun neyden dolayı çıkmaktadır?
Ayrıca 10 senelik pc çok çektirdi sağolsun.
şuan laptopdan giriyorum yapılacak şeyler varsa hemen uygulayacağım.
Sizlerin düşünceleri nedir?
H
14 yıl
Nostalji gülmek isteyen içeri :)
"cinsel kariyer"
Videoyu izlemek için tıklayınız

"öldülermi"
Videoyu izlemek için tıklayınız

buna bayağı gülmüştüm "zorla"
Videoyu izlemek için tıklayınız


Buda mektup harbi döktürmüş gençlere örnek teşkil edecek nitelikde
http://www.akilli.tv/video/3041/Kaygisizlar---Mektup.aspx

Askerlik hatırası
http://www.akilli.tv/video/3036/Kaygisizlar--Kultigin-ve-adamlari-askerlik-hatirasi-aliyor.aspx


taksi "yolcu" muhabbeti 5snlik bir video
http://www.akilli.tv/video/2231/Kaygisizlar--Taksi.aspx

Birader dayağa 4.lazım
http://www.timsah.com/Kaygisizlar-Dayaga-dorduncu-araniyor/n0PVMSMOKLP

videolar kısa hepsini izleyin umarım sizlerinde yüzünü güldürmüştür bir nebzede olsa kalın sağlıcakla..
H
14 yıl
TTNET bu hız ne..
< Resime gitmek için tıklayın >
Allah belasını versin 1 mbit baglantım var indirme hızına bakarmısınız.
https://store.donanimhaber.com/61/8c/af/618caf9ed5da65e83f001ec7b915b44d.jpg
H
14 yıl
Yaklaşık 1.020.000.000 sonuç
Google'a "Michael jackson nasıl beyaz oldu" yazınca çıkan sonuça bakın
< Resime gitmek için tıklayın >
H
14 yıl
Konu dışı yasağı ile ilgili..
Konu dışına mesaj atmam yasaklanmış şuan gördüğüm kadarıyla, nedenini söyliyebilirmisiniz?

Edit:http://forum.donanimhaber.com/m_39891105/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39893691

Bu konuya attığım bir mesajdan dolayı konu dışına mesaj atmam engellenmiş konuya bakıyorum ciddi bir konu değil yazdığım şeyinde tutulur bir yanı yok farkındayım fakat kafama takılan asıl soruyu belirtmek istiyorum..

Bu güne kadar aldığım uyarılar belli yazdıklarım çizdiklerim belli bu ciddiyetsiz bir konuya attığım mesajdan dolayı konu dışı yasağı almamı reddediyorum uyarı puanı verilebilirdi direk konu dışı yasagı nedir yahu?

Görende her attığımız mesaj ciddiyetsiz konuyla alakasız şeyler sanacak..

Benim itirazım yukarıdada belirttiğim gibi uyarı puanı verilip mesajım silinebilir ve gereken yaptırım uygulanabilirdi bu kadar katı olmamak şartı ile nasıl bir kuraldır bu anlamış değilim..

Yazmışızdır konuyla alakasız şeyler ki zaten konuda jentin adlı üyenin açtığı klasik boş bir konudur..
Böyle bir konudada mesajımı silip uyarı puanı verseydiniz bizde hatamızı anlar tekrarlamamaya özen gösterirdik
hiç hoş karşılamadım ve verilen bu cezayıda haklı bulmuyorum vesselam.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.