E

Teğmen
12 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
47 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
9 yıl
DFI Anakartı Olanlar Buraya ! Büyük bir problemim var...
Arkadaşlar elimde q9400 işlemci ve team extreem dark DDRII 1066 ramlerim (2X2 dual kit) CL5-5-5-15 ,GTX 650 2GB GDDR-5 128Bit e.kartım vardı sistemi toplamak için DFI LANPARTY DK P45-T2RS PLUS anakart aldım ikinci el olarak,Almamdaki neden DDR2 1066 desteklemesi bu aralar üst seviye chipsetli LGA 775 anakart bulunmaması idi.

Sistem açılmadı,sistem bios sayıyor kısa dıt sesi var klavye ışıkları ve mouse geliyor ,görüntü yok.Neyse üstünde hata için panel var F7 hatası veriyor CMOS resetledim falan vs yine yok.

Gtx 650 yi -X550 eski bir kartım vardı onunla değiştim sistem geldi,ilk önce şaşırdım demek ki ATI chipset de açıyor dedim,arkadası aradım HD 6790 nın istedim,sağolsun getirdi taktık yine sistem açılıyor.

Bios da bişey vardır dedim DFI sitesine gittim,bir baktım hakikaten major hata var, düzeltme yayınlamışlar.


http://54.183.4.159/DFI-Lanparty/support/MBBiosDownload.jsp?showselectvalue=30LP_DK&selectBiosItemId=527

"""RevisionAWARD BIOS
Date Code 2010-02-05
File D45PD105.zip
Size 485 KB
Description
Major Reasons of Change:
The system detect memory size error when insert some Nvidia graphic card."""

İndirdim,tabii nasıl yükleyeceğiz award bios olduğu için bir bootable usb yaptım win98 li. İçine attım RAR dan çıkarıp.CMOS resetleyip bıosa geçtim başlangıcı usbzıp yaptım.açılır açılmaz bios yazılımını buldu kendi yükledi bende dosa gececeğiz dosya falan göstereceğiz diye düşünüyordum ,F1 ile reset at dedi attım.Resetledi sistem bu seferde FF hatası gözküyor fakat sistem açık ve çalışıyor.GTX 650 yi taktım yine yok.X550 ve HD 6790 takıyorum sistemde sıkıntı yok.Tabii bu arada RAMlerim ddr2 800 gözüküyor.İşin açıkçası artık çıldırma aşamasına geldim.Yardım edebilecek birisi varsa çok sevinirim.İnanın insanın sinirden ağlayası gelip anakartı da balkondan aşağı atacağım.

Bilen anlayan duyan bir el atarsanız sevinirim.Duacı olurum.
E
9 yıl
Buğulu Bir Cama Ne Yazardınız?
Buğulu bir cam olsa, o cama o an ne yazardınız?

İlgi odağı olacağını sanmıyorum ama denemekte fayda var...

Ben başlıyorum ,

"Bir Tebessüme Sığdı Herşey"
E
9 yıl
FM 2015 l 2030-HUDDERSFIELD KARIYERİM BOL SS-HİKAYE TADINDA...
Anlatmış olduğum kariyer 2030 yılına ait ve tarafımdan kurgulanmıştır.2030 save dosyası alınmış kariyersiz bir yönetim ile direktörlüğe başlanmıştır.Databasede oynanma herhangi bir hile yoktur.Oyun tamamen regen yapılandırması içindedir.Kariyeri elimden geldiğince 3 günde bir güncellemeye çalışacağım.Umarım Keyifli uzun soluklu bir kariyer olur..




-Alo !

+ Efendim ?

-Tufan Bey ile mi görüşüyorum acaba?

+Evet buyrun benim.


-Ben Huddersfield futbol klübünün tercümanı Ata TÜRKOĞLU bu görüşmeyi klüp başkanımız Dean HOYLE adına gerçekleştiriyorum,Klübümüze yapmış oldğunuz teknik direktörlük başvurusu için 10 Temmuz 2030 tarihinde saat 11:00 de sizinle klüp binasında görüşmek istiyoruz.

+Ata bey,görüşme için denilen yer ve zaman da olacağım,iyi çalışmalar dilerim.

-Tekrar görüşmek üzere Tufan Bey iyi günler..

Adeta kafam dumuş ne olduğunu anlamadan sanki bir şok yaşıyordum.Kıyıda köşede biraz birikmiş param vardı ama gidip gelmeye yetmezdi,köşede duran platinium kredi kartını kullanma zamanı çoktan gelmişti artık.Çünkü takribi 800-1200 pounda yakın harcayacaktım,hemen telefona davrandım.

+Alo?

-Ben Derya Tufan bey nasıl yardımcı olabilirim?

+Derya Hanım,09 Temmuz 2030 İngiltere -Manchaster şehri için sabah uçağınız var mı?

-Kontrol ediyorum,Tufan bey lütfen bekleyin..-

-İstanbul Atatürk Havalimanından sabah 7 de var efendim..

+Fiyat?

-Ekonomi sınıfı için 850 tl efendim..

+Alıyorum,Derya hanım,kredi kartı ile alacağım.

-Tabii Tufan bey...Hemen işlemlerinizi hallediyorum.

Uçak biletini almıştık ama ya pasaport?Neyse ki 7-8 ay önce pasaportu süresini 5 yıla çıkarmıştım.Vize için ne yapacağımı bilmiyordum.Tekrar telefona sarıldım.

+İngiltere İstanbul Başkonsolosluğumu?

-Evet buyrun ?

+Hanımefendi İngiltere Huddersfield şehrinin klübü olan Huddersfield takımın teknik direktörülüğü için,İngiltere Huddersfield sehrine gideceğim.Pasaportum var yalnız vizem yok.

-Beyfendi görüşeceğiniz klüp bize bir görüşeceğinize dair bir faks ceksin.Bir nevi davet gibi düşünülebilir.Bu şekilde size en azından 1 haftalık bir vize ayarlayabiliriz.

+Tesekkür ederim,irtabat için gerekli bilgileri alabilir miyim?

-Tabii,efendim veriyorum lütfen not alınız...

Bu görüşmeyide yaptıktan sonra tekrar klüp tercümanı Ata Bey'i aradım ve durumu aktardım,hemen konsolosluk ile iletişime geçip gerekli işlemleri başlattılar,ve bugun öğleden sonra 3 gibi vizemi alabileceğimi söylediler.

Tüm bu işlemleri hallettikten sonra online chek in yaptım ve gerekli birkaç eşyamı aldıktan sonra ne giymeliyim diye düşünürken klasik olmayı seçtim. Yanıma iki farklı renk takım elbise ve 3 farklı kravat aldım.Akşam olmuş içim içime sığmıyordu,yurt dışına çıkmıştım ama yakın yerlerdi.En uzak Çek Cumhuriyetine gitmiştim.İngilizcem yok denilecek kadar azdı.Rabbe sığındım,bugününe şükür,altından kalkamayacağım yük vermezsin dedim içimden ve yattım..Sabah 5:30 sularında uyandım.Bir arkadaşım evden alıp havaalanına bırakacaktı..

Sabah 6:00 gibi Atatürk havalimanındaydım.Bagajımı teslim ettim uçağın aprona yanaşıp kapıların açılmasını bekledim.Yolculuğum yaklaşık 4 saat sürecek ve Manchaster'de inip tren ile huddersfield'e devam edecektim.Kapılar açılıp uçağa bindim,gerekli presedür ve talimatları dinledikten sonra uyudum taa ki uçağın tekerleri tekrar piste değene kadar..Saat 11:00 civarları idi ,havalimanında tren garı vardı ve hemen Huddersfield trenine binmeye can atıyordum.20 pound a bir tren bileti aldıktan sonra 11:30 gibi trene binmiş 13:00 gibi Huddersfield e gelmiştim.Trenden inip doğruca taksiye binip go to the The Huddersfield Otel dedim.Huddersfield de The Huddersfield Otelinde kalacaktım.Yerimi trende iken tabletimden rezerve etmiştim zaten.Otele geldiğimizde 20 pound taksiciye verip resepsiyona doğru yöneldim,Jane adındaki (isimliğinden öğrendiğime göre) müşfik bir hanım efendi,

-Welcome Mr Dag ..

diyince donup kaldım,benim Dağ oldğumu nerden biliyordu...

+I am Mr. Dag diyebildim..

Kısa bir konuşma ki 8-10 kelime zor anlayıp anlatabilmiştim vale beni odama çıkarmıştı.Cebimde düşük meblağlı pound yoktu,en düşüğü 20 pound idi.İçimden canı sağolsun dedim ve 20 poundu toka ettim.Teşekkür ederek yanımdan ayrıldı.

Biraz kestirmeliyim dedim içimden.Hemen öylece uzandım,uyandığımda saat akşam 22:00 gösteriyordu.Karnım acıkmış ağzımda kekremsi bir tad oluşmuştu.Hemen resepsiyona inmeyi düşündüm ama ingilizcem yoktu ki.İnip sadece I am hungry mı diyecektim?

Sabah kahvaltı yaparım diye düşündüm,o zaman duş alayım tekrar yatayım derken kendi kendime kendimi bambaşka bir düşüncede buldum. Artık 45 yaşına gelmiş hafiften yaşlanmaya başlamıştım.Profesyonel olarak top oynamamıştım,Türkiye Bölgesel Amatör ligde orta vade zamanlı futbol oynamış bir futbolcuydum ve artık bunun üzerinden 16-17 yıl geçmişti.Eğer görev bana verilir ise Sky Bet Championship liginde Premier ligin alt seviyesinde bir takım yönetecektim futbolun doğduğu ve beşiği olan İngiltere'de takım yönetmek ne demekti? Kendim bile görevi bana vermeyeceklerini düşünmeye başlamıştım.

Ama amatörde olsa ilk maçıma çıktığımda Şaban Eğilmez adında bir hocam vardı ve bana nasihatı şu olmuştu,unutma oğlum maç her zaman saha da kazanılır,senden ve bizden çok iyi takımlar olabilir mevzu bahis iyi olmaları değil,senin yüreğinle hissederek oynamandır demişti ve kendime bunu futbolculuğum döneminde düstür edinmiştim.Bu anı tebessümle hatırlayarak bende kazanmak için burdayım hocam ruhun şad olsun diyerek yatağıma uzandım.Her ne kadar amatörde olsa iyi kötü görmüş geçirmiş biriydim ve ofansif futbolu çok seviyordum.Yapabileceğime inancım vardı,çünkü ben de başarıya aç bir direktördüm.Eğer görev bana verilir ise futbolcular bu adı sanı duyulmamış Türk manajerlerini nasıl karşılayacaktı,beni rezil mi edeceklerdi yoksa vezir mi bilemiyordum.Ama ilk günden babacan ve sevecen tatlı sert olmalıyım diye içimden geçirdim.Yormuştu bu düşünceler fiziksel anlamda değildi belki ama mental anlamda yormuştu.

Duş almayacaktım,sabah traş olup takım elbise giyerken olurum dedim ve yatağıma yatıp uyudum.

Sabah saat 7:50 de cep telefonumun sağır edici o alarm melodisi ile uyandım.Kalktım duş aldım ve otelin yemek salonuna geçtim.Biraz birşeyler yedikten sonra saat 9:30 olmuştu nerede ise.Odama tekrar çıktım ve çantamı hazırladım.İstedikleri evraklar olursa diye hazırlık gelmiştim ve çantamda takımla ilgili ufak bir kaç bilgide vardı.Saat 10:15 gibi telefonum çaldı,arayan Ata beydi.Nerde olduğumu sordu ve kafasının çok meşgul olduğunu beni atladığını söyledi ve özürlerini iletti.Saat 10:30 gibi otelden beni alacağını belirterek telefonu kapattık.Son hazırlıklarımı kontrol ettikten sonra çantamı da alarak lobiye indim,saat 10:30 a gelmek üzereydi.Bir kaç dakika sonra bir Range Rover kapı önünde belirmişti gelen Ata beydi.
-Tufan Bey hoşgeldiniz.

+Hoşbuldum Ata bey

-Hazırsanız çıkalım mı ?

-Hay Hay efendim buyrun..

Arabaya bindikten bir süre sonra klüp binasına gelmiştik.Huddersfield 1908 yılında kurulmuş bir klüp idi ve asağı yukarı 120 yıllık bir geçmişi vardı.Heyacanlı idim,arabadan indik ve gazateciler arasındaki soru yağmurundan kaçıp klüp binasına girdik.Ata bey direk toplantı odasına geçebileceğimizi söyledi ve bende buna istinaden olabilir diye cevap verdim.Direk toplantı odasına geçtik ve klüp başkanı Dean HOYLE yi beklemeye başladık.Birkaç dakikalık bekleyişten sonra başkan toplantı salonuna geldi ve kısa bir hal hatırdan sonra toplanıya başladık.Başkan benden;

Hucum futbolu,topa hakim bir futbol oynatılması ve as takıma genç transferlerini istedi.
Çeviriyi yapan Ata bey'in gözlerinin içine bakarak kabul ediyorum dedim ve sözleşmemi imzaladım.Öğleden sonra gazatecilerle tanısmak için randevulaştık ve Ata Bey bana odama kadar eşlik etti.






Artık odama gelmiştim,gayet sade bir odam vardı.Tahtam masam sandelyem bilgisayarım.Teknik ekiple ve asistan manajer ile tanışma vakti gelmişti.Asistan manejerim bana sanki biraz amatör gibi gelmişti ve özelliklerini pek beğenmemiştim.



Kendisi ile görüştükten sonra takımı toplamasını ve takımla tanışmanın iyi olacağını söyledim.Takımı toplantı odasına çağırdım ve beni tanımadıklarını ama adım sanım duyulmasa da ilk işimin onlarla tanışmak olduğunu söyledim ve aldığım cevapla beraber çok müteşekkir oldum.




Toplantıyı bitirdikten sonra odama geri döndüm ve takım raporunu incelemeye başladım.Takımda 30 yaş üzeri 6 futbolcu vardı ve takımın yavaş yavaş revize edilmesi gerektiğini düşündüm.



Raporu inceledikten sonra öğle yemeğini ben ve asistan manajerimle beraber yedik ve basın toplantısı için toplantının saha da yapılmasını uygun gördük.Toplantıya başladık ve toplantıda sorulan itibar meselesi canımı sıktı ve biraz ağır bir dille cavabı verdim.




11 Temmuz 2030 tarihi ile günü bitirmiş oldum.Yarın neler olacak hep beraber göreceğiz.Takipte kalın...
E
11 yıl
ASUS M3A78 WİN7-64BIT SES CODEC SORUNU-ÇÖZÜLDÜ..
Merhaba üstadlarım,hocalarım

Öncelikle bugun arefe,ve yarın bayram bu sorun vesilesi ile ilk önce bayramınızı tebrik ederim.
Evelsi gün dişimden tırnağımdan arttırarak bir sistemö topladım,

kısaca AMD PIIX4 955 BE
ASUS M3A78 ANAKART (Önünde uzantısı yok) rev 1.0
hd 4850
4gb ram

vs vs ...

Gelelim sorunuma sistemi kurdum bitti ses yok.
< Resime gitmek için tıklayın >

Neyse Asusun sistesine gittim şu driveri indir dedi ,dedim kurdum gene yok!
< Resime gitmek için tıklayın >

zaten böyle bir donanım yok diyor,
< Resime gitmek için tıklayın >

İçimden bi ses dürttü audio chipsetine bak bi diye baktım,Realtek RTM880-T 792
< Resime gitmek için tıklayın >

Bunun üzerine gittim realtekin sitesine
< Resime gitmek için tıklayın >

cektim burdan 2.71 olan revizyonlu yazılımı gene yok..

Fikri olan hatalı yaptığım birşey düşünen varsa bi zahmet konu burda bir el atalım.Hevesim zaten
kaçtı stok fanlı olan bu işlemci ile ben evde 4-5 tane server falan var sandım moralim bozuk
herkese iyi bayramlar..




HD audio disable :)

Bıostan açtım aklıma sonradan geldi :)
E
11 yıl
Acil Anakart Tavsiyesi - Duamı Alırsın..
Arkadaşlar anakart tavsiyesi istiyorum.

Kasam Silverstone The Grandia GD05 (HTPC -FORM FAKTOR MIKROATX )

İşlemci Amd Fx4100

Ram Kingston ddr-3 1333 4gb tek slot

Ekran kartı HD 6870 veya HD 7850 pazarlıklarım sürüyor.

Hdd 120gb SATA-3 SSD

buna göre anakart arıyorum arkadaşlar önerisi olan var mı?

5 saatir araştırıyorum, usb 3.0 olan sata 3 olan mikro atx olan 8 kanal ses desteği olan bir şey bulamadım.Hadi 8 kanal sesi iptal ettim ekran kartı üstünden HDMI dan sesi aldım.diğer özellikleri olan bir anakart bulamadım sıfır ve gördüğüm kadarı ile mikroatx formatında en son bu özellikler 870-880-890 chipsetlerde kalmış doğrumudur?

Bir yardımcı olalım,HTPC toplamamdaki neden TV me bağlı hem sinema hemde bildiğiniz zevkli oyun keyfi yaşamak .
Bilenler bir yardımcı olursa dualarımı eksik etmem.Herkese hayırlı ramazamanlar..
E
12 yıl
Wolfsburg Takımı Taktik Olmuyor?
Merhaba,
Arkadaşlar yeni yeni FM 2012 oynuyorum.Wolfsburg takımını aldım.50-60 milyon euro civarında hepsi 48 ay taksitle almayı başardım.Kafam da kurmuş olduğum kurgu, 4-2-3-1 kurgusu idi.Buna göre 4-lü defans 2-li merkezi Ortasaha 3-lü atak orta saha ve tek forvet idi.Buna göre tasarladığım kadroya göre transferlerimi yaptım.

Tashabala -AML -6 milyon
Krasiç-AMR -27 milyon
Beck-DR-WBR -11 milyon
Baines-DL-WBL -9.5 milyon
Vertonghen -DC 8.8 milyon

Transferlerimi elindekilerle harmanladım ve ortaya şu çıktı.

GK: Diego Benaglio
DR:Beck
DC:Vertonghen
DC:Sotirios Kyrgiakos
DL:Baines
CM:Christian Träsch (Taktikte defansif orta saha olarak oynuyor)
CM:Thomas Hitzlsperger
RW:Krasic
AMC:Koo Ja-Cheol (10 Numara Oynuyor)
LW:Tashabala
ST:Mario Mandžukić (Taktikte poacher oynuyor)

Elimde kurduğum takım bu.Yalnız transfer sezonu kapandı.Elimde ne kadar işe yaramaz adam varsa çıkarıp Ofansif iyi bir orta saha almam gerekli.,farkındayım.Neyse soruma geçeyim.

Hazırlık maçlarında 5 maçta 4 galibiyet aldım ki bu galibiyetler çok gollü galibiyetler ve az farklı idi.Örneğin 3-2,4-3,3-1 gibi.Tabi takımlar tırt takımlar.Fransadan St.Auxxere ile oynadık 4-1 pert edip yolladılar bizi.Hazırlık devresi böyle bitti.Daha sonra lig başladı Bu takım almanya kupasında Karlsruher takımı ile eşleşti.5-3 yendik ama bir ben bir de Allah biliyor.Lig maçlarında da Dortmunt ile 2-2 kaldık.Leverkusenden 3 yiyip 1 attık.Hannover ve Hoffeneim i kayıpsız geçtik.Yani 4 maçta 2 Galibiyet 1 Beraberlik 1 Mağlubiyet aldık.Takribi 8-9 gol atıp 6-7 gol yedik.Bu takım nereye gidiyor?Ne yapmak lazım hangi taktiği kullanmak lazım?Çok yiyoruz ama çok atamıyoruz,Karlsruher maçında 24 şut var.Kaleyi bulan 11.Diğer tüm maçlarda neredeyse rakibin iki katı şut atmamıza rağmen yok allahım yok.Sadece şut olsa yine iyi.Oynama yüzdesi de hep yüksek.
Elimdeki kadroya göre bana bir taktik,uygulanacak yol ve birde fazla tuzlu olmayan (Yönetim fırça çekti çok harcıyorsun diye) AMC istiyorum,10 numara özelliğinde )

Herkese hayırlı ramazanlar.

(Unutmadan birde yönetime söz verdim Şampiyonluk yarışı içersinde olacağım dedim ayrıca işyerindeyim SS almak v atmak aklıma gelmedi.)
E
12 yıl
Anakartım AMD Sempronun Çekirdeğini açar mı?
Herkese merhabalar,

Uzun bir zaman sonra kendime bilgisayar toplamaya karar verdim.Hal böyle olunca cebinizden 3-5 kuruş ayırıp birşeyler yapmak istiyorsunuz.(Asgari ücret alıyor ve biraz da sorumluluğunuz varsa gıdım gıdım ilerleyebiliyorsunuz.AMD ile bağlarım kuvvetli 2002 den beri topladığım her bilgisayarım amd oldu.Yine sistemimi AMD üzerine kuracağım dedim ve yola çıktım.(4 ay önce)
İlk ay 60 tlye anakart aldım.
Aldığım anakart Sapphire PURE CrossFireX PC-AM2RX790X - motherboard - ATX - Socket AM2+ - AMD 790X dı.
2 nci ay 120 tlye HD4850X2 aldım (satıcı kazıklamış arızalı vga geldi,kırmızı çizgiler var daha tamiri ciheti yoluna gidemedim.)Ram hdd ve kasa zaten elimde vardı.
Bu ay mecbur 50 tl ye Shappire HD4670 aldım.
Kısadan anlatacak olur isem 50-60 tl arası param var.Ya amd 5000-5200 işlemci alacağım ki piyasada bu fiyata çok nadir yada AMD sempron 140 yada 145 alacağım yeni nesil.
Araştırmalara ve forumlarda yazılanları okuduğuma göre sempron 140-145 serisi 7xx chipsetli anakart ve anakartta Unleashing ve ACC özellikleri var ise çekirdeği açabiliyormuş.
Tüm bunlara istinaden 2 sorum var,
1-Anakartımda bu özellikler var mıdır?(İşlemci olmadığıdan bıosa girip göremiyorum)
2-Sempron 140 yada 145 hangisini alırsam alayım anakartım destekliyorsa işlemcinin çekirdeği yüzde yüz açılır mı?
3-Sempron 140 mı yoksa 145 mi?
4-Siz olsanız ne yaparsınız ne yapardınız?
5-Paramın ne kadar oldğuu belli ona göre öneriler yapar iseniz sevinirim.

Yardımlarınız için teşekkürler,
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Selam ve dua ile....
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.