I

Binbaşı
09 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
36 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
9 yıl
televizyonunuzun hz değeri ne işe yarıyor test edin!
50 hz 100hz 500hz 10000000 hz kafanız karıştı değil mi.

elinizdeki televizyonda motion plus-tru motion-clear motion vs gibi ayarlar vardır onu açık veya kapalı bu linkte vereceğim animasyon ile test ederseniz televizyonunuz gerçekte ne işe yaradığını anlayacaksınız.
herhangi bir motion interpolation olmayan tv lerde bu animasyon bulanık olacak resimler kayarken gözlerinizi acıtacak kadar bulanıklaşacak (60hz bilgisayar monitörleri içinde geçerli)
gerçek bir 100hz televizyonda motion geliştiriciyi açınca yağ gibi akacak ve iyi ki 100hz tv almışım diyeceksiniz.
Tv ayarınızda blur reduction (bulanıklık giderici) yoksa geçmiş olsun. sadece titreme azaltıcı (judder reduction) varsa yine geçmiş olsun.

sonuçları tv markanızla birlikte yazarsanız iyi olur.
I
9 yıl
4k TV ile 1080p deneyimi..
mevcut 4 adet tv kullanıyorum
46f6340
326030
50hu6900 4k
yeni aldığım 40h6290

46f6340 ı uzun süre pc ekranı olarak kullandım ancak fontlardaki keskinlik ve çalışma alanının 1080p ile sınırlı olması nedeniyle 4k ya geçtim, gtx960 ekran kartı ile hdmi 2.0 60hz olarak kullanıyorum .
öncelikle şunu söyleyeyim 4k 50 inch bir televizyondaki keskinlik (kendi çözünürlüğü şart) 20 inch bir monitörden bile daha keskin. 1 metre mesafeden kullandığımı belirteyim.
6-7 aydır kullanıyorum sanırım ama oynadığım tek oyunuda 4k çözünürlükte oynadığım için gayet memnundum.
Ta ki ps4 takana kadar.
her taş kendi yerinde ağırdır,1080 oyunlar kesinkle keskin değil,zaten keskin olmadığını anlamak için herhangi bir 4k tv de 1080p çözünürlük yapmanız yeterli bilgisayar bağlayıp.Bunun upscale ile falan alakası yok teknolojinin handikapı.
nvidia control panelden tv değil gpu ile upscale yapıncada bir fark yok hatta tv nin upscale i daha iyi.

project cars ı falan önce 4k ile (10 fps) sonra 1080p le denedim 4k 4 değil 10 kat daha net 1080p den.
ps4 de driveclub araba içinde konsol diğer arabalar vs her şey bulanık gerçek bir 1080p ekrana göre.
3 metreden bakarsanız sıkıntı yok ancak benim gibi 1 metreden pc ekranı olarak kullanan birinin fark etmemesi imkansız.
güncel oyunları 4k ile maksimum ayarda oynamak için 2 kart sli crossfire lazım maliyet olacak 3-4 bin lira ps4 zaten çözüm yok ben de
40h6290 aldım monitör olarak.
ps4 kendine geldi, pc ekranı olarak malesef keskinlik gitti,ancak pc ile 1080p oyunların keskinliği mükemmel oldu.
şunu da belirteyim 1080p videolar 1080p tv de yine daha net oyunlar gibi farketmek zor olsa da.

4k kaynağınız yoksa 4k tv saçmalıktan başka bir şey değil. Ben pc ekranı olarak kullanmasam zaten kaynak bile yok. Oyun istiyorsanız tek çözüm pc (aşırı masraf) digiturk-konsol-uydu vs kaynak yok! 4k bluray yok! 4k nın güzelliği videolarda ağız sulandırmıyor, kafayı yedirten şey 4k high end pc oyunları. project cars'ı maksimum ayarlarda görmeniz lazım ps4 ü falan çöpe attırır!
neyse soru varsa cevaplarım
I
9 yıl
lenovo u330 touch 1299tl refurbished
Arkadaşlar n11 gg gibi sitelerde expertoptanci diye bir firma satıyor. ya teşhir ya refurbished. ben bir kumar aldım inceledim 30 dakika.
Bunun ekran kartı çöp yaaa diyenler zaten hiç bulaşmasın, bu bir ultrabook hemde dokunmatik+full premium kasalı. Bu kasa kalitesinde bildiğim bir asus ux31 serisi var, bir de macbooklar.



ürünler ya teşhir ya refurbished bilmiyorum
biraz önce aldım, bana gelen sıfır temizliğinde ancak tam klavye altına lenovo servis Telefonu reklamı yapıştırmışlar iğrenç duruyor!
kasa Kalitesi macbook! tüm kasa alüminyum.klavye aynı şekilde.
bende mevcut macbook retina 15 var o kadar değilse de üzerine macbook yaz kimse farketmez. inanılmaz tatlı bir kapak tasarımı var.
birine göstersen bu bilgisayar en az 2000-2500 der!
klavye aydınlatmalı!
Ekran dokunmatik!

en büyük eksi
ekran tn!!! parlaklık düşük. çözünürlük 1300 (foto falan editlenecekse almayın)

daha önce yine refurbished y500 almıştım onun yanında kasa kalitesi olarak çok üstün.

tekrar ediyorum kasanın kalitesi Premium!
pili açtığımda 94 dü Windows kuruluydu. şu an 89 30 dakka kullandım sanıyorum 5 saat var diyor.

eğer bir sıkıntı çıkmazsa arkadaşlar Premium laptop istiyorsanız ekran kalitesi çok önemli değilse alın


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
I
10 yıl
2013 Televizyonların gerçek kontrast değerleri
Arkadaşlar forumda Tv tavsiyelerinde aynı sorular gelip duruyor. Bilgi kirliliği çok fazla, Tv lerin saf görüntü kalitesi için(ortam ışıksız) birinci önceliği olan KONTRAST ; açık koyu tonlar arasındaki derinlik farkını oluşturur ve özellikle siyah rengin tonlamalarını ayırt etmemiz, sağlar. Kontrast ne kadar yüksekse siyahdan griye çalan bir resimdeki tonmalamalar belirgin, siyah resimlerde doğal rengine yakın olur. Kontrast oranı düşük ise siyah tonlamalar griye kayar, karanlık sahnelerdeki resim(gölge renk) detayı azalır, olması gerektiği gibi gözükmez.
200 kontrastlı ucuz tn panelli notebook ekranlarını ele alalım, düşük kontrastı elimine etmek için parlak ekran gibi bir olay çıkarttılar, ortam ışığını emen parlak kaplama sayesinde gün ışığında bu ekranların düşük kontrastını farkedemiyoruz ancak ortam ışığı mevcut değilse ekranın siyah değil açık gri olduğunu farkediyoruz.

Bazı 2013 tv lerin gerçek kontrast ve siyah değerlerini aşağıda tablo olarak verdim . (kaynak digitalversus.com)

lcd tv ler ilk yaygınlaşmaya başladığında üreticiler gerçek kontrast oranlarını veriyorlardı. Bir kaç seri sonra; ekranda bir resim olmayınca ledlerin kapanmasından dolayı ekran simsiyah olduğunda test alıp 10.000.000
lara kadar çıktılar baktılar olacak gibi değil spec sheet ine sığmıyor rakamlar mega kontrast uber kontrast diyip işe bir son verdiler.Yeni marketing araçları HZ ler o ayrı bir konu.

Plazma tv lerin yıllardır saf kaliteli görüntü isteyenlere tavsiye edilmesinin incelemelerde en yüksek puanları almasının 2 nedeni var;
1-Kontrast (siyah başarısı)
2-Hareketli resim kalitesi

plazma demişken lg nin bu sene çıkardığı ucuz plazmalardan arkanızı dönerek kaçınız. Panasonic candır.


Yüksek kontrast ve düşük kontrast farkı nasıl bir şeydir resimlerle inceleyelim. Yüksek kontrastlı tv siyah rengi doğru verirken düşük kontrastlı tvler gri renk veriyorlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

düşük kontrast tv vs 0.03CDM2 SİYAH ORANLI PLAZMA

< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdide 2013 model tv lerin bence en güvenilir tv testleri yapan digitalversus sitesinden aldığım verilerle kontrast ve siyah oranlarını koyup konuya bir son verelim.


< Resime gitmek için tıklayın >
I
10 yıl
LCD Tv\u0027lerdeki Hz nedir ne işe yarar bunu oku bilgilen.
Televizyonlardaki hz değerleri bir zamanların kontrastı gibi efsaneleşiyor, 800:1 kontrastlı ips panellerin 10000000 kontrast yazılması gibi yeni eğlencemiz hz ler.

bu hzler ne işe yarar?Tv menüsündeki truemotion motion plus vs onları açmazsanız aslında hiç bir işe yaramaz lcd tv lerde.

Hareketli resim çözünürlüğü diye bir şey var(motion resolution). ÖZellikle spor müsabakaları, spor oyunları (fifa nba vs) kameranın ani şekilde yatay olarak hareketlenmesi sonucu panelin buna tepki verememesi ve ekrana gelmesi gereken yüksek çözünürlüğün düşmesi sonucu gözlerimize bulanıklık+ titreme olarak yansıması.

Piyasadaki tüm lcd ler eğer ki menüden motion plus motion flow true motion vs açılmazsa test videolarında 300 çizgiye kadar düşürüyorlar hareketli resim çözünürlüğünü. 100-200hz tv lerdeki bu donanımsal+yazılımsal özellik açılınca 300 çizgi olan bu çözünürlük 1080 e kadar çıkıyor ve artık kaleciler degaj yapınca ekranda bulanıklık titreme yerine net bir akış gözlemliyoruz. Bunu en iyi futbol maçları ve futbol oyunlarında gözlemlersiniz. Tv ler bu işlemi yaparken kareler arasına sanal kareler ekleyerek yaptıkları için soap opera effect(pembe dizi efekti) dediğimiz artifical bir görüntü oluşuyor 24-30fps lik filmlerde. 100hz tv ler ilk çıktığında bunu elimine etmenin bir imkanı yoktu. Şimdiki tv lerde en düşük motion ayarlarında bile yeterli hareket çözünürlüğü sağlanırken pembe dizi efektide minimuma iniyor. Hatta el ile bile judder ayarı yapılıyor.
Kimi tv ler bu işlemlerde soap opera efektinin yanında resimlere artifakt(görüntü hataları) ekliyor. 200hz tv lerde bu hatalar 100hz lere göre daha iyi yokediliyor.
200hz bir tv de misal f8000 motion plus ayarını açmazsan 50hz lik bir tv olan f5000 ile aynı hareketli resim çözünürlüğünü veriyor.

Cmr tmr kmr vs olayı da yazılım yolu ile rakamlarım manipüle edilip (bkz 100000000 kontrast) pratikte son kullanıcının farketmesine imkan olmayan değerleri marketing vasıtası ile bilinçsiz tüketiciye yutturmak.

Ekteki resimde ve vereceğim profesyonel inceleme sitesinde göründüğü gibi, hareketli resim çözünürlüğü(motion resolution); motion plus ,truemotion vs gibi ayarları menülelerden açmazsanız en baba lcd tv de bile 300'ü geçmiyor.Modern tv lerdeki Hz kavramının, yayının hz i ile alakası yoktur tamamen haraketli resim çözünürlüğü ile ilgilidir.
Hareketli resimlerde plazmayı yakalaması imkansız olan lcd lerin bunu tolere etmek için tek yolu budur ve bugün tv'sinde spor izleyecek,fifa oynayacak birisi kesinlikle 50hz bir lcd tv almamalıdır.

bakın arkadaşlar lcd tv lerdeki 100-200hz in sadece hareketli resim ile ilgili olduğunu bir resimle göstereyim.
İlk 100hz tv lerden birisi televizyonumdaki motion plus menüsü ne yazıyor menüde 100hz motion plus altında ne yazıyor hızlı hareket eden resimdeki hareketi iyileştirir.
Hala ve hala ısrarla bununla alakası olmadığını iddia eden anlamsız teknik ve birbiriyle alakasız argümanlarla dolu ,copy paste forumlardan alınan saçma sapan chartleri , mesajları dikkate almayalım. Varsa bir net bilgi kanıtıyla ortaya koyalım.
ÜReticisi aha budur diyor, biri çıkıyor bunlar ürettiği malı bilmiyor ben biliyorum diyor El insaf.



< Resime gitmek için tıklayın >
http://www.hdtvtest.co.uk/news/category/reviews

< Resime gitmek için tıklayın >
I
10 yıl
trustedreviews vestel üretimi finlux tv incelemeleri
http://www.trustedreviews.com/finlux-65f8200-t_TV_review_audio-and-conclusions_Page-3
http://www.trustedreviews.com/finlux-32f8072-t_TV_review

10 üzerinden 5 puan o da sadece ucuz olduğu için ucuz derken samsungun muadili ürününün bile yarı fiyatı. Bizim burada vesteller neredeyse samsung lg sharp vs fiyatı

berbat bir görüntü , berbat bir arka ışık , hareketli resim çözünürlüğü zaten felaket

bu paraya bile almayın demişler

aman yarabbi yoruma bak



Finlux 32F8072-T: Picture Quality


The single biggest issue we have with the 32F8072-T’s images is their extremely average black level response. Even if you use the HDMI True Black feature (which actually we recommend that you don’t for the aforementioned ‘black crush’ reasons), dark scenes routinely appear behind a bluish grey mist unless you set the image’s brightness so low that pictures start to look drab and lifeless.

There’s also a degree of backlight clouding/inconsistency to be seen unless you again push the brightness lower than feels comfortable.
Finlux 32F8072-T
The amount of shadow detail crushed out of the picture by the lack of good native contrast from the 32F8072-T’s panel is also a real concern, as it can leave dark scenes looking hollowed out and flat. In fact, with some really dark shots you can struggle to see any evidence of picture information at all through the grey mist.

This problem means that you’re forever straining your eyes while watching the 32F8072-T looking for more picture information than you’re ever going to actually be able to see – something which inevitably doesn’t make for a very comfortable viewing experience.



Arkadaşlar vestel falan almayın, inanın yerli ekonomiye değil çin işi substandart komponentlerle toplanmış çöplük teknolojilere yatırım yapıyorsunuz. Ne bir çip üretebilir bunlar ne bir panel hepsi toplama.
bunların arge den anladığı şey 3 elemanın toplanıp bir kağıda proje çizip 3 haftada üretime geçmesi.
I
10 yıl
Sıfır iphone 4 ler ios 7 ile mi geliyor?
MErhaba

bir kaç konu içinde gördüm , Turkcell cihazlar ios7 ile geliyormuş . mesela hızlıal da satılan brightstar garantili cihazlar da 7 ile mi geliyor?
I
13 yıl
Vatan Blender kampanyasında son durum (lütfen silmeyin)
Bu konuyu açacak bir bölüm bulamadım varsa moderatörler lütfen taşısınlar silmesinler..

4 mayısta verilen kampanya blender siparişleri biliyorsunuz iptal edildi, müşteri hizmetlerine ne kadar iptal etmeyin desekte iptal edip ücretler hesabımıza iade edilmişti . Bu sabah vatan genel merkezden aradılar ve eğer isterseniz bu ürünü yollayabiliriz dediler ilk aldığımız fiyatan bende tamam dedim .Telefonda kart bilgisi vermek riskli olduğu için 2 saat sonra aramalarını istedim ve sanal kartım ile ödedim. O gün sipariş verip ürünü alamayan ve halen vatandan geri aranıp mağduriyetleri giderilmeyenler varsa benim durumu örnek gösterip ürünlerini talep edebilirler 39 tl den. Ürün kargolanmış bugün.
I
13 yıl
Uydunet ayın 24 unde iyilestirme calismaları!
cep telefonuma mesaj geldi, sayın abonemiz ayin 24 unde 01 07 arasında iyileştirme calismalarindan dolayi kesinti yapilacaktir .
I
13 yıl
Erenköy Uydunet Sakın almayın!
Son 1 aydır 17-02 saatleri arası internet hızım yurtiçi testler dahil 1-3 mb e düşüyor ve aşırı oynama oluyor youtube dahil online video izlemek falan mümkün değil.
Abonelik 10mb sınırsız.
Bugün artık dayanamadım arıza kaydı bıraktım sinyal değerlerim mükemmel. 5 saatte servis gelecek dediler 5 saat bekledim sonra yeniden aradım. Servis kontrol etti arıza yok demişler hiç eve gelmediler, bende durumu anlattım. Servis şunu demiş cmps mi ne aşırı yoğunluk dan dolayı düşüyormuş hızlar. Yani 17 02 arası hızın düşmesi normal tamam anladık ne zaman düzelecek diye sordum , arıza degilmis yoğunlukmuş yani arıza kabul edilmiyor. Bende iptal edeceğim dedim 1 hafta daha test edeceğim.
Bilginize


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.