Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
620
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ses kartı DTS decoder'i ile ses sistemi decoder'i arasında fark var mı?
B
Doğum gününü kutla!
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba!

Ses kartının dolby digital, dts decoder özelliği ile ses sisteminin yine dolby digital, dts decoder'i arasında fark var mı?

Benim şu an sound blaster x-fi titanium hd ses kartım var, ve bunda dd ve dts decoder var dahili. Ses sistemi olarak da logitech z906 var, ki onunda dd ve dts decoder'i var. Bunlar birbirine toslink ile bağlı ve ses kartı s/pdif ile sesi kaynaktan direk ses sistemine gönderiyor. Bu halde, benim bu ses kartına ihtiyacım var mı? Asus Xonar DG çok daha ucuz bir ses kartı vs dd, dts sinyallerini o da direk gönderebiliyor. Sizce, x-fi titanium'u satıp, xonar dg alayım mı kar etmek için? Yoksa x-fi'ın kattığı bir şey var mı bu denkleme?

Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullet -- 1 Nisan 2014; 7:30:15 >

P
10 yıl
Teğmen

bildiğim kadarı ile spdif çıkış , yani dijital çıkış yapan her ses kartı eğer pc'nden veya kaynaktan transfer edilen ses dd ise gönderir. eğer DD değil ise (hoparlörün ekranı varmı bilmiyorum benim z5500 lerde gösteriyor) DD logosunu göremezsin...
Benim yorumum her spdif çıkış yapan ses kartı bunu becerir...

Ama tos fişler yapılan girişlerde bu dolby digital logusu çıkmaz ve sesi normal olarak verir.
Tabi yapay olarak hoparlörlerin bir çeşit simülasyonla normal sesi DD ye çevirme özelliği varsa ki olabilir , bu da gerçek bir DD ses olmaz..

Sonuç : Ses kartın mutlaka DD ses alabilmek için DD çıkış yapabilme özelliğine sahip olması gerekir. (SPDIF çıkış) Hoparlörlerinin de bu sesi okuyabilme yetisi olmalıdır.

Yorum : Bence x-fi çok çok iyi bir kart. değiştiri isen aldığın tınıyı alamama ihtimalin yüksek... Bence keyfin yerindeyse bu sistemi değiştirme... Yok çok maddi sıkışıklığın var ise sen bilirsin...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pickaxe -- 7 Nisan 2014; 2:09:20 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.