Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
8499
Cevap
1215146
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: Seboreik Dermatit (5. sayfa)
B
7 yıl
Yüzbaşı

Saçta olması pek ırgalamıyor. İllet şey yüzümde de çıkıyor aynen saç derisinde olduğu gibi yüzüm kepekleniyor. Yüzde kaşınma yanma yapıyor hatta öyle ki kaş içinde dahi çıkıyor ve aynen saçta olduğu gibi dökülmeye sebep oluyor. Doktora gittim gelen cevap şaka niteliğinde; "çaresi yok" bir şampuan ve bir losyon yazdı. Şampuanın zerre faydası olmadı. Losyon da zaten bildiğiniz üzere sadece kaşıntı giderme amaçlı. Velhasıl şu an yaşantımın en büyük belası olmuş durumda bu hastalık, doktor dışında da birçok yöntem denedim sonuç olumsuz. Bakalım inşallah bende sizde tez zamanda kurtuluruz bu illett hastalıktan. Bu arada aynı şekil müzdarip olup çeşitli şekilde bu dertten kurtulan varsa önerilere, tavsiyelere açığım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Yüzbaşı

Saçlarımdada vardı.Özellikle şakak ve ön saç diplerimden az çekmedim zamanında.Ancak konazol şampuan ve doktorun verdiği bir sıvı losyon oraları geçirdi bende.Şimdi başka bir şampuan kullanıyorum çeşitli yağlarla birlikte.Görünürde herhangi bir sd yok kafamda sadece birazcık kepek var o da olsun napalım.Her şeyde bir hayır vardır diyorum.Bu hastalık bana sağlıklı beslenmeyi öğretti.Ne kadar zararlı yiyecek içecek varsa hepsinden uzak durmayı öğretti.Bunun içindir ki kilo konusunda problem yaşamıyorum.Eskiden 80 e kadar çıkmıştım.Beslenmeyi düzene oturtunca 71-72 bandına indim ve orda sabit kaldım.Çikolataya aşık bir insandım.Benim için bırakması en ama en zor olan buydu.Günde nerden baksan 400-500 gram çikolata yiyen ben artık aklıma bile gelmiyor.Yani bunun için hayır vardır diyorum.Umarım çok uzun sürmeden atlatırız bunu da.




Bu mesajda bahsedilenler: @DermoCrazy
D
7 yıl
Er

Şeker beyaz zehir gerçekten uzak durabilirsen farkı görürsün vücundaki maya mantar şekerden besleniyor... Kefir iyi bir probiyotik insan ın 2. Beyni bağırsaklarmış iyi bakmak gerekiyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berardi.1907
S
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

şu konuyu incelemeye kalkan bir dermatolog kafayı yer herhalde. herkes her türlü kremi ilacı kullanıyor sonuç genelimizde bu olay tekrarlıyor. bakalım bu işin sonu nereye gidecek.

Dermatoloji bence tıp biliminin yüz karası. Bir cilt probleminde kortizonlu krem işe yarıyorsa yarıyor yaramıyorsa stres deyip geçiyorlar. Bu işin sonunun da nereye gideceğini tahmin ediyorum. Bir gün muhtemelen dermatoloji ile hiç alakası olmayan biri tamamen tesadüf eseri bi şeyin bu hastalığa iyi geldiğini keşfedecek :D



S
7 yıl
Yarbay

20 yıllık sd maceramda son noktayi koyuyorum arkadaşlar toplanın yamacıma :)

Hastaligi azdiran yiyecekler


-Domates
-sarımsak
-yulaf
-un-ruseym
-bulgur-mercimek-k.fasulye-nohut (tum baklagiller)
-sekerli yiyecekler (patates,havuc ve tüm meyveler dahil bu gruba)
-Unlu mamuller - ekmek (ruseymli,tam bugdaylı, cok tahilli farketmiyor malesef)

Tam olarak emin olamadigim
(azdiriyor yada tetikliyor olabilir.. belki de faydalari da olabilir..)

--Tam yağlı süt-peynir-yogurt (mayali tüm yiyecekler..)
--elma sirkesi (ben ne zaman suratıma sürsem süreyim daha da kızarır yada icsem 1 hafta icinde suratimdaki lekeler daha kalınlasir,kabuk baglar ..siz de farkli etkisi olabilir tabi)
--Cay- kahve (kahveden kesin uzak durun diyenler cogunluk ancak ben herikisinden de emin olamadim..)
--YUMURTA .. (organik, serbest gezen ,carrefour-migros ..vb yok bilemiyorum etkisiz eleman mi zararlı mi anlayamadim)


İyi geldigini bildiklerim

--------YOK ------------YOK -------YOK

20 yıldır hakkaten bulamadim arkadaşlar ..

multivitaminler
Beta Glukan
prebiyotikler-prebiyotikler
cinko ve biotin bile denedim cildime iyi gelir diye yok olmadi ..

BEN BU SAVASI KAYBETTİM ARKADAŞLAR ..Saçlarımın , kaşlarımın ve kirpiklerimin rahat % 50 'sini yok etmistir bu hastalık ..Bendeki en önemli estetik -kozmetik zarari bu olsun ki daha ne olsun kanser yapiyordu da bizim mi haberimiz yok ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 23 Eylül 2017; 10:11:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

once güzel bir bebe sampuanı ile temizle sonra sirkeli su ile pamuk yardımıyla diplere yedir birşey kalmaz ..

sonra da tabiki belogent,fucidin,elidel ..vb kremler yada farklı seboreik kremleri ile gece yatarken yada gündüz bakım yapacaksınız .. (ben gece bu kremleri kullaniyorum sabah da normal bir yagli krem kullaniyorum )

haftada 2 kereyi gecmeyin kortizonlu kremlerde




Bu mesajda bahsedilenler: @Exciting Bad Boy
P
6 yıl
Teğmen

Sd sacimds ilk tepedeydi simdi kafaya taktim yanlarda da oldu yayildi .... boyle hastaligin a.m.k allah dusmanjma vermesin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Binbaşı

Ben de deneyimlerimi aktarayım. Bu hastalık sd veya ezgema ya da her ne diyorsanız, hayatın bir alanında başlıyor ve malesef sizden ayrılmıyor. Aşırı derecede sıkılma ve kaygıdan çıktığını düşünüyorum. SOnuçta bu hastalığı geçirenlerin ruh hastası falan olması gerekirken vücut bu melayı başımıza sarıp; hadi ucuz yırttın köfte seni" diyor resmen.

Özetlemek gerekirse, ağır bir trafik kazası geçirdiniz..ölmediniz ama kalıcı bir hasarla atlattınız. İşte kalıcı hasarınız; SB !

Benim de yaş 34, 15 senedir çekiyorum bu illeti. COşmasının sebebi bir değil malesef. Çapraz alerjiden tutun da şekere, acıya, asitli içeceklerden tutunda güneş ışığına kadar bir çok fakötür var.

Konuyu fazla dağıtmadan, siz okurken zorlanmayacağınız şekilde sıralamak istiyorum bildiklerimi.

SB yi coşturan etmenler:

1- Cildi tahriş edecek şeyler ve alınabilecek önlemler :

* Çeşme suları(ph düşüktür genelde asidik olurlar ) ...........................bazik su kullanın
* Dİrek güneş ışığı, pc ekran ışığı, tv ışığı ( uv içeren herşey ).............yaz-kış demeden güneş koruyucu kullanın
* naneli kremler................................................................ denemeyin derim
* Kese vb şeyler kullanmak ..................................................... aman diyim

2- Karaciğer in bize küçük süprizler yapması ve sindirimde solanaceae familyası derlemesi

* GLisemik yükten uzak durun: Şeker, hamur işi, kırmızı meyveler, fazla olgunlaşmış muz, pirinç..yani hızlı sindirilen ne varsa uzak tutun..
* DOmates, biber, patlıcan...solanaceae familyası ndan uzak durun. BUnlar olmazsa olmaz. Benim gibi çiğköfte severseniz, yediğiniz anda 1 hafta pempe sultan gibi dolaşmayı göze alacağınızı bilin.

3- Stres ???

EVet stres faktörü var ama bu sanıldığı kadar etkilemiyor. Çok stresli olduğum dönemde hiç sorunum olmayabilirken stres yokken pempe sultan gibi dolaşabiliriz. SB nin gerçekleşmesi için birden fazla sebep lazım.. Acı yemek, şekerli beslenmek gibi.. ( uykusuzluk hariç, ilerleyen maddelerde var )

4- Uykusuzluk..

Gh hormonu 23:00- 05:00 arası salgılanır. Bu vücudu yeniler ve ertesi gün dinç olmanızı sağlar. Şayet bu saatler arası uykuda değilseniz bu tek başına etmen olur. Siz kendinizi huzur içinde hissetseniz dahi, vücut tam dinlenmediğinden suratınızda kırmızı ışık yakacaktır.

5- kontrolsüz ilaç kullanımı

Malesef kortizona mahkum kalabiliyoruz. Bunu alışkanlık yaparsanız mokoko..kredi kartı gibi düşünün. Aslında kortizon derdi bitirmiyor. Kredi kartına borçlanıyorsunuz ama günü gelince fena patlayacak hesap..ve günü geliyor kortizon da bi işe yaramıyor. SOnra bu sayfaya gelip benim yazımı okuyorsunuz. Ne kadar acı değil mi ? Birşeyler ummak ve gerçekten çare olduğunu düşünebilmek.


Evet buraya kadar etmenleri yazdım. Şimdi de doğal çözümden bahsedeyim. Çözüm mü diyeyim rahatlatma mı diyeyim bilemedim.

* Kil maskesi: Evet arkadaşlar basit birşey. SB nin çok azgın olduğu dönemdeyseniz geçici çözüm var. bunu ilk hafta 2 günde bir yapın, diğer hafta 3 günde bir. 3. hafta da 1 kez yapıp sonra rutine alıyorsunuz. Haftada bire dönebilirsiniz en son. Yetmezse haftada 2 yapın. Cİldi biraz tahriş ediyor gibi görünse de pulları tamamen alıyor en azından dökülme derdi olmuyor.

tarifi: kil den biraz kaba dökün, bazik su koyup kıvam yakalayın. hamur gibi olunca yüzünüze yayın. Kuruyunca ( 20-30 dk ) yüzünüzü yavaşça yıkayın. Tüm pullara veda. İlgi çekici kırmızılık olacaktır ilk başta ama zamanla azalacak bu durum. Bunun yanında ek olarak yapmanız gerekenler

1- AKşam eve gittiniz. kil maskesi
2- Düzenli uyku ( geç yatmamak lazım )
3- Acıdan uzak durun ve domates - salça dan da uzak durun.
4- Tahriş edici şampuan sabun vs kullanmayın. Saçlarınızın yağlanmasına izin verin. haftada 3 günden fazla yıkamayın kafanızı.
5- Bol su için.
6-Çikolatadan uzak durun
7- Şeker ve ekmek konusunda tamamen kesin diyemem. Bana göre 3. veya 4. faktör. Üsttekilere uyuyorsanız şeker ve hamur işini abartmasanızda iş görecektir.
8- Güneş koruyucu kullanın. Hatta yakıcı sıcaklarda şapka vs de takın.
9-Yüzünüzü yıkamamaya çalışın. Hele çeşme suyundan uzak durun.
10- stres faktörünü sorun etmeyin. STres hayatın parçası. Bu ülkede yaşıyorsanız stressiz olmamak için iq 15 falan olmalı.


Bunları yaptığınız takdirde 3 ay beklemenize gerek yok. 2 veya 3. gün memnun kalacağınızı düşünüyorum.


Çok özel gitmeniz gereken gece-yemek-buluşma vs var diyelim. Bunu dert etmeyin. kil maskesi yapıp 2 saat sonra yüzünüze inceden dermotov saç losyonu uygulayın ( bu acil durumlar için yapılabilir diğer türlü önerilmez ) . 2 günde 1 yapın kilden sonra. 1 Haftaya yüzünüz tertemiz olacaktır.


Sormak istediğiniz şeyler varsa ekleyebilirim bu mesaja. Yazım ve konu hataları olduysa affola..



W
6 yıl
Yarbay

Ben sana anlatsam inanmazsın onun için bişey demiyorum burayada yazsam roman olur sadece şunun sukadarini soyliyim seboroit dermatit geç sedef hastalığı nin tıpta çözümü yok başına gelen şahit olan etrafında olan bilir yada Google var araştırıp bakabilirsiniz kendi öz yeğenim bu hastalıktan Tarkan guveloglu sayesinde kurtuldu ve Belçika'da arkadaşımın kızı oda onun sayesinde kurtuldu Belçika daki Dr lar bile şaşırmış arkadaş bizzat anlatıyor ALLAH kimseye vermesin çok kötü bir hastalık s.d gibide deil velasilkelam sizin dediğinizi Tarkan hocaya dedim adamın dediği murat ilaç sektörü etkilenmesin diye önümüzu açmıyorlar odası ve ofisinde abartmiyorum 100 den fazla taktir teşekkür başarı ödülü var gozlerimle gördüm ve buradan herkese ismine adresine kadar herşeyin verdim ne yazikki toplum olarak sadece klavye başından yazıyoruz Tarkan guveloglu İstanbul Kadıköy 02164149716 numarasida bu araştırın bakın arkadaşlar ve bunların hepsi organik ot çöp yani ilaç zehirler yada zararı var ama bunlar doğal öyle olmasa Belçika'da ki arkasının kızı 6 yaşındaydı ona verirmiydi neyse başınızı agrittim esen ve mutlu kalın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yuxel85
İ
6 yıl
Yüzbaşı

Bence Bilgilisin ama cahil bilgili Osmanlı zamanında ARGE çalışması labarutuar çalışmalarımı vardı adamlar herşeye otla çöple yapıyorlardı sizin gibi kendini bilgili sananlarda yok çalışmalar yapılıyor yok araştırmalar yapılıyor der kendini kandırır sen bir kere adamın sorularina cevap vermiyorsun tavuk gibi otuyorsun anca benim kardeşim de o senin kucumsedigin otla cople iyileşti bence sen burada bilgini harcama git Oxford a Harvard a müracaat et buralarda harcaniyorsun çünkü ;)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istek6 -- 4 Temmuz 2018; 22:43:36 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yuxel85
L
6 yıl
Çavuş

S
6 yıl
Binbaşı

Seboreik dermatid’in iyi tarafları da var..yaşıtlarınıza nazaran çok daha genç görüneceksiniz..bol yağlı cildinizle kreme ihtiyaç duymayacaksınız..abur cubur, cips, çukulata,alkol,kola vs. daha envai çeşit şeyi yiyip içemeyeceğiniz ve diyete ömür boyu devam etmek zorunda olduğunuz için sağlıklı kalacaksınız..diyeti bozduğunuz anda seboreik yüzünüzü kıpkırmızı yaparak perşembe pazarına çevireceği için buna kalkışmayacaksınız. Traşlı dolaşacak,hergün duş alacak,pullanmadan dolayı sakal bıyık bırakamayacak,uzatamayacak,hijyene dikkat edeceksiniz..bu döngü ömür boyu devam edecek...evet “Sd” sizi ömür boyu,bıkmadan denetleyecek..aslında çokta kötü değil..cümlemizin sıhhatli günlere erişmesi dileğiyle...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 8 Kasım 2018; 17:15:12 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar,

28 yaşındayım bu illet ilk burun kenarlarımda çıktı ardından t bölgesi ve yanaklara yayıldı. Doktorlar klasik kortizonlu krem ve şampuan vererek tedavi öneriyorlar. Öncelikle durumunuz çok kötüyse bunları iyileşene kadar kullanın ve bırakın. Kortizon sizi ileride daha kötü yapacaktır. İçerigindeki madde deriyi devamlı inceltiyor.

Öncelikle kullandıklarım:

T-Gel , Head and shoulder clinical strenghth bazende otacı nın kükürtlü sabunu. Blue cap kremide yüzüm çok kötü olduğunda sürmüştüm. Blue cap kesinlikle etkili ama içerisinde steroid var kesinlikle düzenli kullanmayın.

Araştırmaların gösterdiği bu egzama türü bağırsak kaynaklı olduğudur. Eğer gerçekten çözüm istiyorsanız lütfen söylediklerime kulak verin.

İlk olarak herkesin dediği gibi hayatınızdan Alkol, Abur cubur (cips kola fanta), Şeker ve unu çıkarın. Pirinç yemeyin. Süt ve süt ürünlerini bırakın bir süreliğine.
Sebze ağırlıklı beslenin. Tansiyon sorununuz yok ise günde sabah ve aksam olmak üzere sarımsak yutun. Sabahları ve aksamları birer bardak suya 1 tatlı kaşığı kadar karıştırılmış elma sirkesi için. Elma sirkesi kesinlikle kendi evde yapmış olduğunuz olsun. Piyasadakiler etkili değil. Bağırsaklar için PROBİYOTİK kullanın.
Şuan bu konuda ennnn etkili olan probiyotik VSL 3 dür. İçerisinde canlı 450 milyar bakteri var. Amerikadan 80 dolara getirtmiştim ben 30 lusunu. Piyasadaki dandik 20-30 tlllik probiyotiklerle bu iş cok zor. İyileşme sürecinde diyetinize dikkat edin. Spor yapın. Duş sonrası yüzünüze krem sürün vücut o kremi emsin.

Kendinizin yavaş yavaş iyileşecegini göreceksiniz. Maaleef kolay 1 hap alıyım iyileşiyim hastalığı değil bu sb. Sabır istiyor.

Not: VSL 3 ilk günlerde ishal yapar bilginize. Daha sonra düzenliyor bağırsakları.



C
5 yıl
Binbaşı

Malesef çok stres yapıyorum hocam bu aralar ehliyeteyim heyecanlanıp stres yapıyorum hocamdan laf duyuyorum.😔



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @streamin
C
5 yıl
Çavuş

Ben kemoterapi gorurken tum seboreik dermatit gitmisti. Kemo bitti bu merette geri geldi :) ama boşverin gençler dünyada daha beterleri var. Ben suan bu rahatsızlığımın bile geri gelmesine sevinir haldeyim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Çavuş

Bu illet hastalıktan çok çektim. Saçlarım döküldü, çok sevdiğim sakallarımı her kestiğimde suratımda kızarıklık haritalarıyla cebelleşiyordum. Gene bu hastalığın bir sonucu olarak gözümde blerafit oluştu, ameliyat oldum. Dışarıdan farkedilmese de hala izi belleğimdedir.

Bu ve benzeri tüm cilt ve egzama sorunlarının temelinde (başka sebepleri olmakla birlikte) çoğunlukla bağırsak sağlığıyla alakalı problemler yatar. Kötü beslenme koşulları sonrasında bağırsak florası bozulur ve kötü bakteriler iyi bakterilere baskın hale gelirler. Candida mantarındaki aşırı artış bunun en önemli sonuçlarından birisidir. Mantar aşırı arttığında, ek olarak geçirgen bağırsak sendromu oluşur ki bu durum bazı toksik maddelerin doğrudan vücudumuza yayılmasına ve türlü alerjik reaksiyonlarla baş başa kalmamıza bunun da ötesinde yavaş yavaş vücudumuzun zehirlendiğine tanık olmamıza yol açar.

Seboreik Dermatit bir sonuçtur arkadaşlar. Öncelikle bu sonuca sebep olan etmenleri ortadan kaldırmamız gerekmektedir.

1- Candida Diyeti / Doğru Beslenme (Diyetin ayrıntıları internette fazlasıyla mevcut, o yüzden detaylandırmıyorum.)

Bu diyeti 1 ay boyunca uyguladım. Diyet sonrası seboreik dermatit tam olarak geçmemekle birlikte genel sağlığım oldukça iyi bir duruma geldi. Kendimi oldukça dinç ve sağlıklı hissetmeye başladım, vücuttaki fazla kilolar gitti ve karaciğer yağlanması problemi ortadan kalktı. En azından seboreik dermatitle daha güçlü bir şekilde savaşan bir bünyem var diyebilirim. Diyet sonrası da belirli kıstaslara göre beslenmemi sürdürüyorum. Ekmek, şeker ve alkolü oldukça sınırlandırmış durumdayım.

2- Kapalı ve oksijensiz ortam

Bu hastalığın adına bir şeyden eminsem, o da kapalı ve oksijensiz ortamla çok iyi anlaştığıdır. Kış aylarında azmasının en büyük sebebi de budur. 2 gün üst üste evde kaldığımda yüzümde soyulmalar ve kepeklenmeler hemen başlıyordu. Kış veya kapalı hava demeden muhakkak dışarı çıkın, 2 saat gün ışığı alın ve yürüyüş yapın.

3- Yüz yıkama ve sabun

Sabunu hayatınızdan silin arkadaşlar! El ve vücut yıkama dışında herhangi bir kimyasal sıvı, sabun, doğal sabunu vs. herneyse komple hayatınızdan çıkarın. Peki yüzümüzü ve kafamızı nasıl dezenfekte edeceğiz derseniz oraya geleceğim.


4- Stress

Her ne kadar bu koşullar içerisine girmek sizin bilinçli tercihiniz olmasa da, size uzun vade de stress ve gerilim olarak dönen bütün unsurları ortadan kaldırın. Fitness yapın, yüzme kulübüne gidin. Stresi minimize edin. Böylelikle sadece bu sorunu değil, belkide bu soruna sebep olan bir çok etmeni de dolaylı olarak ortadan kaldırabileceksiniz.

5- Organik Elma Sirkesi Mucizesi!

Tüm pahalı ilaçları, kremleri bir köşeye atıyorsunuz. Özellikle, kortizon içeren ilaçlardan uzak duruyorsunuz. Kortizon kullanımı, bozulmuş olan bağırsak florasının daha da canına okuyacaktır.

Tüm bunlar yerine organik elma sirkesi başlıca ilacımız olacak. Döküntülü ve pullanmış bölgelere herhangi bir yüz nemlendirici kremi(su bazlı) ve 1 çay kaşığı sirke ile karıştırarak sürüceğiz.(Etkisi arttırmak isteniyorsa 2-3 damla çay ağacı yağı da katabilirsiniz.
Her sabah kalktığımızda sabun yerine yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ve su karışımı yüzümüzü dezenfekte ediyoruz.
Duştan çıktıktan sonra kuruyan bölgeleri gene elma sirkesi ve su bazlı nemlendirici karışımı ile nemlendireceğiz.

Saç için,
Duşa girmeden önce, yarım çay bardağı elma sirkesiyle saçlarımızı ovuyoruz. 20-30 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayabilirsiniz.

Anti fungal, anti bakteriyel özelliklere sahip elma sirkesi hem tedavi edici hemde dezenfekte edici özelliklere sahip doğanın bize sunduğu yegane ilaçtır.

6- Ekstra koruyucu ve güçlendirici yüz maskesi

Tercihen haftada 2 kez,
1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ve birkaç damla limondan oluşan (ekstra olarak 2-3 damla çay ağacı yağı katılabilir) bir karışımı iyice karıştırarak bir maske yapıyoruz. Yüzümüze sürerek yarım saat sonra duruluyoruz.

Tüm bu maddeleri uygulayarak, uzun yıllar sonra oldukça sağlıklı bir cilde kavuştum. Uzun bir zamandır bir belirti gözlemlemedim. Hatta seboreik dermatit laneti yüzünden dökülen bazı saçlarımın yeniden çıktığını dahi söyleyebilirim:)



C
5 yıl
Çavuş

Probiyotik takviyelerde ciddi bir pazar oluşmuş durumda ve ciddi bir rant var maalesef. Ayrıca bir yakınımdan duyduğum kadarıyla, kar marjı da oldukça yüksek. Bağırsak florasında yaşayan bakterilerin toplam sayısı 100 trilyon civarlarında olarak ifade ediliyor. Türkiye pazarında satılan ve servis miktarları 5 ila 10 milyon arası bakteri içerdiği söylenen ürünlerin (hepsinin vücuda alındıktan itibaren etkin olabileceği de tartışmalı) çoğunlukla anlık etkiler yarattığı,(düzenli kullanım bağımlılığı yaratmak için sayıyı bunla da sınırlı tutabilirler diye tahmin ediyorum) kalıcı bir koloni oluşturamadığı kullananlar tarafından sık sık söylenmektedir.

100 trilyon bakteriye sahip floranın yarısını ele geçirmiş bir kötü bakteri sayısının, vücuda destek amacıyla alınan günlük 5-10 milyon iyi bakteriyi kısa sürede elemine edeceğini düşünmemek oldukça saçma olur. Bu yüzden, alınabilecek iyi bakterilere yer açmak için güçlü bir temizlik aşaması şart. Yoğun bir antifungal kullanımı dönemi sonrası (3 ayda olabilir 1 senede!) probiyotik ve prebiyotik alımına geçmek gerekiyor. Prebiyotik önemli, çünkü bu tür gıdalar iyi bakteriler için yol açan ve doğrudan onları besleyen özellikle kalıcı koloni oluşturma safhasında kilit rolü oluşturan gıdalar. (Başlıca örnek, Ev yapımı ve organik yollarla fermente edilmiş lahana turşusu)

Yukarıda yazılarda bahsedilen, 450 milyon bakteri sayısına sahip ithal probiyotiklerin birden vucuda alınmasının da çok sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum.(bkz die - off reaction toxic) Sağlık durumumuz birden bu boyuta gelmedi, belki de bu noktaya gelmesi on yıllar sürdü. Hemen bu süreci tersine döndürmek fiziğin doğasına ters, bu uzun bir mücadele. Saçımızdaki kepek, yüzümüzdeki cilt döküntüsü ve akneler geçti diye tekrardan sil başa dönmek büyük bir hata.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1
5 yıl
Teğmen

44 yaşındayım ve hayatım boyunca kepek sorunum oldu. benim kepek dediğim hastalık seboroik dermatit hali ile. Doktorlara da gittim, ilaçlarda kullandım. Bazen biraz bazen hiç yarar göremedim.

Yüzlerce şampuan denedim yıllar içerisinde. Bir iki sene önceydi herhalde. Head shoulders clinical strength'e rastladım. Hastalık bu şampuanı kullandığınız sürece tamamen geri çekiliyor.

Kimine iyi gelen kimine gelmez bu hastalıkta. Ama bu şampuan için geçerli değil. Veya % 1 falandır beğenmeyen. Yurt içi ve yurt dışı yorumları inanılmaz. Bir ara Türkiye'de bulmaz zorlaştı. Ama şimdi n11, hepsi burada da falan satılıyor.

Dün satın aldım. 85 TL 400 ml. Son kullanım tarihi 08/2020

Bu hastalıktan derdi olan hiç düşünmesin bu şampuanı alsın arkadaşlar. Candır, şifadır, çözümdür.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 17 Mayıs 2019; 17:34:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Yarbay

Yok, bende herhangi bir dökülme olmadı. Saçlarım çok güçlü de değil ama sıkıntısını görmedim. Zorunlu olmadıkça her gün yıkamayın



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Manciaa
B
5 yıl
Yüzbaşı

bu hastalığa bağlı romatizma rahatsızlığına yakalanan arkadaşım var mı bende romatoid artrit tanısı konuldu ama sedefe bağlı olarak