Bir haber gördüm onun üzerine böyle bir konu açtım. Savcı subaya(sivilken) emir verebilir mi ya da soruşturma başlatabilir mi. Bazı forumlarda savcı daha üstün diyorlar albay da general de olsa fayda etmez diye. İkisinin de işleri çok ayrı ama savcı ve Subay tartışırşa filan savcı soruşturma açabiliyor ya da tutuklata biliyor mu?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Savcıyı devletin avukatı ve denetçisi olarak düşünebilirsin. Memur da devletin bir çalışanı. Savcı da memuru denetleyebilir, soruşturma açabilir. Ha tabii savcı da kafasına göre yapamaz. Hsyk var. Hsyk da savcı ve hakimlerin kararlarını denetleyebiliyor.
Savcıyıda denetleyen var ama yinede savcı daha üstün yani yetkisi filan daha fazla gibi. Bu denilenleri göz önüne alırsak genel olarak savcı daha üstün gibi bir şey oluyor o zaman
savcı soruşturma açabiliyor ya da tutuklata biliyor mu?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >