Merhabalar 60 dolarlık kamera aldım Satıcı günlerce ürünü postalamadı son gün son saat bir Turkey Post takip no girildi. 7 8 gündür böyle bir takip no uyarısı geliyor. Hala aktif olmadı. Turkey Post zaten 1 haftada geliyor, bu ürün 1 haftadır sisteme girilmedi yani bildiğiniz yedi beni. Dispute kargo kodu girildikten sonra 10. Gün açılabiliyor. Açmalı mıyım sonra dispute aleyhime kapanırsa bir daha da açamam. Oldu ki ürün geldi ve bozuk, tekrar açamıyorum diye biliyorum.
Ne yapmalıyım?
Ekleme: bu 2 haftadır durmadan satıcıyı taciz ediyorum ama satana kadar cevap veren dolandırıcı sattıktan sonra tek kelime etmedi
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
İnşallah hocam ama adama 200 alışveriş ardından ilk defa 1 yıldızları basacağım. Satana kadar evet efendim canım efendim şimdi tek ses yok. Gelse de 1 yıldız. 60 doları 60 yazarsa bir devlet vergisi olacak onu da unuttuk.
Bazı satıcı öyle oluyor. Yapıcak bie şey yok her kesimin uyuz insanı var malesef
Satıcılarla genelde ben wechat üzerinden konuşuyorum. Dönüş daha çabuk oluyor ve bu üstüne düşük yazdırmayı söylüyorum. Çünkü geçen düşük yazın dedim 68$ direk yazmışlar neyseki vergi gelmedi. Kime söylesem düşük yazmıyor unutuyor mu ne bu yüzden wechat daha iyi oluyor.
Posta numarası girildikten sonra 10 gün bekledim ve dispute açtım. Kansız hemen cevap vermeye başladı. Art arda yazıyor soru işaretleri atıyor please diyor. Kansız 20 gündür ortada yok şimdi belirdi, inşallah AliExpress çok uğraştırmaz verir paramı
aynı problemi farklı üründe yaşıyoruz hocam, dispute açıp kargo numarasının sahte olduğunu belirtmeme rağmen satıcı savunmasında gönderdiğini benim yalan söylediğimi söylüyor. AI hakemlerini bekliyoruz artık
Bazı satıcılar o kadar hızlı ve çalışkanken bazıkarıda sorumsuz 7 gün kargolama zamanı var diye o günü kullanıyo yada başka bi yerden tedarik ederek mal satmaya çalışıyo
Gereken neyse onu verin bazı türkler msj cevap bile vermeyen adama 5 yıdız vermiş 3 se 3 4 se 4 ne hakediyosa
Hocam yıllardır alışveriş yaparım AE'den, böylesini görmedim. Satın alana kadar saatlik cevap veren adam, 60 dolarlık kamerayı aldıktan sonra ortadan kayboldu. 7 gün mü ne kargolama süresi var son saate kadar bekletti beni elli defa sordum sorun mu var diye cevap vermedi. Girdiği takip numarası 2 hafta kayıtsız olarak gözüktü. Dispute açtım 10. günde anında mesajlar atmaya başladı ben yolladım eline geçecek vallahi bak bilmemne, cevap vermedim soru işaretleri atmaya başladı, dispute cevaplamak için de son gününe kadar bekledi. Turkey Post ile gelecek ürün neredeyse 1 ay sonra 3 gün önce takip edilebilir oldu. Bugün de elime ulaştı. Bu adam kesinlikle dolandırıcı ve ben paramın peşine düşünce ürünü bana yolladı.
Berbat bir deneyimdi. Pahalı ürünleri 50-100 lira daha fazla verip Türkiye'den almak lazım. Xiaomi Mi Band 2 aldım sırf üzerinde smart yazıyor diye gerizekalı bir gümrük memuru ürün illegaldir diye geri yolladı. 2 aydır ne ürünü alabildim ne paramı. Aliexpress Shipping ile geldiği için muhattabım satıcı değil AE, onlar da ürünün geri döndüğüne inanmak için benden elli tane evrak istiyorlar. Git gümrükten al başakşehir pimden al bilmemne diyorlar.
60 dolarlık kamera aldım
Satıcı günlerce ürünü postalamadı son gün son saat bir Turkey Post takip no girildi. 7 8 gündür böyle bir takip no uyarısı geliyor. Hala aktif olmadı. Turkey Post zaten 1 haftada geliyor, bu ürün 1 haftadır sisteme girilmedi yani bildiğiniz yedi beni. Dispute kargo kodu girildikten sonra 10. Gün açılabiliyor. Açmalı mıyım sonra dispute aleyhime kapanırsa bir daha da açamam. Oldu ki ürün geldi ve bozuk, tekrar açamıyorum diye biliyorum.
Ne yapmalıyım?
Ekleme: bu 2 haftadır durmadan satıcıyı taciz ediyorum ama satana kadar cevap veren dolandırıcı sattıktan sonra tek kelime etmedi
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitmaker -- 2 Mayıs 2017; 18:1:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >