Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
355
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sarı Prenses Yavruları hk.
T
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Benim 200 litrelik Eheim dış motorlu bir akvaryumum var. Bu ana tankta 10 adet sarı prensesim var ve yavru olarak almkştım 12-13 ay önce.
Bilinmeyen bir nedenle balıklarımın yüzgeçleri erimeye başladı ve 2 tanesini kaybettim. Sonrasında her zaman uhguladığım gibi ayda bir %50 su değişimini yaptım. Diğer balıklarım şimdilik sağlıklı görünüyorlar. Bu arada aakvaryumun dibinde kum bulunmakta ve balıkların saklanabileceği yerleri doğal taşlardan yaptım.
Esas sıkıntım yavru akvaryumunda. 80 litrelik ve 10 litrelik ilk çıkım akvaryumum da var. İlk çıkım akvaryumunda balıklar yaklaşık 1-1.5 ay kadar duruyor ve oradan da 80 litrelik iç motorlu yavru akvaryumuna alıyorum. Yaklaşık olarak 4 aydır bu şekilde yavrularımı büyütüyorum. Hatta 2 cm olmaya yaklaşan sarı prenseslerimi ana tanka alacaktım bayramdan sonra ama bu sabah kalktığımda yavru akvaryumumdaki yavrularımın 30 taneye yakını ölmüştü. Bugüne kadar böyle bir şey ile karşılaşmadım.
Yemleme düzenli olarak sabah ve akşam yetecek kadar(2-3 dakikada bitecek kadar) yapıyorum.
Durum biraz garip ama ne yapabilirim bilmiyorum.

Böyle bir durum için önerisi olan varsa paylaşabilir mi?

selamalar
Tayfun
teren77@yahoo.com



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

C
9 yıl
Yüzbaşı

toplu ölüm = su bozukluğu.iç filtreyi değiştir pipo kullan


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: CyberSurfer

toplu ölüm = su bozukluğu.iç filtreyi değiştir pipo kullan

Merhaba,

Dediğiniz gibi toplu ölüm oldu ama gerçek sebebi buldum. Yaklaşık 5 gün önce su değişimi yapmıştım ve kullandığım su ilaçlıymış. Balıklarım anca dayanabilmiş. Şimdi kurtarabildiğim 10-12 yavru için şişe su kullandım. Yavaş toparlıyorlar.

Tayfun



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.