Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
21775
Cevap
788744
Tıklama
48
Öne Çıkarma
Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]
S
8 yıl (5142 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar Samsung un bu model TV leri ile alakalı herhangi bir konu yok. TV çıkalı neredeyse 1 sene olacak. Ben 65Q8C sahibiyim. Forumda qled sahip başka arkadaş larda var. Lütfen buradan paylaşım yapalım.

Siyahlar oled seviyesine yakın.
Renkler Q renk olduğu için gerçekten diğer TV lerden daha başarılı.
Parlaklık Q hdr çok başarılı. Ekranda karanlık yer kalmıyor. Detaylar gözden kaçmıyor.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Zannediyorum forumdaki bu konunun tüm sayfasını benim gibi okumuş olanlar bana hak vereceklerdir. Bana göre forumdaki bu konuyu özetleyeyim: Öncelikle meseleyi şu şekilde düş&...
Yoruma Git
Yorumun Devamı falanfilanhahahaha - 6 yıl +19
Sabah erkenden servisi aradım servis telefonda yan çizmeye başladı görmeden normaldir o falan dedi. Boyle normallik olamaz desemde anlamadı. Servis yönlendirdiler yarın için ama be...
Yoruma Git
Yorumun Devamı weehwet - 6 yıl +12
İncelemeler neye göre yapılıyor inanın anlamıyorum.

Q70 ile q80 arasında önce görüntü hariç farkları söyleyeyim.
Kasa kalitesi q80 daha iyi
Ses kalite...
Yoruma Git
Yorumun Devamı SARIMSAKLI MAYONEZ - 7 yıl +10
F
6 yıl (61 mesaj)
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: baris007

philips 7304 ,8804 ,lg b8 c8 b9 c9 sony xg9505
Zannediyorum forumdaki bu konunun tüm sayfasını benim gibi okumuş olanlar bana hak vereceklerdir. Bana göre forumdaki bu konuyu özetleyeyim: Öncelikle meseleyi şu şekilde düşünelim;

1-Dünyada bireysel kullanıcılar için kusursuz tv var mı?(tabiiki yok)
#sadece bu soruyu sorduğumuzda cevaba çok yaklaşırız.
2-Eğer kusursuz tv yok ise hangi tv yi almalıyız?
#işte bu sorunun cevabını da ben size şöyle anlatayım; alacağınız tv ne olursa olsun kusursuz tv olmayacaktır. Sizin için en uygun tv(mükemmel demedim bakın!) ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayabilen tv dir. Forumda, ne maksatla kullanacaksınız sorusu çok sorulur ihtiyacı belirlemek için.
Size tavsiyem ihtiyacınız ve imkanınız ölçüsünde tüm markaların ilgili modellerinin kullanıcı yorumlarını ve yerli yabancı inceleme sitelerini incelemenizdir. Zahmet olmadan en doğrusuna ulaşmanız çok küçük bir ihtimal. Soru basit; bir tv de neler olsun neler olmasın? Hem araştırma yaparken farkında olmadığınız hoşlandığınız veya hoşlanmadığınız bir özellik bir kusur da keşfedecek olabilirsiniz benim gibi. Son incelemeler yaparken hoşlanmadığım bir sorunun farkına varmıştım sony xg9505 için. Siparişimi iptal ettirmiştim. Işıma sorunu vardı çok rahatsız etmişti beni. Yani nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığınızı çok net bilmeniz lazım. Hangi tv iyidir hangisini alayım diye sormak çok basite kaçar.

Benim gözlemlerime göre forumda en çok sorunu olan ve bundan şikayet edilen tv markası lg ve philips. Sonra samsung, sony. Modelleri arasında da ayrıca tartışmalar var tabi.

Samsung düşünüyorsanız en az kusurlu model q80 ve q90
Bu arada oled lerde burn in sorunu olduğu için oledlere değinmeyeceğim. Yoksa en iyi en kaliteli görüntü oledlerde.
Lg nin ips panelleri teknolojisi gereği çok şikayet edilen siyah performansının oldukça kötü olmasından dolayı hiçbir modelini tavsiye etmem.
Philipslerde de hem yazılım hem donanım sorunları çok konuşuluyor. Görüntü performansı çoğunlukla beğenilmiyor çoğu paneli için.
Sony de isi bazı modellerin görüntü işlemcisi ve görüntü resim kalitesinin iyi olduğu konuşuluyor. Ancak bir iki özelliği iyi olmasına karşın bazı yetersizlikleri, sorunlarının olması da bir gerçek

Sonuç olarak benim vardığım netice; tv izlerken beni rahatsız edecek görüntü sorunlarının olmaması, hem görüntü kalitesi hem de görüntü hızı, yazılım hızı, menü hızı iyi olması açısından en iyi işi yapacak olan q80r olduğu kanısına vardım ve çok şükür ki yanılmamışım. Benim için ilk, sorunsuz görüntü kalitesinin olması. Q80 ve q90 modellerinin dışındakiler hep kronik sorunlarının olduklarını gördüm okudum.

Philips in bir modelinin görüntüsünü sevmiştim ancak kısa zaman sonra yazılım ve donanım sorunları baş gösterecek diye seçmezdim. Yani philips in tüm tv modellerini seçmezdim.
Lg: ips panellerinden dolayı hiçbir modelini seçmezdim. Oledler kronik sorunlu olduğu için yine seçmezdim.
Sony: bir iki özelliği iyi diye bariz sorunları varken hiçbir modelini seçmezdim.
Samsung: q80 ve q90 modellerinin dışında hiçbir modelini seçmezdim.

Tüm inceleme süreçlerimde vardığım kapı q80r ve q90r modeline vardırdı. Ses codec lerinde kırpmamış olsaydı bence çok çok çok açık ara bu iki model olurdu. Seste çok büyük beklentim olmadığı için yine de bu iki model benim için en iyisidir. Bir de yazılarımı düzenli yazabilsem yazar olurdum. Editör lazım bana.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl (2722 mesaj)
Binbaşı

Sabah erkenden servisi aradım servis telefonda yan çizmeye başladı görmeden normaldir o falan dedi. Boyle normallik olamaz desemde anlamadı. Servis yönlendirdiler yarın için ama ben yamuk yapacaklarını anladıgım için amazonu aradım. Amazon bize iade edin lütfen dedi. Kutusunu atmışsanız hasar almayacak şekilde poşetleyip gönderebilirsiniz dedi. Üstüne birde aynı fiyattan istediğiniz zaman alma garantisi veriyoruz size dedi. Amazonun bu tavrı gerçekden Bizim ülkedeki diğer firmalara göre fazla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RANCH SOS
S
7 yıl (7458 mesaj)
Yarbay

İncelemeler neye göre yapılıyor inanın anlamıyorum.

Q70 ile q80 arasında önce görüntü hariç farkları söyleyeyim.
Kasa kalitesi q80 daha iyi
Ses kalitesi q80 daha iyi (EDIT: Ses kalitesinden kasıt dahili hoparlör demek istedim. Sesi işleme kaliteleri aynı)
One connect box kutusu var q80 de.
Duvara askı aparatına uygun q80.

Görüntü olarak.
Öncelikle ikisi de yerel karartma özellikli full dizi aydınlatma. Fakat bu led bölgeleri q70 de 50 tane, q80 de 100 tane. Bu sebeple daha iyi yerel karartma daha iyi parlaklık sunuyor. Siyahları daha başarılı veriyor.
Q80 de yansıma önleyici katman var. Bu sayede gündüz bol ışıklı bir odada bile kendinizi görmüyorsunuz seyir zevkini arttırıyor.
Q80 de yine özel katmanı sayesinde daha geniş açılardan renk ve parlaklık kaybı olmadan/çok daha az olarak seyir edilebiliyor.
Hdr de yakın parlaklık değeri(nit ve cd/m2) verse de iki televizyon. Sdr görüntülerde q80 neredeyse 2 katı daha parlak. Zaten q70 de hem yansıma önleyici katman olmaması hem zone bölgesi az olması ve bu gibi handikaplara rağmen q80 e göre özellikle sdr yayında daha az parlak olması seyir zevkini doyuruculuğu azaltıyor.

Q70 in ne artısı var derseniz teknik açıdan bakıldığında(belki çok uzman gözler bunu anlayacak derece bir fark yaşar) kontranstının q80 e göre hatta q90 a göre bile daha fazla olması. Bunun sebebi de parlaklığın düşük olması. Parlaklık artışı çok şey kattığı gibi kontrastıda düşürebiliyor yerine göre. Ama bu farkı farkedemeyeceğimizi düşünüyorum.


Ben q60 sorana bile q80 al dedim. Evet eleştirenler oldu haklılarda özellikle 55 inçdeki fiyat farkına bakınca.

Ama q70 düşünene 2bin daha fazla ver q80 al önerimin sonuna kadar arkasındayım. Kesinlikle değer diye düşünüyorum. Yukarıda saydığım tüm farklar 2 bin tlyi hakediyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 11 Ağustos 2019; 3:42:14 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @freeyourmindtr
K
6 yıl (2186 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: aristopingo

Shop samsung sitesine 2020 model tv ler geldi. Hiç baktınız mı? Ne düşünüyorsunuz? Fiyatları bana bir tık yüksek geldi.
Bir tik mi?

Q80R’in karsiligi Q95T.

65 inch Q80R 18.500 liradan satisa cikmis, 65 inch Q95T 25.000 liradan. %35 fark var.

Ee yuh artik ananin...

Dolar desen %15 bile fark yok gecen yila gore.

Abd’de 65 inch Q90T 2700 dolar, 65 inch Q80r 2800 dolar!

Yani liste fiyati Q80R’dan daha ucuz olan bir tvyi dolari da hesaba katarsak %20 daha pahali satmak milleti silkmeye calismaktir en kibar tarifiyle! Resmen dolari 9 filan alarak fiyatlamislar. Hepsini gectim, dolar 9 olsa da fiyati ayni kalsa ona da razi olacagim ama dolar 7.50 bile olsa bu fiyatlara en az bir %10 daha eklenecek!

Burkina Fasolu gibi kazanip, Katarli gibi harcayan tek ulkeyiz dunyada! Alim gucunu hesaplayip daha da rekabetci fiyat vermek yerine daha silkmeci fiyat veriyorlar.

Ulan dolar kazanan ben bile dolar bazinda daha pahaliya aliyorum. Yok boyle bir dunya.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 11 Haziran 2020; 9:8:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
6 yıl (2255 mesaj)
Yarbay

Evlenin çoluk çocuğa karışın. Özellikle çocuğunuz olduğunda anlayacaksınız farkı. Çocuk ölümlü insanoğlunun ölüme cevabıdır. Sizden bir parça yaşamaya devam edecek zira. Asıl ilerde yaşlandığınızda anlaşılacak yanınızda bir yoldaş olmasının kıymeti. Evlilik iyidir arkadaşlar. Yanlış seçim yapıp mutsuz olanları örnek almayın. Bir abi tavsiyesi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
6 yıl (272 mesaj)
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

< Resime gitmek için tıklayın >

TV kuruldu. İlk izlenimlerimi paylaşabilirim.
TV içerisinde gömülü netflix kullanırken Ultra HD 4K, HDR ve HD şeklinde üç farklı görüntü kalitesine sahip dizi ve filmler var.
5.1 ve ATMOS seçeneklerine sahip film ve diziler var. Bu aradsa ses sistemin atmos destekli. Sesi TV'den değil ses sisteminden alıyorum.

Görüntü kalitesi olarak bence tatmin edici. Karanlıkta izlerken harika.
Gün ışığında izlerken soun yaşamadım. TV, Direk güneşi üzerine alan bir alanda değil. Güneş odaya vuruyor ancak oda 6 metre uzunlukta olduğu için pek etkilemiyor.
Işık açıp izleyince TV'de tavandaki ışığın yansıması oluyor.
Spotları bu yüzden açmayıp ortadaki avizeyi açmayı tercih ediyorum. Onun için de dimmer alıp ışık gücünü kısacağım.
Not: Salonumdaki ışıkların lümen gücü fazla yüksek.
Kumandasını çok sevdim, kullanımı çok kolay ve kanal geçişleri hızlı.
Samsung klavye, bu TV ile uyumlu Pair tuşuna bir defa bastım hemen çalıştı. TV'yi açıp kapatıyor. Ancak netflix üye girişi yaparken ve youtube'da arama yaparken klavyedeki harflere bastığım halde yazmadı. Bu beni üzdü. Önceki kullandığım TV'de de youtube'da arama yaparken klavyedeki tuşları algılamıyordu ki özellikle o TV için üretilmiş bir klavye idi. Belki uygulama desteklemiyordur, ancak orjinal klavye olduğu için uygulamalar desteklemese dahi Samsung bu konuda baskı yapıp desteği eklemeli diye düşünüyorum.

Paugge HDMI 2.0b kablo kullanarak Yamaha RX-V685avr cihaza bağladım. TV'deki HDMI 4 (arc) çıkışını kullandım. Optik kablo takmama gerek kalmadı. Her ne kadar TV'de 4 adet HDMI çıkışı olsa da diğer çıkışlara ihtiyacım yoktur. Bağlayacağım herşeyi avrye bağlayacağım. AVR cihazını TV otomatik algıladı ve ses ayarlarından avr cihazını seçince TV'den ses açma kapatma tuşuna basınca sanki avr cihazının kumandasını kullanıyor gibi avr cihazının sesini açıp kapatıyor. TV'yi kapatınca avr cihazı otomatik kapanıyor, TV'yi açınca avr cihazı otomatik açılıyor. Bu güzel bir özellik. AVR cihazı kapalı iken bluetooth bağlantısı aktif kalıyor. Eğer telefondan bluetooth ile avr cihazına bağlanılırsa avr otomatik açılıyor. Bu da avr cihazının güzel bir özelliği.

Ayrıca 3 metre USB 3.0 uzatma kablo almıştım. TV'De iki adet USB 2.0 çıkışı var. USB 3.0uzatma kablo kullandığım için mi bilmiyorum ancak herhangi bir USB bellek veya USB HDD takarsam geç algılıyor.

USB 2.0 Sandisk 16gb takıp .mkv uzantılı 1080p ve 4K video test ettim. Videoları oynatıyor. Ses ve alt yazı seçilebiliyor.

USB 3.0 6TB HDD taktım.
1080i Blu-Ray'den kopyaladığım Britney Spears videosunu açmaya çalıştığımda Ses desteklenmiyor diyer uyarı veriyor. Görüntü var ses yok.
1080p Blu-Ray'den kopyaladığım Katy Pery Konser Videolarını sorunsuz oynatıyor.

DNS ayarları değişiyor ancak VPN gerektiği durumalrda olabiliyor. Bu TV'de VPN kullanılabiliyor mu onu bulamadım.

Apple Iphone X telefondan youtube üzerinden video açınca Google ChormeCast ile TV'ye sorunsuz aktarılıyor.
Aloha web browser'dan VPN kullanarak internet sitelerinden film açıp aktarmaya çalıştığımda ne ses ne de görüntü geliyor. Tv değil avr cihazı seçersem de olması gerektiği gibi ses geliyor ancak görüntü gelmiyor. Çünkü Airplay 2 ile sadece ses kabul ediyor, görüntü aktarma özelliği yoktur. Büyük bir eksik olarak gördüm.

harici diskten .avi formatındaki videoları oynatmıyor. Bu çok kötü olmuş. Eski bir format ancak çoğu kişinin elindeki arşivler hep bu formatta. Harici bir media player almak şart oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
Hocam sen bize TV değil evini ve yediğini içtiğini göstermek için fotoğraf atmışsın!

Eyvallah ama bence görgüsüzlük.



S
6 yıl (7458 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: owolfo

Bu mesaj silindi.
Merhaba size özeldeki konuşmamızda da yazmıştım. Hiçbir işe yaramamış ki tekrar soracağım.

Öncelikle bu mesajımın/sorularımın hiçbir şekilde TV vb fişe takılan hiçbir cihaz ile alakalı olmadığını önden belirtiyorum. Çıkıp da bana ama mavi ekran ama banding ama blooming ama burn in demeyin. Cihazdan fişe, oradan trafoya oradan baraja kadar en ufak elektrikle çalışan bir alet hakkında değil sorularım.

Konudaki çoğu mesajınızda;
-x kişisi şunu dedi katılıyor musunuz?
-y kişisi şunu diyince eleştirmiyorsunuz ama
-z kişisi şunu şunu dedi ona bir kelam laf etmediniz
-c kişisi derken sorun yok ben diyince mi oluyor
vb. vb. hep bu minvalde konuşmalarınız.

Sorumu burn in dir, mavi ekrandır, bloomingdir vs herşeyi tv yi vb bir kenara bırakarak soruyorum?Amacınız ne?
-Neden bu çocukca davranışlar. Size ne kazandıracak.
-Burada insanlar kavga etse daha mı mutlu olacaksınız?
-Sizden başkası haksız çıkınca siz haklı çıkarsanız mutlu mu olacaksınız?
-Yahut bir insan başkasını eleştirmeyip sizi eleştirdiğinde üzüntü mü duyuyorsunuz?
-Başkasını da eleştirse bundan mutlu mu olacaksınız?
-Başkasının mutsuzluğu veya haksız çıkması veya ona saldıran düşmanlık eden insanların peydah olması sizi mutlu mu edecek?

Kalbinizdeki bu kin, bu öfke bu nefret neden?
Gerçekten soruyorum. Çünkü konudaki yazılarınız bir problemi insanlara duyurmaktan çok sidik yarışına, insanları aşağılamaya, su-i zana dönüştü. Bilmem farkında mısınız?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 6 Ekim 2020; 11:40:14 >

D
7 yıl (459 mesaj)
Yüzbaşı

evet arkadaşlar fırsat bulmuşken yorumlarımı yazayım;
Öncelikle oled gerçekten çok keyifliydi siyah ve kontrast konusunda ezici üstünlüğü var ve işletim sistemi webos ile akıllı kumandası bence samsung dan çok daha iyi. Bir diğer artısı da Dolby Vision ve Dolby Atmos özelliklerinin de bulunması hele hele Netflix de bunların farkı bariz belli oluyor. Tabi bunların yanında kusurları da var, logo yanığı korkusu gibi ! ayrıca 55B7V i upscale konusunda çok başarılı bulmamıştım.

Gelelim Samsung 55Q80R hakkındaki izlenimlerime... Öncelikle normal tv performansı bence oled den daha iyi hem upscale hem de motion bakımından ayrıca renkler bana daha iyi geldi. Dsmart modül ve Digitürk Sagem 4k kutu ile denedim, dahili uydu alıcısı da digütürk kutusu da gayet iyi hatta lg oled de Digitürk Sagem 4k kutuyu 2160p çözünürlüğe ayarladığımda renklerde solma ve bozulma oluyordu, bu sorun samsung da yok. Kontrast ve siyahlar gayet iyi ama oled açık ara önde. One connect box ve tek kablo olayı çok iyi ama yanında gelen o kumanda bence berbat. Ev de özellikle anne baba var ise muhtemelen kullanamayacaklar ve hiç sevmeyeceklerdir. Işık sızması, bulutlanma ve banding yok ama karanlık ortamda istediği kadar direct led olsun nafile (ki bu tv de 96 zone var) o hayal ettiğiniz ( karanlık oda için bu yorum ) siyah performansı yok. Bu tv de dikkatimi çeken diğer bir olay da ekranın dış yüzeyinin mat olması ! gündüz kullanımlarında ekran yansıması çok daha az olacaktır.

lafı çok da uzatmak istemiyorum, genel olarak yorumlarsak eğer '' tam bir sinema tutkunuyum netflix ve blu ray gibi kaynaklardan başka bir şey de kullanmam '' diyorsanız kesinlikle oled alın derim. Ama eğer '' evde çoluk çocuk var, sabahtan akşama normal yayın izleniyor '' diyorsanız o zaman QLED derim.

Birkaç tane foto paylaşacağım, önce ışıkların açık olduğu ortamda çektiklerim ardında da oled ile karşılaştırmalı çektiğim karanlık oda fotoları...
not: fotoları pro bir makinam olmadığı için iphone x ile çektim.
not 2: tamamen kişisel yorumlardır ve objektif olmayabilir o nedenle lütfen gidin ve görerek alın, bir de rica ediyorum demo izleyerek tv almayın.
not 3: her iki tv de resim modu standart ve enerji tasarrufu özellikleri kapalı, samsung da local dimming ayarı orta seviye de iken çekildi.

samsung aydınlık ortam

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


QLED ve OLED karanlık oda

oled
< Resime gitmek için tıklayın >

qled
< Resime gitmek için tıklayın >

oled
< Resime gitmek için tıklayın >

qled
< Resime gitmek için tıklayın >

oled
< Resime gitmek için tıklayın >

qled
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkc44 -- 11 Temmuz 2019; 15:20:2 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
5 yıl (61 mesaj)
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: alperalpi

Ayni dertten muzdaribim 1 aydir tv 2/3 saatte bir cat diye kapiyor kendini.
Lutfen bir cozum bulursan beni de haberdar eder misin

Tv modelim 55Q70R

Alıntıları Göster
55Q80R kullanıcısıyım. 2 yıl Önce almıştım. Samsungun ciğerini bildiğim için yeni sürüm güncellemenin içeriğini öğrenmeden, yükleyenlerin yorumlarından sonra güncelleme yaparım demiştim. İlk aldıktan sonra sadece 1 kez güncelleme yapmıştım. Arayüz daha iyi hale gelmişti. O gün bugündür yeni güncellemeler gelmesine rağmen bilerek güncellemedim. Çünkü mevcut sürümden memnundum. Fabrikasyon standart renk gamı iyiydi. Abartı renkler yoktu. Doğal bir renk uyumu vardı. Samsung un eski abartılı, cıvıl cıvıl pastel tonları yoktu. İlk kez doğala en yakın, klasik cıvıl cıvıl renklerden uzak "R" modelini üretti. Tv seçerken çok araştırmıştım. Oled tv lerin dışında en iyi işlemci ve renk performansını bu R modelleri veriyordu. 80R modeli çok iyiydi. Taa ki yanlışlıkla son güncellemeyi yapana kadar.

Otomatik güncelleme kapalı olmasına rağmen son zamanlarda zırt pırt yeni sürüm ekrana gelip duruyordu. İptal ediyordum hep. En son kanal gezerken güncelleme bildirimi birden önüme geliverdi. Seçtiğim kanalı onaylarken güncellemeye onay vermişim. Eyvah gitti dedim. Sinirden neti kapatmak aklıma gelmedi. Onaylayıp onayladığımı net göremedim ama kısa bir süre sonra sistem güncellenmiştir bildirimi geldi. Hapı yuttuk dedim.

Hemen dinamik, standart, doğal, sinema renk ayarlarına baktım ki ne göreyim? Resmen renkler çamur olmuş. Performans ağırlaşmış. Kare atlıyor, görüntü titriyor. Önceki sürümde görüntüler yağ gibi akıyordu.

Manuel ayarlardan ne yaptıysam içime sinen renk ayarlarını geri getiremedim. İmkansız artık. Hareketli görüntüler akıcı değil artık. Bir yazılımla donanım nasıl çöp edilir Samsun yine ve yine yaptı yapacağını. Renklerle oynamışlar. İşlemci ve ramin stabil çalışmasını öldürmüşler resmen.

Müşteri hizmetlerini aradım, şikayet.com a şikayetimi yazdım ama geri dönüşün olamayacağını söylediler. Böyle saçmalık olmaz dedim. Bi sürü cihazların ciğerine kadar girdim, downgrade yaptım. Özellikle telefonlarda eski sürümlere döndürülebildiğini bilen arkadaşlar vardır. Tv yazılımlarıyla uğraşmadım ama bu çok mümkün. Nasıl ki yeni sürüm yayınlayabiliyorlar, eski sürümü sitelerinde erişime açsalar flash belleklerle geri döndürülebilir.

Müşteri hizmetlerine bunun çok kolay halledilebilir olduğunu anlattım ama yok! Malesef mümkün değil diyip duruyorlar. Teknik ekip aradı, onlarda mümkün değil diyor. Samsung böyle işte, hiç değişmiyor. Resmen tvim çöp oldu. Hem renkler yönünden hem performans yönünden. O kadar güçlü işlemciyi yoracak kodlar yazmışlar. İnternette gezinirken, kanal menülerinde gezerken arayüz artık ağır çalışıyor. Maus imleci bazen donup kalıyor. Ve daha fazlası... Bu kadar sorunu barındıran bir güncelleme ancak bilinçli şekide yapılır. Bunu bilir bunu söylerim. Son sürüm 1385 bu arada. Tv nizi mahveden bir sürüm. Önceki sürümleri elinde olan varsa bana dönüş yapabilir mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falanfilanhahahaha -- 2 Ekim 2021; 21:54:56 >

Y
2 yıl (284 mesaj)
Yüzbaşı

Philips'in miniled teknolojisine sahip Xtreme modeline niyetlenmistim bir ara. Fiyatı makul ve Qled, NeoQled emsali olursa fiyatı harika demiştim. Mağazalara gidip canlı gördüğümde Samsung'un emsali olabilir mi dediğim model tamamen hayal kırıklığı oldu ve tercih QN85C'den yana oldu.
Philips'in ovundugu ambilight şahsen hiç hoşuma gitmeyen bir özellik. Hele bir de ülkemizdeki Ambilight hayranlığını görünce şaşırıyorum. Bana biraz Şahin, Doğan veya dolmuş şoförü, gelişmemiş bir yerde yaşayıp benim TV ışık saçıyor diye konu komşuya hava atacaklara özgü bir şey gibi geliyor. Film izlerken yansıyan ışıklar ekrandaki ana görüntüyü kaybettiriyor ve dikkati dağıtıyor bence.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pocemonmutlu
T
2 yıl (121 mesaj)
Teğmen

herkese selamlar,
arkadaşlar bu güne kadar bir çok kez ayarları deneyimledim,
hem günlük kullanım olsun hem maç izleme olsun hem de film izleme olsun
tüm bunların ortalamasını alıp memnun kaldığım ayarları paylaşmak istedim.
QN90C modeli için yazıyorum diğer modellerde de deneyebilirsiniz.

öncelikle tv'yi son sürüme güncelliyoruz, güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra tv'yi fabrika ayarlarına sıfırlıyoruz.
fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra kurulum ekranında standart şekilde ilerleyip kurulumu bitiriyoruz.
burada dikkatinizi çekmek istediğim nokta eğer tv'deki uygulamaları kullanmayacaksanız smarthub kurulumunu atlamanızı tavsiye ediyorum.
nedenine gelince gözlemlediğim kadarı ile görüntü işleme konusunda performans kayıpları yaşanıyor.
kurulum tamamlandıktan sonra aşağıda verdiğim ayarları uygulayın.

GÖRÜNTÜ
Resim Modu = Standart
Resim Boyutu = 16:9 Standart
Ekrana Sığdır = Açık
Uzman Ayarları
Parlaklık = 24
Kontrast = 24
Netlik = 6
Renk = 24
Ton = 0
Resim Ayarlarını Uygula = Tüm Kaynaklar
Görüntü Netliği = Kişisel
Bulanıklık Azaltma = 10
Titreme Azaltma = 7
Led Hareketli = Kapalı
Parazit Azaltma = Kapalı
Yerel Karartma = Standart
Kontrast İyileştirici = Kapalı
Otomatik HDR Düzenleme = Açık
HDR Ton Eşlemesi = Statik (PASIF)
Film Modu = Kapalı (PASIF)
Renk Tonu = Standart
Beyaz Dengesi = Varsayılanlar Ayarlı
Gamma = BT.1886
BT.1886 = 0
Gölge Ayrıntısı = -1
Renk Alanı Ayarları = Doğal (Varsayılanlar Ayarlı)


SES
Ses Modu = Yüksek
Uzman Ayarları
Dijital Çıkış Ses Biçimi = Otomatik
Dijital Çıkış Ses Gecikmesi = 100
Dolby Atmos = Açık
Otomatik Ses Ayarı = Açık
Ses Geri Bildirimi = Kapalı
Eşzamanlı Optik Çıkış = Açık


YAYIN > UZMAN AYARLARI > HBBTV AYARLARI
hbbTv = Kapalı


GENEL VE GİZLİLİK
Akıllı Mod Ayarları = Kapalı
Güç ve Enerji Tasarrufu
Parlaklık Optimizasyonu = Kapalı
Minimum Parlaklık = 6 (PASIF)
Enerji Tasarruflu Çözüm = Kapalı
Hareketli Aydınlatma = Kapalı
Ekran Koruyucu = Açık
Otomatik Güç Tasarrufu = Kapalı
Oto Kapatma = Kapalı


herkese keyifli seyirler...

not: ayarları uygulayacak arkadaşlar sonuçları buraya yazarsanız sevinirim, diğer kullanıcılar için faydalı bir bildirim olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thawtes -- 20 Mart 2024; 6:28:29 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
6 yıl (2186 mesaj)
Binbaşı

Samsung sayfasini guncellemis. Q60T, Q70T, Q80T, Q800T, Q950T.

Hepainde 85 inch secenegi var gozukuyor. Bilin bakalim hangisinde yok? Evet, bekledigim, tek alinabilir buldugum TV Q95. bu sene de 4k amiral gemisinin en buyuk boyutu yok. Allah belanizi versin, kasten mi yapiyorsunuz ya? Bir tek bunda yok, ozellikle yapilmis. Birkac modelde olsa anlayacagim ama sadece bu olmayinca asiri sinirlendim artik. Q80T alacagima X950H alirim. Boyle giderse oyle olacak. Zaten seneye 4K Tvler daha da kalitesiz olmaya devam edecek. X950H alayim kurtulayim artik.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
6 yıl (3262 mesaj)
Yarbay

Hocam Samsungla sorun yaşamış olabilirsiniz ama bu konuda insanları yanlış yönlendiriyorsunuz, x950h görüntü kalitesi konusunda asla Q95t kalitesinde olamaz. Ne kontrast ne siyah başarımı olarak yanından geçemez. Hdmi 2.1 de yok. Ekran yansıması olarak da vasat.
Sorun kısmına gelince Sony asla Samsung kadar sorunlu olamaz demişsiniz, Sony kaç adet tv satabiliyor ki sorun sayısı Samsung ile benzer olsun. Sony’nin Türkiye’de doğru düzgün satış ağı bile yok, Lg ve samsungun 10da 1i tv satınca doğal olarak problemleri de daha az duyuluyor. Araştırınca bandinge sahip Sony tvler de var, belki Samsung kadar üretim sayısına sahip olmadığı için kalite kontrol kısmı daha iyi çalışıyor olabilir. Oran olarak panel sorunu daha düşük olabilir, fakat sorunsuz iki panelde Q95t x950hdan 2 gömlek üstün bir tv.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @owolfo
S
6 yıl (23558 mesaj)
Yarbay

gözünüzü seveyim yine girmeyin şu mavi leke olayına yeminle topicten soğudum artık üstün körü okuyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl (44988 mesaj)
Yarbay

Ayarlar/Genel/Smart Özellikler'e girip Smart Hub'ı otomatik çalıştır'ı bulup yanındaki kutucuğu kaldırın. TV açarken artık menü tuşuna basılmış gibi açılmayacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @since
E
4 yıl (3167 mesaj)
Binbaşı

Büyük tv yoktur, alışmamış göz vardır 😀



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl (11584 mesaj)
Yarbay

hocam bu tv lerde motion ayarını açarsanız tv kendisi araya yapay kare katarak kare hızını 2 katına çıkarır görüntü akıcı hale gelir (cep telefonundan çekilmiş gibi) ama araya yapay kare kattığı için hem nesnelerin etrafında vs hatalar olur hemde görüntüdeki keskinlik düşer bu ayarı ne film izlerken ne maç izlerken nede haber izlerken hiçbir şekilde açmayın film izlerken zaten kesinlikle açılmaz bu ayarlar filmin doğasına aykırı film yapımcıları bile bahsetti bu durumdan zamanında siz iş bilmeyen adamların lafına bakmayın o bahsettiği sorunlar motion ayarı açıkken her markada oluyor benim 2017 den beri denemediğim tv modeli çok azdır henüz oled dahil olmayanına denk gelmedim artı bu ayar kapalıyken 24fps film izlendiğinde kare hızı düşük olup tv tepkime süreside iyi olduğu için görüntü size takılıyor gibi gelir bu durumda üst model tüm tv lerde mevcuttur çünkü tepki süreleri çok iyi bu tv ler yapılırken sadece film için yapılmıyor bazı markalarda hareket ayarlarını açıp ikisinide 0 da bırakarak stutter durumunu biraz daha düzeltebilirsiniz ama onun dışında kesinlikle açmayın zaten motion ayarı kapalıyken bahsedilen sorunları yaşamazsanız ne top kaybolur ne nesnelerin erafında hareler olur nede keskinlik düşer qn90b değil oledde alsanız sony de alsanız hiçbirşey değişmeyecek isterseniz gidin bi mağazada kendiniz deneyin açın oledde filmi motion ayarlarınıda sonuna kadar açın kendiniz bakın olayı anlayacaksınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @egemi
R
4 yıl (11584 mesaj)
Yarbay

allah herkese birşey bilmeden çok şey bilen insanların özgüveninden versin...



S
7 yıl (7458 mesaj)
Yarbay

İkisi arasında kaldığınız için ikisini düşünerek yorum yapıyorum.

İkisi arasında parlaklık, yansıma, izleme açısı, input lag gibi konularda fark yok.

Q70 yerel karartma özellikli full dizi aydınlatma, q60 kenar aydınlatma.

Q70 bu sayede, daha iyi siyah, daha iyi kontrast, daha iyi hdr parlaklığı, backlight bleeding olmama gibi şeyler getiriyor.

1700 e değer mi birşey diyemem ama 1700 lira vermemek için 2019 yılında kenar aydınlatma almayın derim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kilinc