Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
9772
Cevap
501170
Tıklama
15
Öne Çıkarma
SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU)
M
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

2017 SONY ANDORİD TV konusu çok genel olduğu için her markanın ve Sony nin her modelinin tartışılması sebebi ile bu konuyu açma ihtiyacı doğdu. Diğer marka fanları; burada "XE9005, OLED TV lerden iyidir" diye bir tartışmamız yok, lütfen konuyu baltalamayın.



Videoyu izlemek için tıklayınız

Dahili Google Chromecast

Herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan telefonunuzdaki görüntüleri XE9005' e aktarabilirsiniz.

Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın >

XE9005 TÜRKÇE PDF

< Resime gitmek için tıklayın >

Muhteşem Siyah

Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın >

@özdentv - 55xe9005 - 4K Video
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

SONY 55XE9005 vs SAMSUNG QLED 55Q7F

Videoyu izlemek için tıklayınız

SONY 55XE9005 vs LG OLED 55B7

Videoyu izlemek için tıklayınız

SONY 55XE9005 vs Philips OLDED POS901F

Videoyu izlemek için tıklayınız

Konu İmzası :

[center][image]https://store.donanimhaber.com/9a/eb/83/9aeb832bcaf4488cb5558ab9e1ccc659.png[/image][/center][b]
[center][link=https://forum.donanimhaber.com/sony-xe9005-serisi-android-tv-ana-konu--127732540][color=#990000]SONY XE9005 Serisi Android TV Ana Konu[/color][/link][/center][/b]



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Birincisi ben Lg taraftarı falan değilim. Sadece sizin herkesi taraftarlıkla suçlarken kendinizin taraftar olduğunuzun farkına varamamanız problem. Yoksa 49xe9005 almak isteyenlerin listesine bak...
Yoruma Git
Yorumun Devamı okinavci - 7 yıl +29
Yaklasik 2.5 yildir donanim haberde tv sayfalarini takip ediyorum ve bu 4.aldigim tv ta ozmandan goruyorum seni baris07 her sayfada yok sunu alacam yok bunu alacam bu sene olmadi 2017 modelleri bekliy...
Yoruma Git
Yorumun Devamı VoLTySoN - 7 yıl +13
3 günlük 9005 kullanıcısıyım. Yıllarca LG ve Samsung'un Led-3D-4K Tvlerini kullandıktan sonra ilk defa Sony Led Tv aldım. Bir kaç günlük izlenim olarak şunu söyleyebi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı MALCOLMX© - 7 yıl +10
M
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

1- Apk nasıl yüklenir?

* Ayarlardan Güvenlik ayarları içerisinden Harici Uygulama EVET, Uygulama Kontrol HAYIR olarak düzenleyin.
* Marketten ES Dosya Yöneticisini indirin.
* ES Dosya Yöneticisi ile flash belleğe attığınız apk dosyalarını bulup kurun.

2-SONY Kumandası Android Uygulaması

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sony.tvsideview.phone&hl=tr

< Resime gitmek için tıklayın >


3- Android TV ye yüklenilen Apk lar çoğu zaman menüde görünmez bunun için Android TV lerde çalışmak üzere geliştirilmiş launcher lar var. Ben bir çoğunu denedim. En kullanışlı olanı TVLauncher isimli uygulama.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.awe.dev.pro.tv&hl=tr
< Resime gitmek için tıklayın >


4- Chorme ve Flash Player için apk dosyaları

https://apkpure.com/google-chrome-fast-secure/com.android.chrome
< Resime gitmek için tıklayın >

https://apkpure.com/flash-player-for-android/flashplayer.forandroid
< Resime gitmek için tıklayın >

5- Puhu TV için apk dosyası

https://apkpure.com/puhutv/com.dogusdigital.puhutv
< Resime gitmek için tıklayın >

Puhu tv ekranda yatay olarak değil dikey açılmaktadır. Bunu aşmak için android tv de yer alan Google Play stordan "Rotation Locker" uygulamasını indirebilirsiniz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devasque.rotationlocker&hl=tr
< Resime gitmek için tıklayın >

6- Digiturk Play için apk dosyası

https://apkpure.com/digiturk-play/com.digiturkplay.mobil
< Resime gitmek için tıklayın >

7- Iphone Ekran Yansıtma @yabanci_ch ye teşekkürler

Aşağıdaki ugulamayı tv ye kurup ekranı yansıtabilirsiniz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ionitech.airscreen





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 21 Aralık 2017; 17:19:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >


1- Televizyonu yeni aldım hangi testleri nasıl yapabilirim?

- Buradaki zipli dosyanın içinde yer alan testleri yapabilirsiniz. @alabani @sdcvn

NOT: Kusursuz TV yoktur. Eğer takıntılı biriyseniz ve televizyonunuzdan memnunsanız testler ile başınızı derde sokmayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

- Ya da aşağıdaki videoyu tv nizde oynatıp bazı testleri yapabilirsiniz.

Videoyu izlemek için tıklayınız


2- TV kanallarını düzenlemek çok zor, kolay yolu var mı?

Sony Editor Yazılımını indirdikten ve kurulumunu tamamladıktan sonra program listesini Android TV'nizden bir USB cihazına kopyalayabilir, bilgisayarda istediğiniz şekilde sıralayabilir ve ardından yeniden TV'nize geri aktarabilirsiniz.

https://www.sony.com.tr/electronics/support/downloads/Z0005351

3- Bağladığım hardiskteki videoları TV de göremiyorum?


a- Hdd çalışır durumda ve içerisinde oynatmaya uygun videolar var mı kontrol edin.

b- Herşey normal ama hala sorun varsa (genelde yüksek kapasiteli çok video barındıran bir hdd ise);

HDD takılıyken TV yi kapatıp yeniden açın (Kapama düğmesine uzun süre basarak kapatın.)

4- Akıllı tv ile ilgili donma yavaş çalışma sorunlarım var ne yapabilirim?

a- Her zaman televizyonunuzu gece yatarken kapama tuşuna uzun süre basılı tutarak kapatın (Bu işlem telefonlarda olduğu gibi android işletim sistemini rahatlatacaktır.)

b- Sürekli akıllı tv menüsü ile ilgiliyseniz, arka olanda çalışan uygulamaları kapatmak için Home tuşuna basılı tutarak açılan menüde kullanmadığını uygulamaları kapatabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 16 Ağustos 2017; 13:59:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
7 yıl
Binbaşı

quote:

Evet arkadaşlar, uzun araştırmalar sonucu tv'yi aldım ve kuruldu. Öncelikle Samsun Sony Servisindeki eleman çok beyefendi birisiydi. Benim söylememe gerek kalmadan kendisi bütün testleri yaptı. Bundan memnun kaldım. Önceki tv'lerde mesela LG markasında çünkü bizim evdeki televizyonların çoğu LG marka. Servisten gelirdi bir hışımla aynen öylede giderdi. Hatta bir kere kavga bile ettik sayılır. Sony'yi almadan önce internette Samsun servisine bakmıştım ve aynı kötü yorumları görmüştüm. Benim şansım mıdır yoksa yeni eleman mı değiştirdiler bilmiyorum ama Sony Samsun servisinden çok memnun kaldım. Arkadaş bile olduk adamla .

Gel gelelim televizyonun kendisine.. Ben hayatımda hiç VA panelli tv görmedim. Hep internetten okumuşluğum vardı. Siyahların ne kadar iyi olduğu hakkında. Gerçekten öyleymiş. Hele ki benim gibi LG yani IPS panelden geliyorsanız Zaten Sony ve özellikle XE9005'i almamdaki en önemli sebebi buydu, backlight bleeding, clouding vs sorunların olmaması. Tabii bunların hepsi birazda şans işi açıkçası ama LG panellerde bu tip sorunlar genelde bütün tv'lerinde vardır. Belki çok şanslı olup ta çıkmayabilir :) Neyse ki bu tv de (xe9005) bu tip sorunların hiçbiri olmadı. Özellikle local dimming (Yerel Karartma) özelliğini çok beğendim. Başarılı buldum. Full-array backlight'ın artılarından birisi. Mükemmel değil elbette ama başarılı. Edge Led tv'lerden çok daha iyi olduğu belli :) Local dimming ayarını yüksek yaparsanız blooming efekti biraz artıyor gibi geldi. Haliyle o yüzden ben ya düşükte ya da orta da bırakıyorum ama genelde orta da. HDR sahnelerde tabii ki açık olacak. X-tended Dynamic range ile birlikte ikisi mutlaka en az orta ayarda olmalı.

Şimdi benim önceki tv LG 43UH650V. Bildiğiniz üzere bu modelde RGBW pikselleri kullanılıyor ve inanınki o tv evdeyken ben 4k izlediğimi sanıyordum. Ta ki XE9005 ile tanışana kadar UH650V'nin gerçek 4K vermediğini XE9005 ile anlamış oldum. XE9005 deki o netlik, o detaylar muhteşem. Hele de 4K HDR video oynatırsanız demeyin keyfinize.

TV hakkında beğendiğim en güzel özelliklerden birisi de "Hassas Tonlama" ayarı. Anladığım kadarıyla 8-bit olan sinyallerde o ayarı açarak 14-bit e çıkarıyor. Mesela oyunlarda veya filmlerde güneş batımı veya gökyüzüne baktığınızda renklerde banding meydana geliyor. İşte bu ayarı açarak bunun önüne geçiyorsunuz. Aşağıda resimlerde de görebilirsiniz. Tabii bu ayar kusursuz değil. Tek problemi ayarı açtığınızda gökyüzüne bakarak bandingin gittiğini görürsünüz ancak hareket ettiğinizde yine o banding meydana geliyor. Ama eskisi gibi değil tabii ki. Çok hafif bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu özellik, özellikle oyunlarda çok işe yarayabileceğini düşünüyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

TV'nin Gray Uniformitysi yine benim önceki LG den çok daha iyi olduğunu gördüm. Sadece köşelerde biraz kararma var ama o kadar rahatsız edici seviyede kesinlikle değil.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bende digitürk yok. O yüzden maalesef o konu hakkında bilgi veremeyeceğim. Ancak 1-2 maç seyretme imkanım oldu. Hareketli sahnelerde özellikle. Motionflow özelliğini sevdiğimi söylemem doğru bulunmaz. Çünkü topu cidden bir tuhaf yaptı :) O yüzden o özelliği kapatıyorum. Sadece film izlerken "Gerçek Sinema" ayarını açıp. Film Mod ayarını da yüksek yapıyorum. Böyle çok iyi oluyor.

Dediğim gibi film ve dizilerde performans cidden çok iyi. LG de ben tv izlememişim demek ki Sadece problem şurada. TV'nin kendi video playerını bir türlü beceremedim. Harici HDD'yi koyup film, dizi ve HDR videoları izleyeyim dedim ama yok nafile. O yüzden foruma gelip bir arkadaşımızın yardımıyla şimdi ismini unuttum, kusura bakmasın ama yardımcı oldu :) Kodi'yi yüklemeyi tavsiye etti. Onu kurduktan sonra videoları sorunsuzca izleyebildim. MX Player Pro ve VLC Player da denedim. Bu iki player normal yani 1080p videolarda problem çıkartmıyor. Ama iş 4K HDR'ye geldiğinde takılıyor ve doğru düzgün göstermiyor. Siyah bantlar birden gri'ye dönüyor. Ancak Kodi de böyle bir durum yok. Bütün formatları neredeyse sorunsuz izledim. Hele 4K HDR'ler aman yarabbi

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Gelelim şimdi benim esas olaya. PS4 PRO da performans nasıl? Açıkçası en başta biraz çekinceli davrandım. Çünkü rtings ve avforum daki incelemelerde input lag değeri 31-34ms arası değişiyordu. LG de bu input lag değeri 19ms falan idi. Fakat PS4 PRO'yu açtığımda ve oyuna girdiğimde anladım ki neredeyse input lag açısından hiçbir fark yok. Gerek FPS gerekse TPS oyunlarını oynadım ve kaymak gibi aktı gitti . Beğendiğim bir özellik daha ise, önceki tv de siyah seviyesini ayarlamak gerekiyordu. Ama bunda hem tv hemde PS4 PRO kendisi ayarlıyor. Otomatik ayarını hem konsolda hemde tv de seçmek gerekiyor..http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php buradan bakarak arkadaşlar da siyah seviyesini ayarlayabilirler. Siyah kutucukların sadece birinci kutucuk hariç hepsi görünebilir seviyede olmalı. Unutmadan PS4 veya PRO da HDR ayarını tam yapmak için TV de mutlaka gelişmiş formatı açmanız gerekiyor.

Kısacası ben TV'den çok memnun kaldım. İyi ki bu TV'yi almışım diyorum. Siyah, oyun ve film-dizi performansı mükemmel. SDR performansı biraz kötü ki bu gayet normal. Çoğu kanal zaten HD oldu. O yüzden problem etmedim. Alacak kişilere tavsiye ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



Diğer ana konuya da yazmıştım ama buraya da yazmak istedim. Amaç zaten XE9005 serisini almak isteyen kişilere fikir olsun diye ekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 18 Temmuz 2017; 16:42:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Binbaşı

D
7 yıl
Yarbay

Aslında prof cihazlarla yapılıyor fakat bazı inceleme siteleri ornek kalibrasyon degerlerini paylasiyor:

Rtings →
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e/settings
Avforums →https://youtu.be/FFsRJ3EU8Dg

Burada belirtilen ayarlar fikir verebilir, siz gozunuze uygun geldigi sekilde bu ayarlar uzerinden artı/eksi degerler belirleyebilirsiniz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Özdentv
İ
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Kalibrasyon nasıl yapılıyor?

Bu sitenin ayarları Temel alınabilir :
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e/settings

işin püf noktası Arka aydınlatma Sıfıra yakın, Kontrast 90 Üstü oluyor LED panellerde..Bu paneller fazla arka aydınlalma sevmez, zaten tavsiye de edilmez ama çoğu kişi aşırı yüksek aydınlatma istiyor, IŞIK ile Kontrast birbirinin tersine bu işte, ters tepki verebilir..

İşin diğer püf nokatsı, Android ile beraner, Her Girişin (Dahili Uydu alıcısı, Harici Media Player, Play Station..Tek başına Her Kanal ayarı tamamen birbirinden farklı oluyor)

Tek tek her giriş işin Işık,Kontrast...motion vb ayarları yapmanız gerek..Değişiyor..

Kanalların Renk/Işık oranı bile tutmuyor, örnek ATV çok canlı parlak iken, TRT koyu olabilir..Orta ayar bulmanız gerek..

**Bunları kaydedin zira Tv bunları kendisi resetleyebiliyor , öyle garip şeyler yaşanabiliyor :)

**Resim modu STANDART tan şaşmayın, diğer modlar denenebilir ama Farklı modlar görüntüyü ters yönde etkileyebiliyor..

Oynayan görüntüde yayarları, aç kapa, seviye azalt yükselt..şeklinde bir ayar tutturup not edin..Ama her giriş için ayrı ayrı..

Bir kanalda Motion ayarı (Kayan altyazılarda belli olur) tam iken diğer kanalda yetersiz geliyor gibi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Temmuz 2017; 21:21:35 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
7 yıl
Yarbay

İnternet/Androidin faydalarını unutmayalım:

Media Player olarak Sonyden bagımsız,

Mx Player, Bs Player,VLC Player, Kodi kurulabiliyor

Media Server olarak PC-Laptop-TV arasında Kodi ile ortak paylaşım oynatılıyor

Plex Tv ile Server kurulabiliyor

Android üzerinden Cep telefon ekranı Tv ye aktarılıyor (Google Cast)

Android üzerinden AndroTurk, TuneIn..vb Radyo programları kurulabiliyor

Android Üzerinden Sinema Uygulamaları kurulabiliyor
https://popcorn-time.to/android.html

Harici apk android kurulabiliyor..

Kodi ile IPTV, sinema uygulaması (Online) kurulabiliyor

vb.vb





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Temmuz 2017; 22:24:8 >


Bu mesajda bahsedilenler: @SAVIAR
1
7 yıl
Onbaşı

Bunu dediniz galiba



https://youtu.be/dbZpadEu19w



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @O.o.spawn.o.O
O
7 yıl
Onbaşı

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/sony-kd-55xe9005-139-cm-4k-ultra-hd-dahili-uydu-alicili-smart-android-led-tv-295342331

Arkadaşlar bu satıcıdan alan var mı daha önce güvenilir midir



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: osurajackson

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/sony-kd-55xe9005-139-cm-4k-ultra-hd-dahili-uydu-alicili-smart-android-led-tv-295342331

Arkadaşlar bu satıcıdan alan var mı daha önce güvenilir midir

İdeal fiyat?!
5499-100tl bonus

Harika fiyat

Ama bu satıcı ile ilgili hiç fikrim yok.



Bu fiyata heryer düşse keşke





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alos2000 -- 20 Temmuz 2017; 17:58:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
7 yıl
Yarbay

Satıcının güvenliğinden emin değilseniz, G.G. yi arayıp elinde stok varmı diye sordurun..Biraz zorlarsanız satıcının telefonun, iletişim bilgilerini de alırsınız, vermiyorlar normalde..

G.G. den aldığınız ürün gelmese bile paranızı alıyorsunuz ama işte burası sıkıntı..Kargo 3 gün, gelmeyen kargoya 24 saat ilave süre sanırım oldu mu 4 gün , haftasonu şudur budur, Kartınıza yatması 3 ila 10 gün filan derler alın size 1-2 hafta süre..Kartınızı da kullanamazsınız limit düşmez :)

Ürün olduğunu teyit edin zira, pardon elimde yok durumu olabilir

H.Burada daha iyidir GG ye göre arada 200 Tl var..Kargo bedava (Magazada Kargo Bedava satış linkinde)
http://www.hepsiburada.com/sony-bravia-kd-55xe9005-55-140-ekran-led-tv-p-HBV000004YJG2?magaza=Teknoloji&utm_source=pc&utm_medium=cimri&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=cimri.c.k.pc


https://www.cimri.com/televizyonlar/en-ucuz-sony-kd-55xe9005-led-tv-fiyatlari,39826535


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2017; 19:36:22 >


Bu mesajda bahsedilenler: @alos2000
M
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Raspberryi uzun zamandır media player olarak kullanıyordum sonra birkaç video gördüm YouTube da dedim neden olmasın, AliExpress'ten wa2801 Led aldım 5mt 26$, 5v 8a Led trafo 50₺ evde hava falan vardı zaten ambilight oldu bitti. Sadece raspberry ile film izlerken çalışıyor banada yetiyor. Tüm kaynaklarda çalışmasını isterseniz biraz meşakkatli oluyor, Elinizde raspberry varsa yapın ama sıfırdan başlamak için biraz pahalı olur.

Raspberry de alırız hocam ama nasıl yapacağız sorun bu. Hemen bağla çalıştır mı? Nasıl yaptığınızı anlatsanız biraz.

Yani malzemeler, aşamalar gibi.


Edit : Burada Almanca anlatıyor.

https://hyperion-project.org/threads/raspberry-pi-3-mediacenter-hyperion-ambilight-ohne-löten.112/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 23 Temmuz 2017; 0:30:18 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Binbaşı

Burada daha detaylı var inceleyin takıldığınız yerde yardımcı olurum. Film izliyorum onun için cevaplar gecikiyor.



http://awesomepi.com/diy-breath-taking-ambilight-for-your-own-tv-raspberry-pi-2-tutorial-part-1/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 23 Temmuz 2017; 0:43:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MMistanbul
A
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Burada daha detaylı var inceleyin takıldığınız yerde yardımcı olurum. Film izliyorum onun için cevaplar gecikiyor.



http://awesomepi.com/diy-breath-taking-ambilight-for-your-own-tv-raspberry-pi-2-tutorial-part-1/

Bu düzeneği set olarak satan bir yer yok mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Binbaşı

A
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Hazır satılanlar var ama Türkiye'ye gönderen yok, birazda tuzlu
http://www.croled.com/rgb-ambient-backlight-kit-p4.html
http://www.dreamscreentv.com/
https://lightberry.eu/shop/shop/lightberry-hd/

Gerçekten çok beğendim

basit bir şekilde şu ürün kullanıllabilir
https://www.amazon.com/Pivos-Vue-Lightpack-50-TV/dp/B00TGBANUG/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1500801665&sr=1-1&keywords=ambilight
https://www.youtube.com/watch?v=edrgyh2Xhew
ancak türkiyeye gönderim yok..

birisi yurtdışından getirse satsa

tutar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alos2000 -- 23 Temmuz 2017; 13:8:7 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: alos2000


quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Hazır satılanlar var ama Türkiye'ye gönderen yok, birazda tuzlu
http://www.croled.com/rgb-ambient-backlight-kit-p4.html
http://www.dreamscreentv.com/
https://lightberry.eu/shop/shop/lightberry-hd/

Gerçekten çok beğendim

basit bir şekilde şu ürün kullanıllabilir
https://www.amazon.com/Pivos-Vue-Lightpack-50-TV/dp/B00TGBANUG/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1500801665&sr=1-1&keywords=ambilight
https://www.youtube.com/watch?v=edrgyh2Xhew
ancak türkiyeye gönderim yok..

birisi yurtdışından getirse satsa

tutar

Türkiye gönderimi yok maalesef. Eylülde Çekya, Avusturya ve Almanya' ya gideceğim. Bunlardan birisinde bulursam almayı düşünüyorum. İsteyen varsa getirebilirim. Amazon' dan alma şansım yok çünkü her ülkede 1-2 gün kalacağım. Yani kargo ile getirme şansım yok. Oradaki elektronik marketlerden alabilirim ancak. Tabiki varsa.

Benim aklımda bu var. Ama daha iyi farklı ürünler varsa onları da değerlendirebiliriz.

https://www.amazon.de/dp/B01KZBCZBA


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Benim korktuğum sadece gecikme de değil hocam. Görüntü kalitesinde de negatif bir sonuç olabilir. Çünkü içerisinde nasıl bir işlemci var, nasıl bir algoritmayla ve ne kadarlık bir gecikmeyle veriyi işliyor bilmiyoruz. Nevfel Hocam' ın kullandığı gibi bir sistemde gecikme çok çok az olacaktır çünkü o zaten playerı üzerinden ledleri kontrol ediyor. Bizdeyse görüntü ayrıca işlenip değerlendirilip hem ekrana verilecek, hem de ledler buna göre kontrol edilecek.

Aslında mantık aynı. Nevfel' in kullandığı sistemi hazır paket yapmışlar sanki mesela buradaki yorumlar çok iyi. Tabi ki sizin dediğiniz gibi sorunda olabilir. İşte bunu almadan da anlamak çok zor. Türkiye' de satılsa alıp dener iade de edebilirdik ama Çekya' dan aldıktan sonra iade şansımız yok. :(

https://www.amazon.de/dp/B01KZBCZBA?th=1



R
7 yıl
Yarbay