Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
266
Cevap
19119
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Ryzen 7 1700 - 1 yıllık kullanımdan sonraki izlenimler (2. sayfa)
K
9 yıl (12376 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Dostum cmos/clear la muhtemelen uğraştın sanırım olmadı. Bu durumu yaşayanların ne yaptığına dairhttp://forum.gigabyte.us/thread/740/official-ab350-gaming-owners-club bu linkte açıklamalar var. 13 sayfa bölüm var hangisindeydi anımsayamıyorum ama bu bölümlerde gerçekten işine yarayabilecek şeyler var.

Teşekkürler, oradaki konudan başka bir konuya link vardı ona baktım, bir kişi 2 kere biosu tekrar flashladım sorun kalmadı diye yazmış, tekrar flashladım sorun düzeldi.

Ancak anlamadığım, çipset sürücüsü ile grafik birimi sürücüsü bios dosyaları ile neden oynar ? O kadar yıldır bilgisayar kullanırım, ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Biri bana dese beni inandırmak için evine götürüp, bilgisayarın sorunu bana göstermesi gerekirdi



H
9 yıl (167 mesaj)
Teğmen

S
9 yıl (2677 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: HimoteK

http://www.hepsiburada.com/g-skill-trident-z-16gb-2x8gb-3000mhz-ddr4-ram-f4-3000c14d-16gtz-p-BD805475?magaza=Hepsiburada

şu ram nasıl hocam ?

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-trident-z-ddr4-3000mhz-cl14-1-35v-dual-kit-ram.html

o ramlerle bu ram aynı bulabilirsen bazı vatan mağzalarında var ryzenla çok uyumlu ben kullanıyorum. konularıma bakarsan görürsün


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl (365 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Bahsettiğin ram F4-3000c15d-16gvgb'nin ryzen uyumluluğu hakkında google taraması yaptım ve pek bilgi bulamadım. Ram'in ryzen uyumluluğuna dair bir bilgi bulana kadarda ram sıkıntı çıkarmaya müsait olacak.
http://www.overclock.net/t/1627555/ryzen-memory-ic-collection-thread
Seçilmeye en müsait ramler bu listede 3000 ve 3200 hızlarında olup samsung b-die entegresi kullananlar ve single rank olanlar.

Bilgiler için teşekkürler o linkteki ramlere daha önce bakmıştım. Benim model listede yok. Tahminen intel Z serisi anakartlar için geliştirilmiş modüller. üzerinde heatsink olduğu için çiplerin üstünü okuyamıyorum ancak hynix olma ihtimali çok yüksek. Elimden çıkartmayı deneyeyim sonrasında tekrar değerlendirip Ryzen bir sistem toplayayım.



W
9 yıl (6018 mesaj)
Yarbay

sa hocam işlemci biraderi olduk demek ki benhttp://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-AX370-Gaming-5-rev-10#kf bu anakartı kullanıyorum biosu güncelleyemedim hala format ta atmadım, ilk çıktığı zamanki biosla aynı ramler 2133 te çalışıyor doğal halleri 3200 yani baya performans düşüyor, her türlü önerine, yaptığın ayarlara ve tavsiyelerine açığım yardımlarını bekliyorum :D
https://valid.x86.fr/3i98ij sonuç düşük çıkıyor neden acaba





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 26 Şubat 2018; 21:28:53 >

L
9 yıl (6463 mesaj)
Yarbay

model işleme için kullandığımdan ötürü ilaç gibi geldi bana, 4790K'lı makine de kullanıyorum, arasında net olarak 2 kat performans farkı var ama sadece oyun amaçlı kullanacaksanız 1600x yeterli ya da zamanınız varsa 2600x alabilirsiniz.

bu da benim skorum:https://valid.x86.fr/nky6v0 / voltaj ayarı yapmadım soğutucuma güvendiğimden ötürü, düzgün bir voltaj ayarıyla herhalde 4-5 derece kadar düşer sıcaklıklar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MogoLKhan
K
9 yıl (12376 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

model işleme için kullandığımdan ötürü ilaç gibi geldi bana, 4790K'lı makine de kullanıyorum, arasında net olarak 2 kat performans farkı var ama sadece oyun amaçlı kullanacaksanız 1600x yeterli ya da zamanınız varsa 2600x alabilirsiniz.

bu da benim skorum:https://valid.x86.fr/nky6v0 / voltaj ayarı yapmadım soğutucuma güvendiğimden ötürü, düzgün bir voltaj ayarıyla herhalde 4-5 derece kadar düşer sıcaklıklar.

1.39 civarı voltaj ile 4.0 Ghz stabil görürsünüz. Fazladan 0.02 voltaj gerçekten de sıcaklığı düşürür ama önemli olan anakartınızın ömrünü arttıracak olması. Anakartınız x serisi voltaj artışının getirdiği ek sıcaklık yükü pek sorun değil ama B350 serisi bir anakart ise kuzey köprüsü, vramler ciddi derecede ısınacak ve 2-3 yıl içinde mikroçatlaklar yüzünden işlemcinizden aldığınız verim düşecektir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.