World ranking olayına çok takılıyorsunuz,2015 yılında 150. olan itü ne hikmetse 2016 yılında 600lere kadar düşüyor ve tekrar yükselemiyor.Aynısı tüm Türk üniversitelerinde oluyor.O yüzden bu sıralamalarda siyasi nedenlerin etkisi olduğunu düşünüyorum,İTÜ çok değerli hocalara sahip,alanında yetkin mühendisler yetiştiren köklü bir üniversitedir.Dünyada -özellikle Avrupa'da- tanınan ve değer gören bir üniversitedir.Boğaziçi ve ODTÜ de böyledir,dünya sıralamasına çok takılmayın.Ha Aachen daha mı iyidir bilemem ama Türk üniversiteleri de düşündüğünüz kadar kötü değil.
Lisans seviyelerinde çok fark olmayabilir arkadaşlar. Rankinglere çok takılmayın.
Örneğin bu seviyede bir okulda okuyan birisi MIT de lisans düzeyinde anlatılan lineer cebir ile itüde (veya diğer iyi okullarımızda hangileri işte biliyosunuz) anlatılan arasında pek bir fark olmadığını rahatlıkla görebilir. Çünkü mit lineer cebir derslerine youtube dan ulaşabilirsiniz, kullanılan textbook da aynı. Bu aklıma gelen ilk örnek
He diyeceksiniz ki o zaman bizim üniversitelerimiz neden onlardan daha kötü. Onun sebebi araştırma olanaklarıdır. Üniversitenin tek görevi öğrencileri eğitmek değildir. Üniversitenin asıl görevi bilim üretmektir. Mit vb. üniversiteler bu konuda bizden fersah fersah öndedir. Araştırma olanakları bizimkilerden kat kat fazladır.
Yoksa iranda falan da lisans düzeyinde çok iyi eğitim veren, en iyi üniversitelere doktoraya öğrenci gönderebilen okullar var ama hiçbiri rankinglerde yukarı sıralarda değil. Sebep aynı
Mesela şu videoyu 41.33 ten itibaren izleyin. Abd deki en iyi üniversiteler ile itü-odtü arasında "lisans seviyesinde" (bakın lisans seviyesinde diyorum) çok bir fark olmadığı, farkın daha sonrasında ortaya çıktığı anlatılıyor. Oktay Arslan'ın kim olduğuna linkedin den bir bakabilirsiniz tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdkn -- 18 Aralık 2020; 16:12:11 >
Bu mesajda bahsedilenler: @GhastManTR