Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
360
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Rüzgâr türbini
H
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

24v 20A bir motorla bir ayda ne kadar elektrik üretilir rüzgarla dönecek ve ort. 5m/s 1m kanat boyu her tam turda 3 motor dönüşü varsa



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Çok mu zor bi işlem



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yüzbaşı

Bir kere rüzgar türbinine generatör olarak ne koyduğunuzun pek bir önemi yok. Enerji üretimi tamamen enerji dönüşümü prensiplerine göre gerçekleşir. Kanatların rüzgardan alacağı kinetik enerji ne kadar olacak? Türbin kanatlarının %100 verimli olduğunu düşünürsek Betz Limitine göre bu kinetik enerjinin %59u mekanik enerjiye dönüşebilir. 1/2pAv^3 formülünden kinetik enerji 240 Watt çıkar. Bunun %59'unun mekanik enerjiye dönüştürüleceği hesap edilirse 141 Watt mekanik enerji elde ederiz. Buradan sonrası tamamen sistemdeki mekanik parçaların verimine bağlı olarak giden hesaplamalar. Yukarıda dediğiniz gibi 3 tur dönmesinin bir manası yok isterse 300 tur dönsün yakalanan enerji yine aynı. Ve aynı şekilde dediğiniz gibi parametreler belirtilmediği taktirde çok zor bir işlem. Teoride 141 Watt enerji elde edersiniz. Pratikte bir sürü farklılık olur. İyi çalışmalar.



H
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Saol kardeşim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.