Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
260
Tıklama
0
Öne Çıkarma
RTOS’larla ilgili yardım çağrısı vol.1
F
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

Bir süredir yazılımla ilgilenen biriyim. C++ alanında kendimi ilerlettim, syntax okuyacak kadar Python öğrendim, data structures & design patterns derken artık yavaştan bir alan seçmeye geldi.

Birçok seçenek var haliyle. UI/UX tasarımı, ML ve DL , Image Processing , GPU programlama vs. vs. tonla konu. Ben de biraz şimdiye kadarki yatkınlığım gereği gömülü sistemler tarafında mı kalsam diye düşündüm. Burada da gerçek zamanlı işletim sistemleri bilgisi üzerine bir açık olduğunu farkedince biraz da bakıp bu alana yönelebilirim gibi geldi ama tabi daha dış perdesinden bakan biri olarak aklımda çeşitli sorular var. Bunları da sizlere sormak istedim. Bilenler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Direkt madde madde sorulara geçeyim:

1. Birçok alternatif var; FreeRTOS, VxWorks, Integrity... Sektör genellikle direkt olarak kendi basit işletim sistemini kurmak üzere anladığım kadarı ile ama bu işe yeni başlayacak biri için hangisini kullanmak daha mantıklı olacaktır?

2. Gömülü sistem üzerine kurulmuş bir RTOS da python dilinde yazılmış bir process çağırabilinir mi? Bunu sorma nedenim esasen şu: ilerde ML alanına kayacak olsam bunu C++ yerine Python da yaparım diye düşünüyorum. Örnek olarak görüntü işleyen bir sistemim var ve ortam şartlarına göre parametrelerimi tune etmek istiyorum ama bunu kendi yazdığım bir algoritmayla değil de kurduğum bir neural ağ ile yapmanın daha sağlıklı olacağına inanıyorum.

3. Mevcut dolar kuru düşünülürse hangi development kartını önerirsiniz. STM32 kartı düşünüyorum ama tonla çeşit olduğu için emin olamadım sadece.

4. Genel bir soru aslında... Bu alanda ilerleyen insanların “keşke başlarken şunları bilseydim” dediği şeyler varsa da çok makbule geçecektir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

R
4 yıl
Binbaşı

FreeRTOS ve türevlerini C ile birlikte kullanabilirsiniz. Python çalıştırmak için embedded linux türevlerine bakmanız gerekir.

STM32 ile başlayacaksanız M4 veya M7 serisi ve etherneti olan NUCLEO bir board alıp başlayabilirsiniz. (Üzerinde daha fazla peripheral birim olduğu için biraz ilerledikten sonra yeni kart alma ihtiyacını ortadan kaldırır.)

STM ile birlikte FreeRTOS u rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Programlama ediörü olarak stm in kendi çıkardığı ve ücretsiz olan CubeIDE yi kullanabilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.