Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
596
Tıklama
0
Öne Çıkarma
RPG oynamayı beceremiyorum (Final Fantasy - NES).
L
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bütün dünya Final Fantasy oynuyor. Çok duydum bu adı. Bir hevesle serinin ilk oyununa (Final Fantasy) başladım.

Karakter seçimi, isim yazma derken bir haritada oyuna başlamış oldum. Dört karakterim var. Bunları güçlendireceğim sözde. Haritadaki insanlarla konuşuyorum, yok dört savaşçı bizi kurtaracak vs... Tamam, benim oyunculardan bahsediyorlar, farkındayım ama hiçbir şey yapamadım :D

400 altınım var. Hangi birine silah, hangi birine büyü, hangi birine alet edevat alacağım, bilmiyorum. Para kazanmam gerek, savaşıp para kazanırım diye ormana daldım. Karşıma dört canavar çıktı ve savaşçımı öldürdü :D

Bu rpg oyunlar nasıl oynanıyor? Bu yaşıma kadar bir kere dahi bu tarzda oynamadım. NES'te bu tarz bazı oyunlar var (Dragon Quest vs.). Bu oyunları nasıl oynuyorlar? Nereye gidebileceklerini nasıl biliyorlar? Ben deyim yerindeyse mal gibi ortada kaldım. Nereye gideceğimi bilmiyorum. Silah almam lazım, para yok. Canavarlarla dövüşemiyorum, silah yok. İlerleyeceğim, yol yok.

Nette speedrunlar veya long playlar var ama onlara bakmak istemiyorum.

Benzer durumu yaşayanlar var mı acaba? :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 16 Nisan 2019; 14:6:29 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
5 yıl
Yarbay

Bu tur rpg tarzi oyunlar cok iyi derecede ingilizce gerektirir ya da seri nin ilk oyunundan itibaren oyunun hikayesini tam ozumsemis olmalisiniz..genelde cikan yazilarda farkli renkte cikan ip uclarini dikkate alarak ilerlersiniz.turkce ile bu oyunlarda ilerlemek imkansiz a yakindir..speed run ve ogreticilerle bir oyunu bitirmeyi ogrenip diger serileri kendiniz bitirmeyi deneyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İngilizceyi iyi derecede biliyorum :) Oyunda benim tamamlayamadığım bir şeyler var. Bütün konuşmaları anlıyorum. Açık dünya. Ormana gitmem gerek, silah yok. Bütün karakterlere çekiç aldım, zırh aldım. Ormana bir çıktım, iki kurt dört adamımı da öldürdü :D

Bu tarzı ilk kez oynuyorum. Acemilik mi diyeyim, bilgisizlik mi diyeyim :)

:D :D :D

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 16 Nisan 2019; 18:27:10 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pspsexer
P
5 yıl
Yarbay

ingilizceyi gecsek bile hikaye var konusmalardaki ipuclarini degerlendirme var yazilara dikkat hikaye ye dikkat..olmasa bile takildiginiz bir yerde internete bakmanin sorun olacagini sanmam.rpg oynayanlar genelde o serinin uzun sureli fanatikleri oldugundan tum hikayeyi silah satanlarin ana baba adlarini asker ocaklarinin yerlerini prensesi hangi kacigin neden kacirdigini ezbere bilirler..bu kadar fanatik olmaya gerek olmadigindan bir seferligine bakin.suc arada sirada rpg oynayanlarin degil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
5 yıl
Yarbay

Çok basit, YouTube'dan Longplay bak. Oyunun mantığını anla.




Bu mesajda bahsedilenler: @Leon FR
G
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam bütün final fantasy oyunları (xii-2, lightning returns ve world of final fantasy hariç) hikaye olarak birbirinden bağımsızdır istediğinizden başlayabilirsiniz. (mesela ben 7 den başladım)
Ama illa ilk oyunu oynamak istiyorsanız oyunun kitapçığının pdf sini bulup okuyun muhtemelen oyun belli yerlerde kitapçığa başvurmanızı gerektiriyor olabilir. (malum nes dönemi alan kısıtlı)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.