Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir, 4 mobil kullanıcı
61419
Cevap
2582065
Tıklama
235
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (752. sayfa)
D
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ramses88

salon ve mutfakta harita sapıtıyordu. dün yenisi geldi yine aynı :)ya yazılımsal bir sıkıntı var yada benim evde bir sorun var.misal salona kapıdan giriyor güzel ama odayı temizlerken birşeyler oluyor aynı kapıdan çıktığında haritada kapının yeri 2 metre ileride gözüküyor mesela.
Yere uzanan ayna var mı belirttiğiniz yerler de


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Onbaşı

Merhaba,

Öncelikle 5 günlük Roborock s5 max kullanıcısı olarak bir kez daha “iyi ki” diyorum.

Tek sorunum uygulamayla alakalı. Ben harita kaydedemiyorum. Daha doğrusu yeni harita oluştur gibi bir seçenek bende çıkmıyor. Firmware update yapamadığım için değildir sanırım. Uygulamam da güncel. Aynı sorunu yaşayan var mı acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
5 yıl
Yüzbaşı

ayna hiç yok belirttiğim odalarda. ayna olan odada sorun çıkartmıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @dropby23
M
5 yıl
Yarbay

Mrb 360 'ın satış ve servisi Sherman teknoloji, nette bilgileri var arayıp dilediğiniz soruyu sorabilrsiniz. Telefonu cevapsız bırakmıyorlar + whatsapp tanda her türlü yardımcı oluyorlar. Garanti koşulları firmaya göre değil T.C Tüketici Kanunları na göre işler diye biliyorum, ki bu konu üzerinede kendileriyle yaptığım konuşmada bilinçli cevaplar aldım. Ben 30dk kadar telefonda görüşüp zorlayıcı soeular sordum, net cevaplar aldım. Yeni bir cihaz 360 robotları, risk var mı? Risk her zaman her marka ve modelde mevcut. Elektronik şansı önemli Saygılar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dropby23
S
5 yıl
Yarbay

Öncelikle heyt be, genç bulunmayalı bayağı olmuştu. Ancak 50+ genç diyor artık bana. Neyse geçtim 2cm yi 1cm yi. Evin sürekli değişen dekorasyonunu, eşyalarını kendimiz bir yandan kaldırarak süpürüyoruz. Çocuklu ev diyorum, az yaşlıysanız çocuk yaşamışsınızdır. Ev nasıl oluyor az çok bilirsiniz. Yorumlara bakıyorum normal evlerde bile sürekli haritalama problemi çıkıyormuş. Yorumların çoğunda bu bilim kurgu cihazlarının evi halıyı odaları düzgün haritalayıp temizleyemediğinden şikayet edilmiş. Tabi zaten daha önce dediğim gibi amerikan tarzı bomboş bir eviniz varsa o zaman temizleyebilir bu süpürgeler. Yine boş eve eşya yığma değil, çocuğu olan bilir diyorum. +home office diyorum. O yüzden kimse bana kalkıp bilim kurgu demesin diyorum. Ona bakarsak 90 yılında masaların kenarına gelince düşmeyip diğer tarafa dönen oyuncak arabalar da vardı. Çarptıkça geri dönüyordu. Yaşım 33 bu arada.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @szkrb
M
5 yıl
Yarbay

Cevapladım hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mavishow
S
5 yıl
Binbaşı

Edit map :> my map bölümünde building layout seçeneğini multi yaparsanız açıkır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

2019 yılındaki haritalama yapan robot satışları dünyada 6 milyon adet civarında, ülkemizde de yaklaşık dokuz bin civarında robot satıldı, en kötü ihtimalle yarısı haritalamalı.

Forumlarda doğal olarak sorunu olanlar yazıyor, derdi olamayanın burada işi ne?

Zaten günün sonunda hep görüyoruz ki hatayı yine insan yapmış, cihazlar vaad ettiklerini yerine getiriyorlar hep.

Tabii ki mükemmel değiller ama zaten mükemmel diye bir kavram olamaz mühendislikte.

Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 7 Ekim 2020; 9:26:24 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
M
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ramses88

salon ve mutfakta harita sapıtıyordu. dün yenisi geldi yine aynı :)ya yazılımsal bir sıkıntı var yada benim evde bir sorun var.misal salona kapıdan giriyor güzel ama odayı temizlerken birşeyler oluyor aynı kapıdan çıktığında haritada kapının yeri 2 metre ileride gözüküyor mesela.
Cihazda haritalama nasil yapılıyor.
Lidar+camera mi yoksa sadece lidar mi ?

Iyi forumlar...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Binbaşı

2 gündür İrobot671 i kullanıyorum . İlk başta biraz garipsedim çok aklımdaki gibi çalışmıyorfu ama şuan memnunum. Daha da önemlisi eşim memnun.

Öncelikle evim büyük eşyam bol mutfağa koyunca herhalde dedim sıra ile gidip gelecek ama karışık dolaştı hep bir öne gitti bir sağa bir sola ama halılara çok raha çıktı , sandalye aralarına girip çıktı özellikle köşeleri iyi süpürdü.

Daha sonra otomatik yerine geç deyünce zorlansa da yerine oturdu sonra biz yerini değiştirdik daha kolay yerleşti ama gidip nokta atış bulmuyor yuvasını araya araya gezip
Buluyor ama sonunda buluyor.

Karışık gezmesini çözemeyince (bazen odadan çıkıyor bir daha giriyor biz de süpürmesini istemediğimiz odaların kapısını kapattık o şekilde tek bir odada kalınca tabi daha verilmi oldu. Salondaki kalın en halısına bile cok rahat çıkıp güzel süpürdü . Ama tahminim açıkta süpürmesi gereken yerlerin %80-%85 ini süpürmüştür.

Daha spnra biraz daha süpürünce sarjı olmasına rağmen yerine dönmek istedi anlamadık sebebini ama sonra bakınca gördük ki kir haznesi dolmuş (ki evimiz 2 gün önce süpürülmüştü) . Özellikle halılarda iyi iş çıkarmış.

Ben mop istemiyordum zira evim tipik bir türk evi bol halılı ve eşyalı dolayısı ilr mop verimli olmayacaktı . Bütçem de kısıtlıydı . Dolayısı ile verdiğim praya göre beklentimi karşıladı .

Ama bütçesi olan biri bence haritalama yapabilecek bir ürün alabilir zira haritalamayı düzgün yapabilirse güzel avantaj ama eminim ki onda da başka saçma sorunlar çıkacaktır zira sonuçta insan değil bu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Binbaşı

Çocuklu ve kedili evimiz var, yaklaşık 10 gündür s5 max kullanıyoruz. normal süpürge kullanırken odadaki herşeyi nasıl kaldırıyorsak bunda da kaldırıyoruz. Koltukların, yatağın altını temizlemek için yere yatmaya gerek kalmadı artık. Hergün çalıştığı için eşyaların üzerinde toz birikmesi çok azaldı. Haritayla ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Teknolojileri gelişecek mi, muhakkak gelişecek, hiçbir şey olmasa bile şarja döndüğünde torbasını otomatik boşaltma olayının yaygınlaşacağını düşünüyorum. Ama merdaneli çamaşır makinesi örneği gibi olacağına dair şüphelerim var. İlk robot süpürge 2000lerin başında çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam, o günden bugüne ana işlevde, görünümde ve mantıkta ilerlemeler var ama değişim yok. Daha çok akıllı telefonlar çıktığından beri son 10 yıldaki değişimin bir benzeri gibi görüyorum, yaptığı iş hala aynı ama daha iyi bir işlemci, daha iyi bir algoritma daha büyük batarya, daha iyi kamera vb. Yani beklediğiniz devrim gelmeyebilir ki bu makinelerin ekonomik ömrü de eski çamaşır makineleri gibi 20 yıl olmayacak kuvvetle muhtemel.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba
İyi günlerde kullanınız, huzur ve keyif ile.
Saygılarımla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @evrenindünyası
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba R671 çok sağlam, evladiyelik bir robottur. O seri 17milyondan fazla üretildi ve hala devam ediyor.
Fırça başlıklarını temizlemeyi unutmayın sık sık, en zayıf noktası oralarıdır.

İyi günlerde kullanınız.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yasimboo
F
5 yıl
Binbaşı

Merhaba şunu merak ediyorum. Batarya ömürleri ortalama ne kadar. Ne kadar süre de bir değişmek gerekiyor?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Tabi oyuncakları toplarız o sıkıntı değil de peki mesela çocuğun masası var, koltuğu var, yemek iskemlesi var yani nispeten büyük objeleri de var. Ve yerlerini değiştiriyor. Onları da kaldırmak mı gerekiyor sürekli temizlik yapacak diye? Yoksa onların farklı yerlerde olduğunu görünce tekrar haritalanma yapmam lazım dekorasyon değişmiş diyor mu?


Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @S_O_S
M
5 yıl
Yarbay

ilk harita çıkarırken olabildiğince robota rahat bir keşif ve çalışma alanı açmakta fayda var. Yani ilk haritalama işlemi için bir kereye mahsus bahsettiğiniz nesneleri kaldırırsanız(dip köşe temizlikte olduğu gibi) ortalama cihazlar daha kararlı ve gerçekçi harita çıkarıyor. Daha sonraki temizliklerde bu bahsi geçen ve daha fazla nesne yerle temas halinde olsa da sensörler sayesinde anlık yorumlayıp karar verip masa ayakları, sandalye ayakları gibi nesnelerin etrafını(gerekli çalışma alanına müsaitse) temizleyip yoluna devam ediyor. Yani her seferinde tüm eşyaları kaldırmak ya da ilk haritada algıladığı gibi hiç bir eşyanın yerinden oynamaması gibi bir beklentisi yok robotların.




Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
X
5 yıl
Yüzbaşı

T8 Aivi'yi incelemenizi tavsiye ederim. Eşyalar yer değiştirse dahi etrafından dolanıyor yapay zekaya sahip olduğu için. Mesela anahtara ilk seferde çarpıyor, fakat sonraki seferlerde etrafından dolanıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tüm haritalamalı robotlar yerleri değişen eşyalara uyum sağlar efendim, en önemli özelliklerinden biridir bu.
T8 AIVI buna ek olarak zemindeki 8cmnin altındaki nesneleri de görüp işleyecek kameralar ile donatılmıştır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @xcorp
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Haritalama dinamik bir işlemdir.
İlk haritalamada önemli olan çerçevenin yani duvarların belirlenmesidir. Sonrasında içerde ne değişirse değişsin lidar/kamera onu algılar ve haritayı anında günceller.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
G
5 yıl
Yüzbaşı

Ata Demirer'in 20 sene evvel negatif İsmail diye bir tiplemesi vardı çok gülerdim, aklıma geldi. Kış ortasında güneş açsa illa olumsuz bir yan bulurdu .